פתיחת תיק - הגשת מועמדות להגישה

anne200

New member
פתיחת תיק - הגשת מועמדות להגישה

שלום רב לכולם. ביום שישי שעבר אני ובעלי לעתיד היינו אצל CN IMMIGRATION שנמצא בבניין שגרירות קנדה בטוחה שמישהו מכם כבר שמה עליהם לאחר שיחה של פחות מ-5 דקות של שלום שלום נקבע לנו פגישה לשעה וחצי (כנראה זה ידחה) בעיקרון בפגישה המאוווד קצרה דובר על תוכנית הגירה פרובינציאלית לוויניפד דרך קהילה יהודית שאלות: 1) מישהו מכיר את המקום ומה דעתו עליו? 2) כרגע אני וחבר שלי לא נשואים - האם אנחנו יכולים לפתוח תיק עכשיו כלא נשואים אלא כזוג מאורס ותוך כדי התהליך להשלים מסמכים? תודה רבה אנה

רבים מהחברים בפורום הזה, הגרו לוויניפג בסיוע

הקהילה, ובלי עזרה מיועץ בשכר. יועץ בשכר לא יכול לזרז הגירה לווניפג במסלול של הקהילה. יועץ בשכר יכול לזרז הליכים רק אם יש לו קשרים ויכולת להסדיר השמה בעבודה. אם את וחבר שלך חיים בייחד כידועים בציבור, ויש משק בית משותף, לא חייבים להתחתן לפני הגשת הטפסים. אפשר להשתמש בשירות של יועץ בשכר, אם את רוצה שאת הטפסים (שאותם אפשר למלא לבד בסיוע של הקהילה היהודית), יימלא בעל מקצוע, ואם את חושבת שכתיבה מקצועית של מכתב הפנייה הראשוני וקורות החיים של בני המשפחה תהיה משמעותית יותר טובה ממה שאת מסוגלת לכתוב לבד. בסופו של דבר סיכויי ההצלחה בתהליך תלויים בעיקר ברושם שתעשו בראיון בעת הביקור בקהילה.

anne200

New member
עוד שאלה :)

קודם כל תודה רבה כל התגובה המהירה.. שאלה נוספת, קראתי שרוצים לבטל או שכבר עומדים לבטל את התוכנית - הגירה לוויניפג דרך קהילה יהודית שמעת על זה? יש חיה כזאת? איפה אפשר לקורא על חוקים חדשים שעומדים להיכנס ואלו שינויים הם יביאו שוב פעם, תודה אנה

הזרם הקהילתי בוטל אבל הקהילה החליטה להמשיך את

הסיוע למהגרים כפי שהיה קיים טרם הביטול באמצעות סיוע בזרם האסטרטגי. מבחינת המהגר, אין לשינוי שום משמעות מעשית. הוא שולח לקהילה היהודית מכתב היכרות ראשוני שיש בו פרטים על המשפחה, וקורות חיים של שני בני הזוג לקהילה, ואם הקהילה מתרשמת מהמכתב באופו חיובי, היא תבקש פרטים נוספים ותזמן לביקור היכרות. בתחילת ביקור ההיכרות יתקיים ראיון למבקש בקהילה,ואם הם יחליטו להמליץ, הם יספקו מכתבי המלצה בסגנון ובצורה שמתאמים לנוהל החדש, יסייעו לך לקבל ראיון מיידי עם קצין ההגירה הפרובינצייאלי, וייעזרו למלא את הטפסים של הפרובינציה. אחרי שהמהגר מקבל את המינוי של הפרובינציה, הוא צריך למלא את כל הטפסים הפדרליים הרגילים למעט הטופס של הנקודות, כי המינוי הפרובינציאלי הוא תחליף לצורך ב 67 נקודות ובחינה באנגלית. שוב חפשי בקישורי הפורום, במאמרים ובשאלות הנפוצות יש שם הסברים יתר מפורטים ובעברית. בקישור של הקהילה יש הפניה לקובץ הדרכה (קליק בצבע חום) באנגלית ספרדית ורוסית, תקליקי והקובץ יעלה. תחליפי את המילה קהילתי במילה אסטרטגי, והכל נשאר אותו דבר....... אזהרה: מי שמעוניין בסופו של דבר לחיות בטורונטו, וחושב להשתמש במסלול מניטובה כאמצעי לקיצור ההמתנה הוא עבריין, וסופו שלא יישן טוב בלילה מפחד שבבואו לבקש אזרחות, יחליטו שתהליך ההגירה הפרובינציאלי שלו נעשה בחוסר כנות, ושהוא רימה את שלטונות מניטובה. אם אתם רוצים לטורונטו, לכו למסלול הפדרלי, אל תנצלו את טוב הלב של הקהילה, זה עלול לא להיגמר טוב.

justicechaser

New member
לגבי האזהרה - כמה כאלה הכרת?

שרצו טורונטו ואפילו לא הגיעו למניטובה לאחר נחיתה? וכמה עזבו משם כי לא הסתדרו ומצאו מקום עבודה בטורונטו (או ונקובר או קלגרי וכ"ו)?

