פתיתים עם קובית קנור. מישהו ניסה?

תָּמִיר

New member
פתיתים עם קובית קנור. מישהו ניסה?

חיפשתי מתכוני פתיתים ומצאתי.
העניין הוא שכולם פחות או יותר אותה מתכונת, פתיתים, מים רותחים, אבקת מרק, בצל מטוגן ובלא.. בלא..

עלה בי רעיון להשתמש בתיבולית של קנור. נדמה לי שיש "שום ופטרוזיליה" שיחד עם שמנת לבישול עובד יפה מאוד על פסטה (מקבלים רוטב אלפרדו).

האם מישהו ניסה להכין פתיתים עם תיבולית שכזו?

וגם, מה דעתכם להוסיף לפתיתים שמנת לבישול במקום אחת מכוסות המים הרותחים. לדעתכם זה ייצור טעם חדש?

בקיצור. מישהו ניסה?

תָּמִיר

John the Savage

New member
אם אתה מחפש מתכונים קצת שונים לפתיתים

אני מציע שתחפש באנגלית:
Israeli couscous recipe

הפתיתים הישראלים קיבלו את השם "יזראלי קוסקוס" בארה"ב (אפילו שזה ממש לא קוסקוס, ככה קוראים לזה שם), והפכו ממאכל עממי שמגישים לילדים אצלינו למשהו שמגישים במסעדות יוקרה. באנגלית תמצא המון מתכונים מעניינים.

https://www.google.com/search?q=israeli+couscous+recipe&tbm=isch

Maldini Girl

New member
פתיתים

אני אישית לא משתמשת בבית לא באבקת מרק ובתיבוליות למיניהן אז אף פעם לא ניסיתי אבל אין סיבה שלא יעבוד
&nbsp
בנוגע לשמנת-
כשהייתי בצבא והייתה לנו דירה עם תנאים מאד מצומצים לבישול, אחד המאכלים האהובים עלינו היה פתיתים עם חלב- פשוט להחליף את מי הבישול בחלב (אני הייתי מוסיפה גם מלח ופלפל לבן) היה יוצא מדהים, היה אחד המאכלים האהובים עליי.
לכן מניחה שהשמנת היא רעיון אפשרי ואולי אפילו מוצלח.
בהצלחה

תָּמִיר

New member
חלב מורתח? באיזה יחס?

אשמח לקבל את ההוראות המדוייקות.כי אני משתמש במים רותחים ביחס של 2:1. אז להשתמש בחלב מורתח גם באותו יחס?

תודה,

תָּמִיר

Maldini Girl

New member
חלב באותה כמות של מים

שהיית שם. כדאי לחמם אותו לפני ואז להוסיף את הפתיתים. בגדול מכינים בדיוק כמו שהיית מכין עם מים, רק עם חלב.

למעלה