פתיל
ועדכונים באתר

האבק

New member
פתיל ../images/Emo32.gif ועדכונים באתר

החיים האקדמיים וסדרת חומריו האפלים דיון על האופן שבו מתוארים המלומדים, המדענים, והסביבה האוניברסיטאית בסדרת חומריו האפלים, לעומת השוואה מניסיון אישי. מאת ד"ר אמנון סטופ: ד"ר לאסטרופיזיקה, מנהל מדעי של צומת נאסא בישראל (isa-meida) וחובב מדע בדיוני ופנטזיה מגיל שש. הרצאה שניתנה במסגרת כנס מיתופיה אוגוסט 2006. [למאמר] אני רוצה להודות תודה אישית לד"ר אמנון, שהעביר הרצאה מצויינת בכנס ועכשיו גם השקיע מזמנו לשכתב אותה לכתב. למרות שהרבה פעמים בהרצאה גלשנו לנושאים שהם לא בדיוק קשורים לסדרה, אני נורא נהנתי והחכמתי מאד. אז, המון תודה אמנון על הרצאה מצויינת!
אתם מוזמנים לפרסם פה הודעות OFF, פשוט הייתי צריך לפרסם את ההודעה על ההרצה

SNTD

New member
אכן הייתה הרצאה מעניינת!

אני אישית מאוד הסתקרנתי, הגישה של ד"ר סטופ לכך שהספר לא כתוב בנגד הכנסייה הפתיע אותי, אך בהחלט יש משהו בגישה הזו, ההרצאה הייתה מתוכננת להפליא, מדוייקת ומתומצת, הגלישות מחוץ לנושאים היו רק מעשירות, ונגעו בזה בעקיפין.

אני דווקא לא מסכים עם הגישה הזאת

ד"ר סטופ אומר בעצם ש"חומריו" אינו אתיאיסטי ולא מתנגד לדת משום שהוא מציג את המיסטיקה בצורה חיובית, למשל עניין הריכוז הפנימי ומצב המודעות המיוחד שחוזר לאורך כל הטרילוגיה עם האלתיומטר, הסכין, המשקפת וראיית הדמונים. אם כך, אני חושב שפולמן יוצא קודם כל ובאופן גורף נגד הדתות המונותיאיסטיות המערביות (נצרות, איסלאם, יהדות). עניין המיסטיקה והמודעות העצמית שייך דווקא לדתות של המזרח, בעיקר הבודהיזם, שאני חושב (ונראה לי שגם פולמן) שהן לא דתות במובן שאנחנו רגילים אליו- אין מערכת חוקים נוקשה ואין פאנאטיות ופונדמנטליזם ואף אחד לא יוצא למלחמות בשם הבודהיזם. כל הרעיון בבודהיזם הוא מודעות עצמית ומצב רוחני שיאפשר לך להתקרב אל האל ואף להתאחד עמו בסופו של דבר- מה שמאוד מזכיר את הקריאה של ליירה באלתיומטר למשל, שבה היא מתחברת אל האבק- שלדעתי הוא האלוהות האמיתית לפי פולמן. אם כך, האם הספר הוא אנטי דתי? הייתי קורא לו אולי אנטי מונותאיסטי, או אנטי דת כפי שהיא נתפסת בעולם המערבי. (ולסיום הבהרה- דת מונותאיסטית אינה רק אמונה באל אחד, כי תחת הגדרה זו אולי גם הבודהיזם יכול להיכנס. אבל אמונה מונותאיסטית היא גם אמונה באל אחד שהוא האל היחיד ולא יכולים להיות אלים אחרים, לכן כל מי שמאמין במשהו אחר הוא כופר)

Fairywitch

New member
מסכימה ומוסיפה-

אני אתיאיסטית מיסטיקנית, זה בכלל לא מתנגש. אמונה בראיית הילות, אנרגיות ותע"ח לא קשורה לדת או לאל בשום פנים ואופן.

Fairywitch

New member
הוא יותר טען שהספר דווקא כן נגד

הכנסייה, אבל נגד הממסד הכנסייתי, ולא נגד דת. ויש בזה משהו.

yael ziv

New member
כמו שכתבתי בשרשור כנס-

לצערי, לא ממש הייתי מרוכזת בהרצאה, ואשמח מאוד לקרוא אותה ולראות מה הפסדתי. תודה! גם לך וגם לד"ר אמנון סטופ

מאוד נהנתי בהרצאה ../images/Emo13.gif

אהבתי לשמוע על עולם המחקר בארץ ועל ההבדלים והדמיון בינו לבין העולם האקדמי ב"חומריו". גם ה"גלישה" לנושאים שלא בדיוק קשורים היתה מאוד מעניינת. כל הכבוד ותודה לאמנון על ההרצאה!

למעלה