פתיחת שירשור של שאלות

EUROPION

New member
פתיחת שירשור של שאלות

רציתי לשאול אתכם כמה דברים שאני לא מבין: 1. מה זה סגל זהב, בכיר, מיוחד? 2. יש אולימפיאדה כל 4 שנים,אז למה אני רואה אתרים שכתוב שהיתה אולימפיאדה 1998, 2002, ואךילו יש ב- 2006?מה הפשר? 3. מה זה אולימפיאדת הנכים? מי משתתף שם אצלנו? 4. ידוע לי שאלכס אברבוך זכה מדלית זהב בקפיצה ? באיזה אולימפיאדה זה היה? 5. איך זה יכול להיות שבאותו ענף יש כמה מדליות? לדוגמא: גרמניה סידני 2000 BEACH VOLIVIEL זכו שתי בנים אקסל, גורג???????בבקשה תסבירו את זה כי לא הבנתי?

nitsansh

New member
כמה תשובות...

1. אלה סגלים של הועד האולימפי הישראלי. על פי ההשתייכות לסגל נקבעות ההטבות שהספורטאים מקבלים. נדמה לי שזה לא רלבנטי בשנה אולימפית וכל מי שעבר קריטריון אולימפי מקבל תנאים של סגל זהב. פרטים יש באתר של הועד האולימפי. 2. יש 2 סוגים של משחקים אולימפיים: קיץ וחורף. החל מ-1994 אולימפיאדת חורף נערכת שנתיים (ליתר דיוק שנה וחצי) אחרי אולימפיאדת הקיץ הקודמת. 3. אולימפיאדת הנכים מיועדת לספורטאים נכים מסוגים שונים. האולימפיאדה הנ"ל נערכת באותו מקום שמתקיימת האולימפיאדה של הספורטאים הרגילים כמה שבועות אח"כ (אם זכרוני אינו מטעני - באתונה מ-17 עד 28 בספטמבר). ישראל זכתה בהישגים רבים באולימפיאדות הנכים, ויש לצפות שגם באתונה נקבל כמה מדליות (סביר להניח שיותר מהספורטאים הבריאים...) 4. אלכס אברבוך לא זכה במדליה באולימפיאדה. ההישג הבולט שלו היה מדלית זהב באליפות אירופה במינכן 2002. כמו כן הוא זכה במדליות כסף וארד באליפויות עולם. 5. בכדורעף חופים (BEACH VOLLEYBALL) מתחרים זוגות ולכן יש 2 זוכים במדליות... זה לא דבר יוצא דופן, תחרויות קבוצתיות יש ברוב הענפים... כמו כן, יש ענפים שבהם מעניקים 2 מדליות ארד (ג'ודו, איגרוף, טקוונדו), ויש מקרים שספורטאים בעלי הישג זהה זוכים באותן מדליות.

למעלה