פתרון יצירתי במקרה שהעסק נסגר

gesus

New member
פתרון יצירתי במקרה שהעסק נסגר

אחד ממקומות העבודה עליו אני מצהיר לצורך ניקוד נסגר מה שלא יאפשר לי להשיג מכתב רשמי. מה שחשבתי עליו זה מכתב הסבר שיכיל את הפרטים של מישהי שעבדה איתי ואולי אני אצליח לאתר את הבת של הבעלים שניהלה להם את החשבונות. האם אישור רישמי שהעסק נסגר יספק אותם או שזה אבוד? במידה ואטרך אישור רשמי, מאיזו רשות אני משיג אותו? מס הכנסה?

gesus

New member
יש 106 ותלושי שכר

אני פוחד שמכתב הסבר לא יספק אותם ולכן אני רוצה לגבות עם עוד מסמך רשמי.

אם אתה יכול לאתר מי מהבוסים שלך שם פנה אליו

שיחתום על מכתב שייאשר את מה שכתוב בדו"ח הביטוח הלאומי, ושיתאר את מה שעשית שם זה חיוני במצבך. כמובן שבתו של המנהל, היא מקור סמכות הולם אם היא עבדה שם כאחראית חשבונות ואדמינסטרציה בתקופה הזו. טופס 106 תלושי שכר, ודו"ח הביטוח הלאומי הם אישור רשמי מבחינת השגרירות, העניין הוא שאתה צריך גיבוי לנושא שם ותוכן התפקיד. אם יכלו כל הקיצין תגש לנוטריון ותעשה תצהיר, אבל עדיף שתמצא אדם שעבד שם, והיה ממונה עליך או סתם בעל תפקיד שיכתוב מכתב

joe2b

New member
תיקון קטן

בישראל לא עושים תצהיר בהכרח בפני נוטריון. מספיק עו"ד.

gesus

New member
מס הכנסה לא נותן כזה אישור

בהתחלה הסתכלו עלי כאילו נחתתי מהירח ואח"כ הביאו עוד מישהי לעזור בסוגיה הכל כך קשה. בסופו של דבר יצאתי משם בלי כלום, אבל הצלחתי לאתר את מנהלת החשבונות של החברה בשאיפה שהיא תוכל להוציא לי מכתב.

לאישור של מס הכנסה קוראים טופס 106

ודו"ח הביטוח הלאומי אמור להיות שיקוף של העניין הזה. סתם לידיעה כללית חשוב מאד לשמור טפסי 106, אין דרך לשחזר אותם אם מעסיק נעלם. מס הכנסה נמצא בימי הביניים, ולא יודע לספק לך העתקים למרות שהמעסיק בזמנו העביר להם עותק בדו"ח הניכויים שלו. פקיד שומה ניכויים אמור להיות מסוגל לעזור, אבל כאמור זה מדינת ישראל. ושוב אתה לא צריך ממס הכנסה כלום כי יש לך את טפסי 106 שקיבלת בזמנו.

lironshn

New member
אתה יכול לבדוק באתר של רשות המסים

מה הסטטוס של החברה לפי הח.פ. או מס' עוסק המורשה ואז לצרף את זה למכתב שלך ואת האסמכתא שהחברה/עסק כבר לא קיימים.

gesus

New member
יש לך לינק ישיר לשם?

אני לא מצליח למצוא את זה באתר שלהם

gesus

New member
לא מופיע לי בשום מקום מס' עוסק מורשה

יש לי רק מס' תיק ניכויים. יש דרך לאתר את מספר עוסק מורשה?

TrigATUSA

New member
במקרה דומה שהיה לי

עם חברה שניסגרה, אבל לא פשטה רגל איתרתי את הבעלים המקומיים הוא כתב לי מכתב על נייר מכתבים של החברה החדשה שהייתה בבעלותו והצהיר על כך שבשנים כך-וכך, הוא היה הבעלים של חברה כך-וכך ושאר פרטי ההעסקה שלי למען הפשטות ניסחתי עבורו את המכתב והעברתי לו, והוא רק חתם

gesus

New member
איתרתי את הבת של הבעלים שעסקה בחשבונות

אבל היא לא התלהבה מהרעיון של לכתוב מכתב וגם כנראה שלא תכתוב לי מכתב. אני כנראה אצור קשר עם אחת שעבדה איתי שתכין לי מכתב וגם תוכל להשיג לי מסמכים שהחברה פשטה רגל. לדעתי אני אסיים את איסוף המסמכים בסופ"ש הבא ואגיש את הטפסים עם המסמכים בעוד 10 ימים. אני מקווה שיחזירו את התיק שלי לראש התור.

למעלה