פתרון הצללה לפינת ישיבה לגג

Lizzza

New member
פתרון הצללה לפינת ישיבה לגג

לחברי הפורום, שלום. אני מתנצלת מראש כי מדובר לדעתי בשאלה חצי-מתאימה לפורום, אך לא מוצאת מקום טוב יותר לשאול אותה.
אני גרה בדירה שכורה ויש לי יציאה לגג והוא עומד לרשותי. הגג לא מקורה. בקיץ אני עושה בגג הזה פינת ישיבה ופינת מנגל. מצרפת סרטוט שעשיתי, מקווה מאוד שעשיתי אותו ברור ומובן. בסרטוט הזה אפשר לראות קיר בגובה 2.6 מטר. בחורף הקיר הזה מצליל את כל מקום של פינת הישיבה כבר משעות הצהריים, אבל בקיץ משהו משתנה והצל ממנו לאזור של פינת הישיבה מתחיל רק בסביבות 15:00-16:00 וגם אז באופן חלקי. יתר על כן, בקיץ קיימת בעיה נוספת של טל: בשעות הערב מופיע טל ובפינת הישיבה מתחיל להיות לח מדי ולא נעים לשבת. אני הבנתי כי פתרון הצללה יכול לפתור גם את הבעיה של טל בפינת הישיבה, ובעצם בכל מקום שאותו הוא יכסה, לא מבינה איך, אבל זה מה שאמרו לי (זה נכון?).

אני מחפשת כאמור פתרון הצללה, אבל רוצה להבין מה יותר מתאים במקרה שלי, רוצה להבין מה לחפש. אני מניחה כי זה צריכה להיות מן צילייה, אבל מאיזה חומר? כאן חשוב להביא בחשבון כי הבניין שבו אני גרה עומד על הר ויש רוחות חזקות לעתים קרובות, לכן זה צריך להיות די חזק שלא יעוף ועוד, הצילייה הזו צריכה להיות עשוייה מאיזה חומר שלא יעשה רעש כשיש רוח. נראה לי שאני ראיתי, לא זוכרת אפה בדיוק, ציליות כאלה ממין בד אלסטי כזה. האם למישהו זה משמע מוכר? איך זה נקרא? האם מתאים לי? אני מניחה כי אפשר היה למתוח צלייה כזו בין פינות הקיר לבין אחת או שתיים מהנקודות בדופן הגג שמול הקיר הזה (סימנתי באותיות A,B,C), כמובן בנקודות הללו צריך יהיה להתקין עמוד/ים כדי להקביל לגובה הקיר. האם אני חושבת נכון? אני ממש אשמח לכל ייעוץ או דעה כי אני אישית לא מבינה בזה כלום ולא יודעת אפילו מאפה להתחיל לחפש. צריך גם לשים לב כי אני צריכה פתרון די פשוט, כלומר שלא יהיה יקר מדי. זאת, כאמור, דירה שכורה, ובעל הבית יחפש כמובן לא לשלם הרבה, ויכול להיות שאנחנו גם נתחלק אתו בהוצאות, כלומר חצי התשלום יהיה על חשבוני. בקיצור, הפרויקט צריך להיות חסכוני.

תודה.

יעלת

New member
הפיתרון האידיאלי הוא פרגולה מעץ

כמובן שזהו פיתרון יקר,ואומנם אפשר לפרק ולקחת לבית הבא,אבל זה כרוך בעבודה רבה ואולי גם בעלויות נוספות.

הפתרונות הזולים יותר(גם הם לא זולים) הם מבד או ברזנט,אולם בגלל הרוח אתם צריכים להקפיד לסגור ולקפל כל פעם לאחר שימוש.
יש היום כל מיני סוככים מתקפלים,נידמה לי שיש אפילו אחד כזה במיבצע השבוע בהום סנטר.

חן 1111

Active member
הפתרונות שמיועדים לצל בלבד לא יפתרו

את בעיית הטל.
נגד טל צריך כיסוי אטום. הכי זול זה להרים כמה עמודים ולמתוח יריעת שמשונית בין הקיר לעמודים. זה פחות עמיד ברוח ובחורף יהיה צורך לקפל את זה.
פיתרון יותר עמיד יהיה קונסטרוקציה מברזל או עץ וחיפוי קשיח ואטום כמו סנטף (פלסטיק גלי). זה כמובן יותר יקר.

Lizzza

New member
את סוג יריעת הכיסוי אני מתקשה לבחור

תודה. אנחנו בטוח בכיוון של איזושהי יריעת כיסוי כמו שימשונית שאני אקפל בחורף, מפני שבעל הדירה לא ישקיע בפרגולה קבועה כלשהי, וגם אם היה מוכן, אני לא רוצה לפתוח אתר בנייה בגג כל עוד אני גרה פה.

עכשיו, לפי חיפושים שערכתי בגוגל למילים "פתרונות הצללה" וכד', אני רואה כי יש הרבה סוגים של כיסויים למיניהם והרבה חברות שמתעסקות בתחום. אני רוצה לקבל איזשהו מושג ראשוני בעניין לפני שאתחיל לחפש לקנות.

עשיתי חיפוש בגוגל עם המילה "שימשונית" ואני רואה כי זה יריעת PVC. לא ממש מבינה מה זה יותר לכיוון של ברזנט או יותר לכיוון דומה לשעוונית עבה כזו במרקם שלו? החשש שלי עם דבר כזה הוא הרוחות החזקות, שחומר כזה יעשה רעש מהרוח. עוד אני רואה כי יש משהו שקוראים לו "רשת הצללה" (לא רוצה לתת הפניות לאתרים פה שלא ייחשב פרסום, אבל הכל אפשר לראות איך נראה בגוגל בחיפוש לפי המונחים שאני שמה במרכאות). ממה זה עשוי? האם זה לא מתאים? אני רואה בתמונות כי מתחת לציליות של רשת הצללה יש כל מיני פינות ישיבה עם דברים מבד, זאת אומרת שצריך להיות עמיד גם נגד טל, לא?

ועוד דבר, אבל אני לא יודעת האם מתאים למקרה שלי. אפשר למצוא לפי "ציליית לייקרה". בנתיים אני רואה כי משתמשים בזה להקמת אוהלי הצללה זמניים, לכן אולי זה לא מתאים לי, למרות כי דווקא זה מסקרן אותי כי בגלל האלסטיות סביר להניח כי לא ירעיש מהרוח.

לא שמשונית ובטח לא יריעה אטומה.
חפשי רשת הצללה, זאת ממש רשת עם חורים, וניתן לבחור את הצפיפות שלה.
היא גם מתמודדת יפה עם רוחות.

חן 1111

Active member
אבל היא לא תפתור את בעיית הטל.

כדי למנוע טל חייבים יריעה אטומה.

חן 1111

Active member
נכון, אבל הוא נוצר רק כשיש אפשרות לאוויר קר

לרדת. לכן חיפוי אטום מונע את רוב הטל.

למעלה