פתיחת תלתלים

AuraMe

New member
פתיחת תלתלים

שלום,

יש לי שיער מוזר מאוד - הוא די חלק חוץ מאשר שורשים מתולתלים מזעזעים.
לפני כשנה הספרית שלי הציעה פיתרון: לעשות החלקה קלה של השורשים, עם חומר שהיא מורחת לי עליהם לשלוש דקות. רק אחרי שעשיתי ביררתי במה מדובר והתברר שמדובר בחומר שמשמש לפתיחת תלתלים. לא היה כל כך אפקטיבי, ואחרי חצי שנה כשחזרתי אליה לתספורת היא שיכנעה אותי לנסות שוב היא השאירה לי את החומר בשיער לכעשר דקות. הייתי די מרוצה לחודשיים-שלושה, ואז התלתול בשורשים חזר.
היום עשיתי את הטיפול פעם שלישית, וזו הפעם הראשונה שהיא אמרה לי שמדובר בחומר די אגרסיבי.

אני מוטרדת שמא מרחו לי השורשים חומר מסרטן או מסוכן. ביקשתי את השם של החומר - היא אמרה שקוראים לו glep.

מישהו יודע במה מדובר והאם כדאי להפסיק את ההחלקה הזאת בשורשים ולעבור לטיפול אחר?

החלקת שוורצקופף וטיפול בתלתלים

שלום
&nbsp
צר לי שאת בוחרת להחליק את התלתלים. ייתכן שלימוד עצמי של התנהלות איתם תחסוך לך גם כסף וגם זמן במספרה (גילוי נאות: עובד עם מתולתלות רבות כך שאני מדבר מנסיון והיכרות עם שיער מתולתל, גם כזה שעבר תהליכים כמו החלקות ופתיחות תלתלים בעבר). ההחלקה המדוברת נקראת גלאט של שוורצקופף. מדובר בהחלקה הבסיסית של שוורצקופף, וככל חומר החלקה כזה או אחר יש לדעת לעבוד איתו על מנת לא לפגוע בשיער. לא מדובר בהחלקות מהסוג שהופיעו בכלבוטק, אם לזה כוונתך. במהלך תהליך ההחלקה יש להימנע ככל הניתן ממגע של החומר עם הקרקפת בעת הנחתו, וכן לא לעלות עם החומר על שיער שכבר עבר תהליך אלא לעבור רק על השורשים הטבעיים שצמחו.
&nbsp
התהליך, ככל תהליך של החלקה או פתיחת תלתלים, משפיע על השיער שצמח ולא על השיער שעתיד לצמוח, ולכן יש לעבור את התהליך כל פעם מחדש על השורשים החדשים. משך הזמן בין הטיפולים תלוי בקצב צמיחת השיער ואופיו של השיער הטבעי (מתולתל מרדני, מתולתל גלי, מקורזל וכו').
&nbsp
בברכה
עומר שמעוני

AuraMe

New member
אני לא יודעת אם הניחו לי אותו ממש על הקרקפת

אבל ההחלקה היא לא החלקה מלאה אלא החלקה בשורשים בלבד - ככה שאם יש אזור שהוא בסכנה, זו הקרקפת...

מה ההשלכות אם החומר נוגע בקרקפת?

אני לא מתולתלת. יש לי שיער חלק עד גלי, ולצערי הרב התלתלים היחידים שלי הם בשורשים. זה מראה מכוער מאוד והבחירה אצלי היא אם לתלתל את כל השיער או להחליק רק את השורשים. אז אני בוחרת להחליק רק את השורשים... יש משהו אחר שאתה ממליץ לי לעשות?

החלקה לשורשים

היי
&nbsp
מבחינת בחירה מה לעשות או מה נכון אין לי אפשרות לענות מבלי שראיתי אותך פרונטלית. לכל אחת שיער אחר, לחלק תתאים פתיחת תלתלים, לחלק החלקה, לחלק דווקא פרמננט (להפוך את השיער למתולתל). הכל תלוי במראה השיער המקורי ובמראה שאת מבקשת להשיג. בכל מקרה אין פתרון לשורשים עצמם שכן הם צומחים לפי הצמיחה הטבעית של השיער. אם בחרת להחליק, תצטרכי לחזור על התהליך בכל פעם שיצמחו שורשים חדשים, או להחליט שאת נכנסת לגמילה מהחלקה או גמילה מפתיחת תלתלים ולהתאזר בסבלנות (קל זה לא יהיה, אבל זו תהיה ההמלצה שלי).
&nbsp
גלאט של שוורצקופף הינו חומר שאושר ע"י משרד הבריאות ושייך לחברה טובה ומוכרת. בשימוש סביר ונכון אין בעיה להשתמש בו.
&nbsp
בברכה
עומר שמעוני

AuraMe

New member
המון תודה על התשובות!

כל חצי שנה זה לא מוגזם?

אולי אבוא פעם לייעוץ אצלך...
אני אשמח לשמוע עוד פתרונות יצירתיים לשיער שלי.

למעלה