פתיחת תיק אימוץ

פתיחת תיק אימוץ

אני פתחתי את התיק לפני 9 חודשים ונקבעה פגישה עם האם הביולוגית שחטפה רגליים קרות ברגע האחרון ועכשיו הפקידת סעד בשרות למען הילד יעצה לי לפנות לבית המשפט האם למישהו בפורום קרה דבר דומה

הי אורטל

לא קרה לי ובסביבתי דבר דומה,בכל זאת מכיוון שכתבת לנו אני רוצה להגיב.
את מתארת שפתחת את התיק לפני 9 חודשים. זה לא סתם שנקודת הפגישה המיועדת רחוקה מאד מנקודת פתיחת התיק. וזאת,מפני שלמפגש כל כך טעון חשוב לעבור מהלך שלם נפשי,רגשי,ועליו אמון השירות למען הילד.
נסי לחשוב כאילו המקרה איננו שלך אלא של מישהי אחרת. נסי לחשוב בצורה יותר cool על הביולוגית. כדי להסכים להיפגש,היא חייבת גם בתוכה פנימה להסכים "להיפגש" עם זמנים אחרים בחייה,שודאי היו לה לא פשוטים בכלל,כי נסיבות מסירה לאימוץ אינן שמחות .לא כל אדם מסוגל,והיא חשבה שהיא מסוגלת אבל "התקפלה".
לפני שאת פונה לבית משפט חישבי עוד קצת. עד כמה היית רוצה שהביולוגית תהיה פתוחה אלייך? שתספר לך כמה שיותר ?שתאפשר לך הצצה אל עולמה? שתאפשר לך לומר גם משהו מעצמך על תחושותייך לגבי מסירתך?
אם את רוצה שזה יצליח,אני חושבת שכדאי ואף חיוני שזה לא ייעשה בהוראת בית משפט. [כי אם היא תיפגש בכפיה היא תהיה בעמדה של כעס ומגננה ולא תהיה פתוחה אלייך!]
אולי לשירות למען הילד יש פונקציה של גישור.[בעיר שלנו יש שירותי גישור צמודים וקשורים ללשכת הרווחה. השירות למען הילד שייך למשרד העבודה והרווחה]. אולי המגשר יסביר לאם כמה את ציפית,וגם יתן לה אורכת התארגנות. והכנה משל עצמה.נראה לי שכששתיכן תהיינה מוכנות,לא רק את,יהיה הרבה יותר סיכוי לקיים מפגש מיטיב. זה מפגש שאת ממתינה לו הרבה מחייך. עשי הכל כדי לא לטרפד את האפשרות שיתנהל בטוב.זאת דעתי.

fatfat

New member
בדרך כלל השרות לא ממהר להמליץ לפנות

לבית המשפט. הייתי מציעה לך לברר היטב מה עומד מאחורי המלצתם ומה הביא אותם להמליץ לך על כך.

שלום

לא בדיוק אותו דבר, כחבר (קרוב מאד) שלי רצה לפתוח את התיק האם הביולוגית סרבה להיפגש, לבסוף הם הצליחו לשכנעה אותה.
אמרו לו שאם הוא ירצה להכיר את האב הוא יצטרך לערב בית משפט.

אני מבינה את הצורך בסגירת מעגל, אצל אותו חבר הפגישה ביניהם היתה קרה ומאולצת ובכל זאת היא היתה מאד חשובה עבורו.
בפורום הזה גולשים בעיקר הורים מאמצים אני מאד אופתע אם מפה תבוא הישועה, נתקלתי בעבר בפורום לבוגרים שאומצו בילדותם (לא פורום של תפוז), בנוסף יש קבוצה בפייסבוק שאפשר להצטרף אליה עם הזמנה.

