פתיחת שערי ביה"ס ב 0730

iris31

New member
פתיחת שערי ביה"ס ב 0730

כפי שרבים שמעו לאחרונה מתקיים דיאלוג ארוך ומתיש מול הנהלת בית הספר לפתיחת שערי המוסד ב0730.לדיאלוג זה נקלעתי בעל כורחי בברכת ראש הועד. אנסה לתאר בפניכם בקצרה את השתלשלות העניינים הארוכה עד כה. מדי יום בין 0730 ל 0745 ניתן להבחין בקבוצה של עשרות תלמידים עומדים בשער בית הספר ואין פותח.תופעה זו נראתה בעייתית להורים רבים מהסיבות הר"מ: 1.ביטחונית (ריכוז תלמידים גדול בשעות קבועות מדי יום). 2.בטיחותית. 3.החשפות לתנאי מזג האויר בעיקר בחורף(הורים רבים הצריכים להגיע לעבודה נאלצים להוריד את ילדיהם ב 0730 ולהשאירם בקור ובגשם עד שיפתחו השערים ב 0745). כהורים שילדיהם למדו בלפיד בשנה שעברה זכור היה לנו ששערי בית הספר נפתחו ב 0730. בברור מהיר מול רוב בתי הספר באזור(כולל מודיעין) הסתבר שרובם ככולם פותחים את שעריהם ב 0730 בעיקר מהסיבה הביטחונית והבטיחותית. במודיעין שלחו מזכר בו מידעים את ההורים ללא צורך בחתימה שבין 0730 ל 0745 אין מורה תורנית אך שערי בית הספר יהיו פתוחים. פנינו למנהלת ושאלנו לפשר הדבר וזו ענתה כי איננה יכולה לפתוח את שערי ביה"ס ב 0730 מכיוון שלתמידים אין ביטוח בזמן זה.כשנשאלה הכיצד כל בתי הספר באזור כן פותחים ואנו לא השיבה כי כל בתי הספר טועים באחריות שלוקחים על עצמם. נאמר למנהלת כי אנו מעדיפים שהתלמידים המגיעים ב 0730 ישהו בתוך כותלי בית הספר ללא מורה תורנית מאשר בחוץ חשופים לסכנות אך זו נשארה בשלה. פנינו לברור העניין מול מס גורמים במשרד החינוך (מרכז מידע,קצין ביטחון ראשי ,מועצה וסגן קבט למוסדות חינוך במודיעין).כולם השיבו כי התלמידים מבוטחים 24 שעות ביממה. חזרנו להנהלת בית הספר והצגנו את הדברים.ההנהלה השיבה כי למרות הנל אין הם יכולים לפתוח את השערים ב 0730 מכיוון שהשומר איננו מגיע מוקדם מספיק לבצע סריקה מקדימה. פנינו שוב לברור העניין מול קצין ביטחוןראשי , משרד החינוך , רבשץ הישוב ומשטרה שאחראית למימון המאבטח אלו השיבו כי המאבטח מונחה להגיע מספיק זמן לבצע סריקה ולפתוח את שערי בית הספר ב 0730 .כולם הסבירו לנו כי בית הספר שלנו מנחה את השומר שלא לפתוח את השערים בשעה זו והבעיה לא אצלם. קצין ביטחון ראשי של משרד החינוך הדגיש בפנינו כי על פי חוזר מנכל מנחה את עובדיו לפתוח את השערים בבתי הספר ב 0730. חזרנו להנהלת בית הספר הפעם למפקחת והוסבר לנו כי הנהלת בית הספר לא רוצה להיות חשופה לתביעות משפטיות במקרה ואחד הילדים יפצע כאשר אין מורה תורנית. על כן בכוונתם להוציא מכתב לכל ההורים בו יחתמו כולם עד האחרון שבהם כדי למנוע תביעות.במידה ולא כולם יחתמו לא יפתחו השערים. שאלנו את ההנהלה הכיצד כל בתי הספר באזור פותחים את שעריהם חצי שעה לפני תחילת הלימודים על פי הוראות משרד החינוך ואנו פועלים על פי תקנות יחודיות לנו.ביקשנו שבית הספר שלנו יפעל על פי תקנות משרד החינוך כפי שהם ובמידה ואלו מורות על פתיחת השערים חצי שעה לפני תחילת הלימודים לא נרצה להיות שונים. לבסוף סוכם עם המפקחת כי נפנה לברור הסוגיה מול הנהלת המחוז. אגב המכתבים נשלחו להורים למרות התנגדותנו. בשיחה טלפונית שבצענו באמצע שבוע זה לסגנית מנהל המחוז (שמה מלכי) הוצגה בפניה הסוגיה. מלכי נשאלה האם אין הוראה אחידה בנושא זה במשרד החינוך.זו השיבה כי תברר את הנושא ותחזור אלינו במהרה. מלכי חזרה אלינו די מהר יש לציין והשיבה כי במשרד החינוך ישנה הנחייה ברורה ואחידה על פי חוזר מנכל בו נאמר שיש לפתוח את שערי המוסדות חצי שעה לפני תחילת הלימודים.על כן פנתה למפקחת והורתה לה לפעול לפתיחת שערי בית הספר בכפר האורנים ב 0730. בכך אנו מקווים שתם דיאלוג ארוך ומתיש מול הנהלת בית הספר ושעריו יפתחו ב 0730 לרווחתם,ביטחונם ובטיחותם של ילדינו. בברכה :אייל דור

