פתיתי סויה

מירה11111

New member
פתיתי סויה

שלום לכם אני מאד אוהבת פתיתי סויה ותמיד חשבתי שזה מוצר בריא.לאחרונה אני נתקלת פה ושם במאמרים שמזהירים באכילתם כמו לא טוב לחולי סרטן וכו".ייתכן שאני לא בפורום הנכון אבל אולי מישהו יודע? בתודה מראש
 

TheFinalCut

New member
ובכן,

יש הרבה מאוד שמועות לא נכונות לגבי סויה והשפעותיה בבני-אדם. הראיות החזקות ביותר שנאספו עד כה מעידות כי סויה אינה גורמת לבעיות בבני-אדם, ולמעשה אף מגינה מפני סרטן, בייחוד בנשים (אבל לא רק - יש לה גם השפעה מגינה ברורה בהקשר של סרטן הערמונית בגברים). אם יש לך קישור למשהו ספציפי שהתפרסם, בייחוד אם מדובר במקורות אמינים (כיוון שיש המון מידע לא אמין ברשת), אשמח לראות.
 

מירה11111

New member
תודה

ראשית תודה על תשובתך.הרבה שאלות בנושא מצאנו בפורום doctors.co.il (אפריל 2007) והתשובה היתה ש"האשמה" היא בפיטואסטרוגנים מה שיש בסויה ולכן לא כדאי להשתמש בה למי שכבר חולה. האם במשך השנתיים האלו משהו בדעה זו השתנה?
 
אם תציגי שם אותה שאלה

נדמה לי שתקבלי תגובה עדכנית. אבל טוב להעלות גם כאן שאלות כאלה, .
 

TheFinalCut

New member
תשובה

היתה שאלה דומה בפורום לפני כמה חודשים, ומחיפוש בספרות לא מצאתי מידע שמעיד כי צריכת פיטואסטרוגנים (שמפחיתה בצורה מובהקת את הסיכון לסרטן באנשים בריאים) מעלה את הפגיעות לסרטן באנשים חולים, אבל בכל מקרה שלא יהיה, חולים צריכים להקשיב לעצת המומחים המטפלים בהם ולפעול בהתאם להנחיותיהם. אם אלו ממליצים שלא לצרוך פיטואסטרוגנים בזמן טיפול, כך צריך לנהוג (ייתכן שאלו גורמים לתופעות אחרות כאשר הם נצרכים ביחד עם תרופות מסוימות, וייתכן שמידע זה נגיש לרופאים אך לא פורסם בספרות). אם לא זה היה המקרה, אלא שפשוט מדובר בטענה שמישהו טען באופן כללי על בעייתיות בצריכת סויה עבור חולי סרטן, אז למיטב ידיעתי המידע בספרות המדעית אינו תומך בטענה כזו (ומהמעט שראיתי בזמנו, אפילו ההפך הוא שנכון).
 

רוגלך1

New member
שתי התייחסויות מספרים בנושא:

1. ב"לא לסרטן" של ד"ר דיוויד סרוואן-שרייבר (עמ' 143), הוא מציין שלאנשים שעוברים כימותרפיה עם טקסול מומלץ לא לצרוך סויה בזמן הטיפול ובנוסף - שתוספי איזופלבונים (רכיב בסויה) בצורת גלולות גם כן נקשרו בהחמרה של סרטן. 2. ב"לאכול כדי לחיות" של ד"ר גו'אל פורמן (עמ' 330), הוא מתאר מחקר שמצא החמרה בסרטן אצל אנשים שאכלו סויה, אבל במחקר אוחר הסתבר שהם אכלו פולי סויה שגודלו בהוואי, והכילו מינון גבוה יחסית של אלומיניום - מה שיכול להסביר את התופעה. בכל אופן, זה היוצא מהכלל. בשני הספרים יש הרבה הסברים ומחקרים שמראים למה צריכה של פולי סויה או טופו דווקא עוזרת למנוע סרטן וכדו', והם בהחלט ממליצים עליה. שיהיה בתיאבון, בקיצור. (ראוי לציין שאני ממש חדש בתחום, אבל במקרה קראתי אותם לאחרונה אז אני משתף
)
 
למעלה