פתיחת פורום מילואים בלת"מ

פתיחת פורום מילואים בלת"מ

ברוכים הבאים לפורום מילואים בלת"מ. היום יום חמישי 26/11/02 עולה לאוויר הפורום על מנת לתת במה לכל אחד ואחת מאתנו להחליף דעה ולייעץ בנושאי מערך המילואים של מדינת ישראל. לאחרונה פורסם כי קיימת עליה של 67 אחוזים במספר העריקים מצה"ל (רובם ככולם אנשי מילואים). עוד פורסם כי לעליה זו 2 סיבות עקריות: מספר ימי המילואים הגדל והולך והמצב הכלכלי. פורסם את הידוע לכל, כי איש המילואים ביציאה לשירות נפגע בין היתר גם כלכלית ומסכן לעיתים את מקום עבודתו. בפורום נשמח אם תקחו חלק בכל הנושאים שעל סדר היום המשפיעים על עתיד מערך המילואים, עתידה של המדינה, ואולי יחד, על-ידי החלפת הדיעות והוויכוחים נמצא את הדרך לחיזוק מערך המילואים ולחלוקה הוגנת יותר של הנטל. שלכם, אחד ממנהלי הפורום, שח-מט קרבי.

../images/Emo24.gif ../images/Emo50.gif

אני מקווה שהפורום הזה יהווה מקום מפגש עבורנו - המשרתים במילואים, ועבור כל אדם אחר שירצה להצטרף...
ארנון

ykobiy

New member
מה עושים../images/Emo122.gif

מה עושים עם אני עמוד לשרת 55 יום בשנה למרות שאני לא קצין פשוט נשבר לי נשבר לאישתי ועוד יותר חמור נשבר לבוס שלי.

תחשבו קצת

אז ככה, בדף הפתיחה של תפוז, מאד עיצבנתם אותי, כי אתם מוכיחים שוב ושוב שאתם דבילים, הגיע הזמן שתחשבו קצת (כמובן, חוסר חשיבה והגיון זה דבר שמאפיין את אנשי המדינה הזאת תמיד, החל בבעיות כלכליות וכלה בבעיות בטחוניות). אני רוצה לנתח בראשי פרקים את ההתנגדות הגורפת הזאת לחוק טל. מתוך אינטרסים ענייניים בלבד. העובדות: א. החרדים מעולם לא עשו צבא (מלבד בודדים) אלא אם כן שלב ב´ נחשב לצבא ב. ראשי החרדים ורבניהם מטיפים כנגד שירות צבא רגיל, ובתוקף. ג.החרדים (מההיכרות שלי איתם, ויש לי המון היכרות איתם), גם אלו שלא מעוניינים ללמוד, עוד הרבה פחות מעוניינים להגיע לצבא הציונים (ואם תרצו, מבחינתם - צבא הכופרים) ד. אין מספיק מקום בכלא הצבאי (ולמעשה גם לא באלו האזרחיים) לעשרות אלפי חרדים שלא יתגייסו לעולם, אם בהוראת רבניהם, או סתם בגלל שיקולים אישיים,(סעיפים ב´ או ג´). ה. גם אם היה מקום בבתי הכלא בשבילם, קשה לי מאד להאמין, שהצבא באמת היה משקיע זמן, כח ורצון להכניס עשרות אלפי משתמטים נחושים לכלא. ו.במצב הנתון (קודם חוק טל), חרדים בדרך כלל, נתונים בקשיים רבים, בשוק העבודה עקב השכלה לקויה, או משום שחוקית הם לא יכולים לחדור אל השוק בגלל שלא שירתו בצבא ז. למדינה יש אינטרס כלכלי מובהק בכניסתם של עשרות אלפי אנשים, שלא תורמים למדינה הרבה (מבחינה כלכלית), אך לוקחים ממנה לא מעט, אל שוק העבודה. ח. גם אם אתם נתונים בשנאה בסיסית לחרדים, תוכלו לפחות לגלות כנות ולהודות שלא כולם דבילים, יש בהם המון מוכשרים שיכולים לתרום המון למדינה. ט. החרדים מסכימים לעשות צבא ולתרום למדינה באספקטים הכלכליים (בעקיפין, כמובן ודרך תשלומי המיסים והרחבת מעגל העבודה), בתנאים שלהם, קרי: חוק טל י. החרדים לא מסכימים לעשות צבא ולתרום למדינה באותם אספקטים בתנאים אחרים, קרי: שירות מלא יא.שוב, ובתנאי שיש בכם קצת כנות עם עצמכם: נשאלת השאלה, מדוע חרדים הם אלה שמנהלים בתי תמחוי ואת זק"א, למשל מצד אחד, אבל לא עושים צבא מלא מצד שני: התשובה, יכול להיות שהטענות שלהם נגד הצבא (בעיות צניעות בראש ובראשונה, וכן אינטראקציה עם הראש החילוני הכל כך שונה)כנות, יכול להיות שהם לא עובדים עליכם!!!! מסקנה: האינטרס החילוני, מכל הבחינות (שירות צבאי קצר לעומת בכלל לא, שיפור מעגל העבודה והמיסים בארץ לעומת הרבה פחות.)הוא ובאופן גורף נגד חוק טל, זה הגיון בסיסי. הגיון צודק והגיון הוגן , השענתי אותו על מספיק עובדות שקשה מאד להתווכח איתם (גם אם תצליחו להתווכח ולדחות אחת או שתיים). על התנגדות לחוק טל היא דמגוגיה זולה, ולמעשה טמטום. פשוט, תחשבו ותהיו כנים.

למעלה