פתיחת קליניקה

ניצה2

New member
פתיחת קליניקה

שלום רב. אני מרפאה בעיסוק עם ניסיון של 6 שנות עבודה בתחום הילדים. מתוכם, 3 שנות ניסיון במכון להתפתחות הילד. אני שוקלת לפתוח קליניקה פרטית באיזור חיפה. רציתי לשאול ולהתעניין לגבי הסדרים עם קופות החולים. האם מישהו יודע למי עליי לפנות. למנהלה של קופות-החולים או לצוות הריפוי בעיסוק ? האם הקופות מפנות גם לקליניקה פרטית או רק לקליניקות איתן יש הסכמים? האם יש קופה איתה התהליך פשוט יותר? אשמח לקבל עזרה ואינפורמציה. יום טוב.

שירהד1

Member
מנהל
ניצה2 שלום

מידע שיש בידיי- 1. לגבי קופת חולים כללית- אין צורך בהסכמים. למטופל שיש לו כללית מושלם ניתנים החזרים על 45 טיפולים בשנה. ההחזרים הם על-סך 90 ש"ח לערך. יש צורך שההורה יביא חשבונית מקור של המרפאה בעיסוק ומכתב הפנייה מרופא הילדים לריפוי בעיסוק. חשוב שהורים ומטפלים כאחד ידעו זאת. לי זה נודע במקרה מאיזו אמא, ואכן וידאתי זאת. לתדהמתי, רופאים התפתחותיים רבים אינם יודעים על העניין הזה כלל ועיקר, ואף מטעים את הההורים שבאים עם המידע המעודכן. 2. חשוב לציין- במקרה שתיארתי, קופת חולים כללית לא מפנה אלייך, אלא מאפשרת קבלת החזרים באם להורים יש כללית מושלם והם מגיעים לטיפולך. 3. לגבי מכבי- יש צורך לערוך הסדר עימם. עד כמה שידוע לי ההסדר הינו לרעת המרפאות בעיסוק והמטופלים. הם מאוד מתקמצנים על מספר הטיפולים, וזה מגיע עד כדי גיחוך. בכל מקרה, יש לפנות לאחראית האיזורית על הריפוי בעיסוק באיזור מגורייך. לצערי אינני יודעת מי זו. לי אין הסדרים עם אף קופה- לטוב ולרע- בעיקר לטוב... בהצלחה! שירה דוד.

למעלה