מה זה חשוב מה כמות המקרים. כשהקהילה מצפה

שאנשים שנעזרו בה יגיעו לשם, והם לא שומעים מהם מילה אחרי הלנדינג, זה גורם למחשבות שניות שם לגבי הסיוע לישראלים. אני מכיר אישית מעט מקרים מהסוג הראשון, ופחות מקרים מהסוג השני, מה שקובע זה ההתרשמות של הקהילה, אני לא מנהל את הסטטיסטיקה שלהם.

justicechaser

New member
לא התכוונתי להעליב או משהו

פשוט מעניין לשמוע עם חוץ מהתדמית של הקהילה באמת יש כאן הפרת חוק והאדם נהייה עבריין כהגדרתך. אני בטוח שהיו לא מעט אנשים שלא ביקרו בויניפג לאחר לנדינג ועוד יותר כאלה שחיו שם תקופה ועזבו. האם ב-PR רשום לך באיזו פרובינציה מותר לך להתיישב? שוב סליחה עם פגעתי בשאלות אלה. ד.א. אף פעם לא פגשתי כאן תאור של שכונות ויניפג כמו תאור של איזור טורונטו (מה הן השכונות ה"טובות" היכן נמצאים המפעלים באיזור וכ"ו. אם מישהו יכול לתת תאור כזה אני בטוח שאנשים כאן ישמחו לקרוא...

ruth1983

New member
קצת תשובות

השעה די מאוחרת אבל בכל זאת קודם כל לא פעם אני ודני תארנו את העיר והשכונות אבל ככה: שכונת ריבר הייטס שבה נמצא הרחוב ה"רוסי ישראלי" לאנארק היא בין השכונות הלא זולות והטובות של העיר. יקר וטוב יותר זה טוקסידו, לידנווד, צ'רלזווד, סנט וטאל וסנט בוניפאס הצרפתית שכונות שלא תרצה לגור בהן הן נורט אנד, דאון טאון וחלק מהמייפלס ויש את השכונות הרגילות עם אוכלוסייה ממוצעת ולא רעה בכלל כמו קילדונן, סנט ג'יימס. מפעלים גדולים - לא ממש יודעת אבל אזורי תעשייה יש בכל קצה של העיר. מקצה אחד לשני יקח לך בערך שעה של נסיעה אם זה בבוקר ו 40 דקות בשעות לא עמוסות. פקקים זה ארוע די נדיר מזג אויר בינתיים מעולה (לא הייתי פה בחורף) הדל"ן לא כל כך יקר רוב האנשים שהגרו מישראל שאני מכירה קונים תוך שנה שנתיים בית בשכונות לא רעות בכלל. רוב משרדים כמו משרי עורכי דין, משרדי ממשלה ואדריכלים מרוכזים בדאון טאון. אנגלית - יש המון בתי ספר לפי רמות שונות ודרישות שונות כמובן חינם המון שרותים למהגרים חדשים, מרכז לעסקים קטנים שנותן ייעוץ חינם וכו' וכו'. סיבסוד לגנים אם יש לך הכנסה נמוכה (נידמה לי פחות מ 2500$ לחודש אבל אל תיתפסו אותי במילה) זהו אם יש שאלות ספציפיות אני כאן

justicechaser

New member
מה פירוש רוסי ישראלי?

תוכלי לתת טווח של מחירים של מה שנקרא שם לא שכונה זולה ומהו טווח של שכונה טובה ויקרה? כמה גדול ההפרש במחירים של בתים בין ויניפג לבין טורונטו? האם יש הפרש רציני בשכר אם לוקחים אותו מקצוע בויניפג וטורונטו? תוכלי לספר קצת על התרשמות שלך מהעיר כמישהי שבאה לגור שם לעומת ההתרשמות שקיבלת בזמן הביקור? תודה וסליחה על ריבוי שאלות.

dannyk27

New member
אנסה לענות קצת

המחירים באזור רח' לאנאר נע בין כ 560 דולר לדירת חדר שיה אחת לכ 850 דולר לדירת שני חדרי שינה שכלול בזה גם כבלים, כביסה, מחסן, מים, חימום ושמירה. יש לשלם בנפרד חשמל וטלפון. על דירה כמו שתיארתי ב 850 תיאלצי לפי נסיוני לשלם כפול בטרונטו אם כי השכר שם גבוהה בכ - 20 -30%.

dannyk27

New member
בתים להשכרה

בריבר הייטס עולים בסיבות 1200 דולר וקניה מ180 ועד כ320000 ואף יותר בטוקסידו ההשכרה היא מכ- 2500 דולר והקניה מ350000 ומעלה.

dannyk27

New member
כמו בכל קנדה MLS

הנה הקישור לאיזור ריבר הייטס, טוקסידו, לינדנווד, צ'ארלסווד

מה קורה בדירות גדולות יותר

למשפחה גדולה 4 או 5 חדרי שינה שכוללת הכל ובאיזור טוב? האם ישנה חניה או שזה בתשלום? תודה

לפי מה שהבנתי מתגובות

עד עכשיו קשה מאוד למצוא דירה עם יותר מ-2 חדרי שינה והאופציה למשפחה גדולה היא לשכור בית. אנחנו משפחה לא גדולה אך היינו מעדיפים לשכור בית ולא דירה. אשמח לשמוע תגובות מאנשים שכבר שם או יודעים על כך יותר.

למעלה