פתיחת קורס אוטומציה במודיעין

פתיחת קורס אוטומציה במודיעין

כל מי שמעוניין לעשות הסבה מבדיקות ידניות לאוטומטיות זה מכוון אליכם..

לאחר 11 שנים בתחום במגוון תפקידים שכללו בינהם:
בדיקת איכות, פיתוח בדיקות אוטומציה במגוון שפות וכלים, ניהול מספר צוותי בדיקות וכמובן הכשרת עובדים בלי רקע וניסיון כלשהו בתכנות.
החלטתי לפתוח קורס אוטומציה בשפת JAVA ושימוש בסלניום

בחודש הבא יתחיל קורס של 3 חודשים במודיעין
כל מי שמעוניין אשמח למסור פרטים נוספים
וסיבות רבות למה עדיף להירשם אצלי ולא לשאר הקורסים הממוסחרים

עמית ו

New member
שאלה

יצא לי לראות תוצאות של קורסי תכנות ארוכים יותר (שמונה חודשים), ושל קורסים קצרים יותר (שישה שבועות, נדמה לי) - ובשני המקרים התוצאות היו מביכות. מה אתם עושים כדי להצליח לדחוס לתוך שלושה חודשים גם יכולות תכנות בסיסיות וגם התמחות באוטומציה? (יכולות תכנות בסיסיות, לצורך העניין, הן יכולות מקבילות לסטודנט בסוף שנה ב' באוניברסיטה ששווה משהו).

שאלה יפה

היי עמית, שאלה יפה
אני מסכימה איתך לגבי התוצאות של הקורסים הקצרים והארוכים
יצא לי עם השנים לראות אנשים שעבדו איתי שעשו את הקורסים האלו ולא ידעו בכלל מה הם כותבים או איך להתחיל, ולא השתמשו בכלום ממה שלמדו.
הסיבה היא מאוד פשוטה - מלמדים את החומר כמו תוכי, רק רוצים להספיק לעבור על כל החומר שהבטיחו לכם בתוכנית הלימודים שלהם.
תראה, זה לא משנה אם תלך ללמוד חודש או שנה או אפילו תעשה תואר
המטרה היא שתבין מה אתה רוצה לעשות, תתכנן כמו שצריך לפי היכולות שלך ולפי הזמן שלך לחקור דברים חדשים
בשביל לעבור מבדיקות ידניות לבדיקות אוטומטיות דרוש שינוי מחשבתי כי זה שני מקצועות שונים בהחלט ביכולות שלהם אבל גם מאוד קשורים
ורוב האנשים חושבים שהם חייבים לעשות תואר בשביל שהם יוכלו להבין את זה
ולרוב הם מאוד מפחדים, וגם כשהם עושים קורס וזורקים עליהם חומר, במיוחד כשמלמדים אותם בשיטה הלא נכונה - מנקודת מבט של מתכנת - הם לא מבינים מה רוצים - מפחדים יותר ונשארים בתחום שלהם.
העברתי את הקורס לאנשים שעבדו איתי שעשו לפחות 2 קורסים לפני שפגשו אותי והתחלנו מההתחלה ולבסוף הם הרגישו שזה לא כל כך מפחיד ולא כל כך קשה .
אני מציעה את הקורס עם כל הבסיס הכי חשוב, שזה - ההבנה של מה עושים - דברים בסיסיים יכולים להביא יכולות גדולות ברגע שמבינים ליישם אותם ולהשתמש בהם
אין צורך ללמוד את כל התורה של תכנות - אוטומציה ניתן ליישם מהר מאוד עם תכנות בסיסי.
כמובן שתמיד זמן וניסיון מאפשרים לך להתפתח יותר ולתכנת ברמה יותר גבוהה.
אבל פה הטעות של כולם - לא חייב לתכנת ברמה גבוהה בשביל להשיג תוצאות
לא חייב לעשות תואר בשביל להתקדם בתפקיד
חשוב לדעת איך מתחילים ולשם הרבה מתקשים להגיע .
זה בעיניי ההבדל, הניסיון תמיד מוכיח את זה
וראיתי את זה הרבה לאורך השנים.
לאחר שיודעים איך להתחיל נכון - יודעים גם איך להמשיך נכון ועם הזמן ללמוד יותר דברים מתקדמים וניתן לעשות את זה לבד.
הכלים בקורס ייאפשרו לך לתת מענה אוטומטי מהיר לכל משימה שתהיה.
אם אתה גם שוקל את המעבר אני אשמח אם תצטרף לקורס ומבטיחה את התוצאות!

עמית ו

New member
הבנתי, תודה.

