"פתן המגינים" מול "קוברה?"

תרקדי

New member
"פתן המגינים" מול "קוברה?"

איזה נחש ארסי יותר? הבנתי שהפתן אוכל ציפורים, מה אוכל הקוברה? והבנתי ש"פתן המגינים" זה נחש ייחודי לאוסטרליה. האם הקוברה הוא נחש ייחודי להודו? והאם יש נחש "קוברה "בארץ? (אני חושבת ששמעתי, לפני כמה שנים, שאסור לייבא ולגדל את הנחש הזה בארץ). זה נכון? תודה על התשובות.

shirarmony

New member
כמו כל מקרה חריג

יש אנשים שעברו הכשרה מתאימה וקיבלו אישור מיוחד להחזקת הקוברה...אך בטבע שלנו אין.... פתן וקוברה באו מאותה משפחה שנקראת פתניים. בארץ יש לנו רק פתן אחד "פתן שחור". הקוברות נפוצות באפריקה ובאסיה ולא רק בהודו (שמהווה מרכז גדול של קוברות). הקוברה אוכל עופות, מכרסמים, וגם זוחלים אחרים ובהחלט לא שונה מהפתן. אם הפתן היה אוכל רק ציפורים הוא לא היה יכול להתקיים, כמו כל נחש הם אוכלים גם מכרסמים. ובנוגע לארסיות הקוברה נחשב למסוכן ביותר ממשפחת הפתניים שחיים על היבשה. (אין לי מושג אם המגינים חיים במים או לא).

האמת היא שלא ממש ברור לי

מה הוא פתן המגינים. לא יפתיע אותי שהשם "עוברת" לצורך התוכנית מכיוון שהם לא מצאו שם עברי לנחש. אבל כמו שנאמר: שני הנחשים שייכים למשפחת הפתניים (Elapidae). במצריים קיימת הקוברה המצרית, זאת שלפי האגדה הרגה את קליאופטרה. נדמה לי שהקוברה המצרית (Naja haje) מגיע גם לסיני וכשהחזקנו בסיני אז לישראל הייתה קוברה. יש איסור על יבוא, החזקה וגידול של נחשים ארסיים, אבל כנראה שלא על נחשים תת ארסיים. נכון שלפתן השחור קוראים באנגלית קוברת מדבר שחורה אבל הוא שונה למדי מהקוברות שאת חושבת עליהן. ואין לו שום יכולת לפרוס את צלעותיו כמו הקוברות המוכרות, וגם הראיה שלו חלשה ביותר.

תרקדי

New member
ידעתי שתדע שראיתי תוכנית ../images/Emo3.gif

עכשיו סיקרנת אותי לגבי הקוברה המצרית. יש לך תמונה, במקרה? ואיך זה שלא ניסו (או שכן) להבריח את הנחש הזה ממצרים לכאן? ועוד שאלה, אחרי התוכנית על "פתן המגינים" (נחש מפחיד משהו - ישבתי בבית ודאגתי לאיש שטיפל בנחשים האלה). מה הנחש הארסי בעולם? יש דרך לבדוק את זה? והאם ארסי ביותר נחשב למסוכן ביותר? (מבחינת התנהגותית). כמה שאלות.....ככה הפחד גדול!

יש תמונות

את גם יכול לראות את הנחש הזה בתצוגה בפארק הזוחלים בשפיים ואני חושב שגם בגן החיות בחיפה. מי אמר שלו ניסו או הצליחו להבריח את הנחש ממצרים? אני מניח שעשו זאת כמו שעושים כל מני שטויות, מה שכן הנחש הזה לא יפה במיוחד בעיני רוב האנשים לכן הוא קצת פחות אטרקטיבי להברחה או גידול. כנסי לקישור הזה וברשימה מצד ימין תחפשי "NAJA HAJA" שם יש דף מידע לא רע בכלל על הנחש עם כמה תמונות בסוף כמובן שאת גם יכול להריץ חיפוש על השם הזה ולמצוא תמונות ומידע נוסף. בנוגע לנחש הכי ארסי יש דרך לבדוק אבל זה בעייתי. כי חלק יותר ארסיים כשהארס מוזרק ישר לווריד ויש כאלו שהארס יותר מסוכן כשהוא מוזרק מתחת לעור, לכן ברשימות החדשות של הLD50 (שזה המדד שאיתו מודדים רעילות של חומרים שונים) יש לפחות שתי טבלאות שונות לגבי הרעילות של הארס.

למעלה