תשובה
היתה שאלה דומה בפורום לפני כמה חודשים, ומחיפוש בספרות לא מצאתי מידע שמעיד כי צריכת פיטואסטרוגנים (שמפחיתה בצורה מובהקת את הסיכון לסרטן באנשים בריאים) מעלה את הפגיעות לסרטן באנשים חולים, אבל בכל מקרה שלא יהיה, חולים צריכים להקשיב לעצת המומחים המטפלים בהם ולפעול בהתאם להנחיותיהם. אם אלו ממליצים שלא לצרוך פיטואסטרוגנים בזמן טיפול, כך צריך לנהוג (ייתכן שאלו גורמים לתופעות אחרות כאשר הם נצרכים ביחד עם תרופות מסוימות, וייתכן שמידע זה נגיש לרופאים אך לא פורסם בספרות). אם לא זה היה המקרה, אלא שפשוט מדובר בטענה שמישהו טען באופן כללי על בעייתיות בצריכת סויה עבור חולי סרטן, אז למיטב ידיעתי המידע בספרות המדעית אינו תומך בטענה כזו (ומהמעט שראיתי בזמנו, אפילו ההפך הוא שנכון).