שרון1818

New member
ממש אני לא יכולה להבין איך האמא הביולוגית לא

רוצה לפגוש את הילד שלה. זה משהו שקשה לתפוס איך אפשר בכלל לוותר על הזכות והאפשרות הנפלאה לפגוש את הילד שלך שנמסר לאימוץ מסיבה כלשהיא. זה מתנה משמיים...לאנשים מסויימים כנראה אין לב ולא איכפת להם בכלל. זה כל מה שאני יכולה לחשוב- אני נזכרת באותו הקשר על סיפור מחריד ששמעתי לפני שנים על אמא שמסרה את ילדתה לאימוץ וכשהילדה גדלה והגיעה לגיל 20 היא חלתה בסרטן הדם וכל מה שהיה צריך זה תרומת מוח עצם מאמה הביולוגית בשביל להציל אותה והאמא סירבה ולא עזרו כל השיכנועים של אנשי התקשורת והטלוויזיה והפסיכולוגים היא בשלה התעקשה לא לתרום לבתה תרומה שנעשית בלי בעייה וכאב בכלל- והילדה מתה- אנשים מסויימים הם פשוט מפלצות !!! אני חושבת שזה הסיפור שהכי זיעזע אותי בחיי על האמא שנתנה לבתה למות כי לא תרמה לה. זה היה בטלוויזיה ועורר סערה גדולה בזמנו, ללא ספק אחד הסיפורים המזעזעים ביותר... כשאני שומעת סיפורים על אנשים שלא רוצים להכיר את ילדיהם אני לא יכולה להימנע מלחשוב על הסיפור הזה שבשבילי הוא קצת דומה... ולהבדיל אלף הבדלות כמובן.

year of the cat

New member
זאת דוגמא טובה איך שופטים מבלי לדעת את כל

העובדות. התקשורת היא לא המקום הנכון לקבלת מידע שלם.
האם הביולוגית בסוף כן נבדקה, אבל ביקשה לא לפרסם את זה, היא נמצאה לא מתאימה לתרומה.

שרון1818

New member
אז למה היה בטלוויזיה שהיא לא מוכנה לתרום ?

הציגו אותה שם כמפלצת וכולם הזדעזעו... משונה... יש לך אולי קישור לכתבה הזאת ?

year of the cat

New member
כי היא ביקשה לא לפרסם את זה

היא כן הסכימה לתרום לאחר מכן
את המידע הזה נתנה עובדת סוציאלית במסגרת תשובה לכתבה אחרת
אין לי קישורים, אבל זה זכור לי במיוחד כיוון שגם אני חשבתי עליה דברים איומים
ואחרי שקראתי את זה הבנתי כמה מידע יכול להיות מסולף וחסר כשהוא מגיע רק מהתקשורת

שרון1818

New member
אני מכירה עוד סיפור בדיוק להיפך

חברה הכי טובה שלי שהיא בן אדם מדהים מקסים חם ואוהב מסרה את התינוק שלה לאימוץ אחרי שסבלה מדיכאון אחרי לידה קשה ביותר. הילד כשהגיע לגיל מבוגר ביותר ביקש לפגוש אותה והיא נענתה ללא היסוס- כל החיים שלה היא חשבה על הילד שמסרה לאימוץ בגלל הדיכאון והתחרטה אחר כך כל חייה. הם נפגשו ואחר כך הילד פגש גם את אביו ואחיו ואף נשאר בקשר חם עם כל המשפחה- כולם מלבד עם אמו האמיתית, ממנה הוא מתחמק למרות שהיא עשתה אינספור נסיונות להתקשר אליו ולהמשיך לשמור על קשר, עם הבן האובד שכמתנה משמיים התגלה. כמה חבל שאנשים מסויימים לא יכולים להתעלות מעל עצמם ולאפשר לאנשים אחרים להיכנס לליבם. בעולם אידיאלי אמור היה להיות שכולם יאהבו אחד את השני-ההורים המאמצים וההורים הביולוגיים. אני לא חושבת שהורים מאמצים או ילדים מאומצים צריכים להרגיש מאויימים מקשר חם ואוהב עם ההורים הביולוגים שהתגלו פתאום בשלב מאוחר של החיים

למעלה