bert2

New member
התנהלות מוזרה

כשאני קורא את השתלשלות העניינים עולות שאלות רבות לגבי התנהלות בית הספר ואני מאוד מקווה שזהו מקרה יוצא דופן שבו הנהלת בית הספר חטאה באופן חד פעמי. האם הנהלת בית הספר העדיפה להפקיר את בטחון ילדינו על מנת להמנע מעימות חזיתי מול המורות ( שכעט יצטרכו להשכים קום ולהגיע לבית הספר ב 7.30 ) ?? אשמח לשמוע תגובה עניינית שאולי אני טועה.

אליבקר

New member
זה לא מוזר

זה מאפיין את הנוהלים וההוראות הסותרות שמקבל צוות ההוראה ממשרד החינוך ומהסתדרות המורים. בתור בעל לאקס מורה של הרבה שנים אני כבר רגיל לראות הנחיות של משרד החינוך שמעמיסות עוד ועוד על המורים אבל שוכחים גם לתגמל על כך בתלוש. כנראה שגם כאן יש ויכוח שנוגע לזה ולכן חוסר הבהירות. אני גם לא הבנתי בסופו של דבר מן ההודעה אם יהיה מורה מ7:30 או רק בית הספר יהיה פתוח? תודה

אליבקר

New member
אני ממליץ גם לקבל את הכל במכתבים

רשמיים - במיוחד בכל מה שקשור לביטוח - אולי אפילו העתק של הפוליסה הרבה פעמים בעלי התפקיד עצמם לא יודעים את הפרטים הקטנים ובסוף הכל מתגלה באמת כאשר יש צורך לתבוע את הביטוח.

בנושאים כאלו רק מה שכתוב תופס!

תודה על תאור השתלשלות הדברים! אני מקווה שימצא הפיתרון. אני לא מצאתי אף חוזר מנכ"ל שמדבר על שעת פתיחת שערי בי"ס יש חוזר המורה על סריקה של אב הבית (בטיחותית) שתתחיל חצי שעה לפני תחילת הלימודים (7:30) ורק אז מותר לפתוח את השערים (7:45) אם אכן קיים כזה חוזר מנכ"ל אנא בקשו אותו בכתב ואם יש הוראה כזו היא צריכה להיות בכתב ואז אפשר להמשיך בטיפול במודיעין יש בתי ספר יסודיים שבהם יש חטיבה צעירה (גני חובה משולבים עם כיתות א') בבתי ספר אלו מגיעות סייעות לגננות ב 7:30 ( הן עובדות הרשות המקומית ולא משרד החינוך) הימצאותן במקום מאפשרת פתיחת השערים, לא בטוח שאפשר להשוות.

למעלה