זו גישה שאני מאוד לא מסכים איתה.
התוצאות שמשיגים "עם תכנות בסיסי" הן תוצאות שצריך לזרוק לפח אחרי שנתיים (אם יש לנו מזל). נכון, קל מאוד היום לייצר משהו שרץ ומזיז דברים על המסך. יש גם כלי הקלטה שמאפשרים לעשות את זה בלי לכתוב (כמעט) קוד. אבל בסופו של יום - מי שכותב אוטומציה כותב קוד, ואם אין בסיס חזק הקוד יהיה בלתי ניתן לתחזוקה ובכל שנתיים ייכתב מחדש ע"י האדם הבא שיגיע לעבוד במקום. הגישה לפיה ניתן ליישם אוטומציה ללא כישורי תכנות היא רעילה ומזיקה.
&nbsp
לשמחתי - ככל שהעולם מתקדם ישנם פחות מקומות בהם רמת (חוסר) הכישורים הזו מספיקה.

אני רוצה להסביר שוב

זה לא מה שהתכוונתי בכלל
הכוונה היא שברור שאתה לא יכול ללמוד הכל ב3 חודשים וגם לא בכמה שנים
יש היום מתכנתים בעלי ניסיון של יותר מ 10 שנים והם כל יום לומדים דברים חדשים
זה עולם שאתה אף פעם לא יכול לדעת הכל
ובשום מקום זו לא הכוונה
אחרי יותר מעשור בתחום אני יודעת שלכל הכלים של ההקלטות אין שום יכולת חזקה
ואחד הדברים שאני מלמדת לאורך הקורס זה איך לבנות דברים יציבים וחזקים לאורך זמן גם מבלי לדעת את כל יסודות התכנות
ופה הטעות שלך שלא הבנת אותי

יש הרבה טכניקות ודרכים שאותם לא מלמדים באף קורס
וזה חלק מתוכנית הלימודים שלי

אני מבינה שאתה לא סומך על קורסים והבטחות
אני מסכימה עם זה לגמרי - וגם מאוד מבינה מה שאתה אומר

אבל אני יודעת בוודאות שאצלי זה שונה - באמת שאני לא כמו כל אלה שמנסים למכור חלומות - זו לא הכוונה שלי בכלל

דווקא אנשים עם גישה כמו שלך אני מאוד אוהבת, צריך לדעת גם שצריך סבלנות בתחום הזה וכשמתחילים טוב ממשיכים טוב !

עמית ו

New member
באמת, שיהיה לך בהצלחה.

אני אקח דוגמה מפרוייקט האוטומציה שלנו - גם אם מתעלמים מהשיפוץ האחרון שעשינו וסיבך דברים עוד קצת עם תמיכה בריבוי תהליכונים (מולטי-ת'רדינג, בעברית) - בוגרי קורסים כאלה לא יוכלו לתרום ברצינות לשיפור הפרוייקט. עובדים חדשים צריכים להיות מסוגלים להבין מגוון רחב של דברים - מבני נתונים בסיסיים, פיצ'רים של ג'אווה כמו Generics או lambda-expression, איך לעבוד עם מסדי נתונים וORM, ממשקים, פרוקסי וreflection, ומדי פעם גם קצת AOP ( וירושה, והזרקת קוד, וניהול תלויות, ועוד).
תכל'ס - תואר במדעי המחשב לא לימד אותי את רוב הדברים האלה. אבל הוא כן לימד אותי לחפש בגוגל, וכן לימד אותי להבין את התשובות שאני מוצא, וסיפק לי את הכלים לארגון סביר של הקוד שאני כותב. יותר מזה, במסגרת הקורסים השונים צברתי מאות שעות תכנות בפועל (בקורס הכי כבד מהבחינה הזו היו יותר ממאה שעות שיעורי בית, אני די בטוח שבקורס התכנותי הכי פחות תובעני היו לפחות ארבעים שעות) - אף קורס לא יכול לספק את אותה רמת ניסיון, כי אנשים גם עובדים תוך כדי.
&nbsp
כמובן - אין לי מושג מה קורה בקורס שלך, ואולי אצלך יש קסמים, ניסים ונפלאות. אולי מצאת את השיטה ללמד אנשים ללא שום רקע קודם לתכנת בשלושה חודשים, אבל אחרי שראיתי סטודנטים למדעי המחשב שהאסימון נפל להם רק איפשהו בשנה השנייה (המבחן, אגב, הוא האם רקורסיה היא דבר טבעי או רעיון שצריך להיאבק איתו), אני קצת סקפטי לגבי כל קורס קצר יותר - בשלושה חודשים אפשר ללמד אנשים לתכנת אם מדובר בקורס צבאי בו כל מה שעושים במשך כל היום משמונה בבוקר ועד עשר בלילה זה ללמוד לתכנת, אבל בכל לוח זמנים שפוי, קשה לי להאמין שמי שמלמד תכנות בפחות משנתיים מתייחס לאותה רמת תכנות מינימלית שאני מצפה לה.

למעלה