פתרון אפשרי נגד רחפנים

yoni einav

New member
פתרון אפשרי נגד רחפנים

מכיוון שיש הרבה רחפנים שאינם מרושיינים ולחלקם איןקצה של מושג היכן נתיבי התעופה הקלה.הייתי מציע להתייחס אליהם כמו לציפורים המסכנות אותנו גם בעת טיסתנו בנתיבים. צריך להוציא מפת "אזורי רחיפה" אשר תתריע בפני טייסי התעופה הקלה על "אזורי סכנת רחפנים",ובכך תתן לנו אפשרות ליתר תשומת לב. לדוגמא:כמו מפות "אזורי נדידת ציפורים",יוכרזו אזורי זכרון יעקב והתבור "אזורי סכנת רחפנים".

מה קורה לכם ?

תטוסו בארה"ב ואז תבינו מי כאן לא בסדר, בארה"ב אין בכלל נתיבים מוגדרים, כולם מפרגנים לכולם, כולם טסים באותו מרחב אוירי בלי לדבר אחד עם השני בכלל ובלי בקרה. מה הבעיה לפתוח עיניים ? אתם סומכים על הבקרה יותר מידי.

שחר ניב

New member
מה העינינים?

זוכרת אותי? החזרתי לכם את המטוס מסן-פרנסיסקו, למרילנד שנה שעברה! מה שלום תומר?

אהלן....

מה המצב ?? שמעתי שהיה לכם אחלה חזרה, נתקעתם, וכל מיני קטעים שאתה לא רוצה לזכור. אתה כבר מדריך ? תומר בסדר, אנחנו בקשר מידי פעם.

חוקי הדרך באויר

חוקי הדרך באויר, הקיימים מאז האחים רייט התחילו לטוס כל אחד לחוד: כלי טייס ממונע מפנה דרך לכלי טייס שאינו ממונע. כלי טייס כבד מן האויר (דאון) מפנה דרך לכלי טייס קל מן האויר (כדור פורח) ולכן, במפגש בין מטוס ו/או אז"מ ו/או ממ"ג (בקאי) לדאון ו/או גלשן ו/או מצנח רחיפה ו/או כדור פורח, על המטוס ו/או האז"מ ו/או הבקאי לפנות את הדרך למרחפים ודואים. אבל תמיד יהיו כאלה (כמו בקופת-חולים), שיאמרו "אבל יש לי רק שאלה" וידחפו.

לפי חוקי הטיס רק בנחיתה החוק הנ"ל נ

שאם לא כן במגידו ובשדה תימן,לא היו ממריאים מטוסים. החוק הנ"ל נכון לגבי נחיתה בלבד. לא נוגד את זה שכל שוכני השמיים,צריכים להתחשב זה בזה אחלה ריחוף שיהייה לכם

אני מסכים

סלחו לי אבל כבר ממש נשבר לי מכל האשמות שרצות פה מצד לצד. מעניין את הסבתא שלי למי יש זכות קדימה ועוד פחות מעניין אותי מי צודק! במקרה של מפגש באוויר שני הצדדים יפסידו נקודה! כשאני עובר ליד זכרון (כשיש הצנחות בבונים) אני משתדל לשים לב איפה CSV (הקאראבן של ההצנחות) ואם יש כרגע צנחנים באוויר, כמו כן אני משתדל להתרחק מהמרחפים למינהם. בסה"כ הם תופסים אזור מאוד קטן ואין בעיה להתרחק מהם. אני מסכים אתך יעל, אין פה פרגון הדדי. אני חושב שאפילו במדינה הקטנה שלנו יש מספיק שמיים בשביל כולם ולא צריך להתחיל להילחם על עקרונות מטופשים של "אני צודק - אתה טיפש". אישית אני לא מתעניין במצנחי רחיפה אבל אני בהחלט בעד שיוכלו לבצע את התחביב שלהם בשקט ובהנאה כמו שהייתי רוצה לבצע את התחביב שלי.

ארז רביב - אכן אתה בחור כארז - |פרח

כמרחף וכבן אדם נהנתי לקרוא את דבריך. כה לחי !!! אין מילים אחרות, ממש אין בוא ונסה פעם לעוף, באמת לעוף עם מצנח רחיפה. ב- 20 קשר, עם להקת שקנאים אדישים ולעבור מבסיס ענן אחד למשנהו וככה לאט לאט, מזיכרון ועד לרמת הגולן עם השקט הזה ועם הרוח ועם הריחות המשכרים של שדות ופרחים העולים מן האדמה - זו פשוט חוויה. להתראות.

יירשם בהסטוריה - היום היה פה פירגון

ואולי רק פירגונצ´יק... אבל היה וטוב שכך. חוץ מזה בואו לא נשכח שלא ניתן לצפות ממצנחי הרחיפה לשמירה על חוקים שאיש לא מחייבם הלכה למעשה לדעת. כל ענין הרישוי שלהם הוא בסיסי בלבד ולא מפוכח ע"י שום גורם. אדם יכול ללמוד את הבסיס וללכת ולזנק כמעט ללא בעיה מכל מקום בארץ! אני לא אומר את זה לגנותם אבל עובדה היא שלא הושיבו אותם ללמוד תיאוריה שעות וזה בסדר. אלה העובדות. זה אומר שהאחריות היא עלינו. נקודה. לא רק בזכות יכולת התמרון. חבר טוב שלי שמרחף במצנחו כבר שנים, טס איתי ואחרי מאות זינוקים פתאום התחוור לו שיש איזור סגור לטיסות של מגידו במשולש עפולה-ב"ש-טבריה. כמה קרוב זה היה יכול להיות? הרי בזכרון אנחנו בציפיה דרוכה, לא?! חברי הממונעים: א. בואו נשמור על כבוד האדם במצנח הרחיפה וחירותו! ב. בואו נשמור על כבוד הדדי כאן בפורום. ג. וחשוב מכל בואו נשמור על עיניים פקוחות לרווחה בשמים כי גם הבקר האדיב החביב הסבלני ובעיקר המקצועי ביותר לא רואה הכל. אז "אין תחליף להסתכלות סביב" ו"אם יש ספק - אז אין ספק". לימדו אותי את זה בצבא ואני לוקח איתי לתמיד!!! בי. יובל

מתחיל להיות פתטי ליבב "אמריקה" כל..

..הזמן. אמריקה עם המרחבים הבלתי נגמרים עם הערבות האין סופיות..השואה עם אמריקה אפשר לעשות בהמון שטחים בתעופה חוץ משטח אחד - נתיבים וחופש טיסה...ומי שטס שם פעם אחת צריך להתחיל לתפוס זאת..

למעלה