פתיחת תיק אימוץ
הי שוקו חם
אחרי שקיבלת תשובות מהורים מאמצים, הנה תשובה ממאומץ שפתח את תיק האימוץ פעמיים. פעם ראשונה בגיל 25 ופעם שנייה בגיל 47 שכללה חיפוש וגילוי של השורשים הביולוגיים שלי.
פתיחת תיק האימוץ היא נושא הרבה יותר מורכב ועדין ממה שרוב האנשים חושבים.
כמובן שביסוד העניין יש את השאלה לדעת או לא לדעת. מה עדיף? במקרה שלך נשמע שיש חשש מסוים מגילוי אפשרי שאחד מהוריך הביולוגיים הם ממוצא ערבי. תשמע, האפשרויות הן כמעט אינסופיות גם לגבי הזהות של הביולוגיים וגם לגבי התסריט שהוביל למסירתך לאימוץ. מה שבטוח הוא שאין שם נסיבות שמחות. תמיד המסירה לאימוץ קשורה לנסיבות קשות ברמה כזו או אחרת. יחד עם זה לפעמים מסתתרים מאחורי פרגוד האימוץ הסגור דברים נוספים. זה מסע בפני עצמו לגילוי עולם שלם שנסתר ממך עד גיל 18 על פי החוק ובידיך הדבר אם לגלות אותו או לא.
אני חושב שהכי נכון שבמקום שאתן לך תשובות, אתן לך שאלות לשאול את עצמך ואולי מתוך התשובות שלך לשאלות האלה תגיע לתשובה שלך.
- האם מבחינתך חייך התחילו ברגע אימוצך או לפני כן? אם אתה חי בשקט עם זה שחייך החלו בזרועות הוריך המאמצים אז כל מה שהיה לפני כן לא קיים מבחינתך. האם זו תחושתך?
- בוא נאמר לרגע שאביך הביולוגי הוא ממוצא ערבי. האם באי פתיחת התיק אתה "מבטל" את זה? כלומר, ואם לא תפתח את התיק, אז הוא לא ערבי? הרי ברגע שהעלית על בדל מחשבתך את האפשרות הזו, היא קיימת, כמו גם כל אפשרות אחרת לצורך העניין. כרגע יש לך אלף אפשרויות למוצא שלך. ברגע שתפתח את התיק תהיה רק המציאות העובדתית האחת. מה אתה מעדיף?
- נשמע שאתה מוטרד גם מההשלכות של האפשרות על ילדיך העתידיים. האם תספר להם שאתה מאומץ? ואם כן, מה תענה כשהם ישאלו את אותן שאלות שאתה שואל את עצמך היום? האם יש אפשרות שאתה תדע משהו על מוצאך הביולוגי ותסתיר אותו מילדיך?
אני מניח שיש עוד הרבה שאלות שאפשר לשאול. ההחלטה בסופו של דבר היא שלך בלבד.
הנסיון האישי שלי הוא כזה שברגע שהוסט הוילון וראיתי הכל בעיניים פקוחות וסקרניות, למדתי הרבה על עצמי וחיי (שלא בהכרח היו רעים לפני כן) הפכו ליותר טובים. התהליך אינו חף מהתמודדות, אבל התמודדות באה מלשון מידה, אנחנו מודדים את עצמנו ולומדים על עצמנו ומי אנחנו. באופן אישי אני חושב שעם הכלים הנכונים והתמיכה הנכונה זה דבר נכון לעשות. שיטת האימוץ הסגור ביסודה בנויה על סגירה והסתרה וסודות ונותנת את האפשרות מגיל מסוים לגלות את הסודות.
בסוף היום זה אתה מול עצמך, מול זוגתך שתהיה (או כבר ישנה) ומול ילדיך העתידיים.