פתיתי סויה/ שבבי סויה

פתיתי סויה/ שבבי סויה


בני הפך לטבעוני- ומאז אני רודפת יומם ולילה אחרי מאכלים ומתכונים
לא נראה לי להגיש לכל המשפחה- ארוחת מלכים, ושהוא יסתפק בלחם יבש...

קניתי שבבי סויה יבשים- בערך בגודל 2 -1.5 ס"מ , ורציתי לדעת מה ניתן לעשות מהם- ואיך בכלל לטפל בהם... להשרות? לבשל ישר? להוסיף למאכל מוכן?

אודה לכל תובנה

שבת שלום
 

kobit11

New member
הנה מתכון קל של מוסקה שהצליחו לקצר

בחצי את הגרסא האורגינלית שלו (במקום לטגן את החצילים, אופים אותם בתנור)
אממה, אני הייתי מכינה רוטב בשמל משמן זית מטוגן שמוסיפים לו קמח, שמרי בירה (לא חובה) וחלב סויה וקצת מלח,
ואז מפזרת על המוסקה. זה במקום סתם לפזר שמרי בירה.
גם שבבי סויה באים במקום טחון מהצומח, אבל שהכמות שלהם לא תהיה גדולה - 3/4 כוס קטנה ואז שמים אותם
במסננת ושוטפים במים.
לדעתי, במוסקה יותר טעים שעועית שחורה מבושלת וטחונה במקום שבבי סויה.
הבן שלי אוכל את זה יפה ככה.
 

kobit11

New member
גם הייתי מוסיפה למילוי פטרוזיליה קצוצה בשביל

להוסיף לו צבע ירוק.
 
כל

דבר שהיית משתמשת בבשר טחון ניתן להחליף בשבבי סויה.
לפני השימוש אני משרה אותם בתוך קערה במי ברז. אחרי השריה אני סוחטת אותם ומשתמשת.
ניתן לערבב עם אורז ולמלא ממולאים, ניתן להכין בולונז , לערבב עם חומרי קציצות ולטגן , דרך אגב במקום ביצים בקציצות למשל את יכולה לערבב חצי כוס קמח חומוס מעורבבת עם חצי כוס מי סודה, על מנת להדביק

ניתן להכים מהם מילוי לבצק עלים או שמרים כמו בורקס בשר, אפשר להכים מוסקה, לזניה, מפרום
ממש ממש הכל

בהצלחה וכל הכבוד
אם את זקוקה למתכונים ספציפיים בקשי, כאן תמיד יהיה מי שייתן כאלה
 
תודה רבה

ניסיתי אתמול להכין צ'ילי קון קרנה -לפי מתכון שמצאתי ברשת
הושגה הצלחה רבה....
היות וקניתי כמות די נכבדה, אנסה את הרעיונות שנתתן לי

שוב תודה
 
למעלה