פתרון מעניין של לנובו לאחסון בdimmים של זיכרון רגיל

lavifighter

New member
פתרון מעניין של לנובו לאחסון בdimmים של זיכרון רגיל

נתקלתי איכנשהו בזה שלנובו(שקנו את השרתים של IBM והם עדיין שותפים באתר), לטענתם "יצרו" קונספט ראשון בתעשיה של לעשות storage בחיבור של זכרונות, בתושבת של הזיכרון הרגיל במעבדי rack מסויימים. יש לציין שהשימוש הוא לא כמו של זיכרון רגיל אלא כמו אחסון.
לטענתם, הlatency נמוך במיוחד אם לא מהנמוכים בשוק בגלל הקרבה הפיזית של האחסון למעבד ובגלל הinterface, אם כי מבחינת iops וthroughput הנתונים לא נראים מדהימים ביחס לSSD רגיל.
עוד בעיה שאני רואה זה שהוא לא hotswap ושאין בקר רייד חומרתי אלא חובה בתוכנה.
מישהו ניסה את הפתרון הנ"ל או פתרונות אחרים(למשל pcie ssd, שגם הוא דומה מהבחינה שאין בקר רייד) לשרתים, ולא למכונות האחסון? באמת אין שום מקביל אצל אף מתחרה? מה דעתכם?
*אין לי מושג מה המחיר.
לינק: http://www-03.ibm.com/systems/x/options/storage/solidstate/exflashdimm/
מומלץ לקרוא את הproduct guie.

DuuGi

New member
לא הבנתי איך זיכרון שומר מידע כשאין חשמל.

lavifighter

New member
גם אני לא 100% הבנתי אבל אנסה לחשוב

הם לא אמרו שזה זיכרון, הם אמרו שזה אחסון שמתחבר לחיבורים הפיזיים של זיכרון. כלומר, זה למעשה סוג של SSD או פלאש(מה ההבדל דרך אגב?) "רגיל" לגמרי שפשוט נמצא קרוב במיוחד למעבד והזכרונות, ובשימוש בinterface של זיכרון מבחינת גישה לדיסק במקום בSAS או SATA ודומיהם.

lavifighter

New member
הבהרה

הכוונה היא שימוש במקלות דמויי זיכרון מיוחדים, לא לשימוש בdimmים רגילים בתור אחסון שכן זה מן הסתם לא יישמר ללא סוללה או פתרון nvram דומה.

GiladBroun

New member
Diablo's Memory Channel Storage™

מדובר בפיתוח של חברת Diablo's שנקרא - Memory Channel Storage.
http://www.diablo-technologies.com/memory-channel-storage/
כרגע רק SANDISK וIBM מיצרים אותם.
מצ"ב לינק ליישום הפתרון עם VSAN (מטורף...)
http://blogs.vmware.com/storage/2015/05/08/future-hyperconverged-already/

היתרון כמובן הוא ביצועים מאד גבוהים, מחיר בהתאם (400 גיגה עולים 4400$).
בגלל השימוש בVSAN אין צורך בבקר RAID.

lavifighter

New member
הביצועים לא כאלה מדהימים במקרה של לנובו/IBM

הlatnecy נמוך מאוד מאוד, הthroughput גבוה מאוד אבל הiops לא מרשימים ביחס לSSD רגילים ואפילו די מאכזבים.
ואני מדבר על נתוני יצרן(שלרוב גבוהים מהמציאות)! לא ניסיתי בעצמי...
קיצר הביצועים גבוהים בפעולות רציפות וכאשר העומס לא גבוה אבל כאשר העומס גבוה בגישה אקראית ה"דיסקים" הנ"ל כבר לא כזה משהו מיוחד. כלומר מעבר לזה שהדיסקים מאוד קרובים למעבד ושיש להם חיבור מהיר, הם עצמם כנראה לא כאלה מיוחדים. אני לא מומחה לSSD אז אני לא יודע מה הסיבה לכך.
&nbsp
בכל מקרה, תודה על הקישור.

זה לא חדש

אם אני מבין נכון, אתה מתכוון לאחסון על גבי RAM.
פעם, לפני שה- SSD על שערי NAND הפכה לפופולרית, היו גם מארזי RAM לאחסון מהיר.

lavifighter

New member
לא זה לא מה שאני מתכוון

אני מתכוון לNAND "רגיל", פשוט שבמקום להתחבר בSATA או SAS(או PCIE למרות שזה נדיר) הוא מתחבר לסלוט רגיל של זיכרון בתוך לוח האם ובכך משיג latnecy יותר נמוך מאשר SSD רגיל. כלומר מה שמיוחד זה הintefrace והdensity של האחסון, לא שום דבר אחר. להיפך, הוא לא מרשים מאוד מבחינת יכולת על הנייר.
אני לא הכרתי שעשו פעם דיסקי SSD על ram, המידע בהם נשמר אחרי כיבוי המחשב?
*יש לציין שאני לא ממש את המבנה הפיזי של דיסקי SSD מבחינת NAND וכל זה.

hetzbh

New member
זה גם נקרא ULLtraDIMM

ומבחינת ביצועים - הם לא רעים, אבל מדובר בדור ראשון וכרגע זה בכלל תקוע בבעיות משפטיות בגלל כל מיני "נשמות טובות" אז SanDisk בקושי מוכרת. לפחות ממה שהבנתי מחברים, דווקא הדור הבא שתוכנן (ואמור לצאת אחרי שהמצב המשפטי יתבהר) יתן תוצאות יותר טובות.
&nbsp
בכל מקרה, לא בא להחליף Storage או דברים כאלו והוא הרבה יותר מיועד לתחנות עבודה רצחניות או שרתים שאתה רוצה להם אכסון מקומי.

lavifighter

New member
לפחות זה של לנובו די מיועד להחליף את האחסון

לא קראתי לעומק(שכן אין לי כאלה שרתים) אבל הבנתי שיש עם ממש ניהול ביצועים וlunים וכדומה, ככה שזה יכול לשמש כאחסון מקומי לשרת ברמה לא רעה בכלל.
דווקא אין שום תחנת עבבודה שתומכת במה שיש ללנובו(שטוענים שהם יצרו את האחסון), רק דגמי שרתים מאוד ספציפיים ויקרים בטירוף ומערכות הפעלה ספציפיות(לא כאלו לדסקטופ) תומכות בזה.
אולי הפתרון של סאנדיסק יותר מתאים לדסקטופ.
*אם הפתרון של לנובו מיוצר למעשה על ידי סאנדיסק אז יצאתי טונה ואני חוזר בי לגבי המשפט האחרון...

hetzbh

New member
אכן

זה מתאים גם לשרתים - אם אתה רוצה להפוך את השרת שלך לשרת Storage.
מבחינת תחנות עבודה - שוב, בגלל כל מה שקורה מבחינה משפטית, חברות רבות עדיין לא ממש מפרסמות את זה והן מוכרות ללקוחות שדורשים ספציפית.
הפתרון הזה לא מיוצר רק ע"י SanDisk, אבל עדיין עקב עניינים משפטיים כל ה"חשודים המרכזיים" עדיין לא ממש דוחפים את זה החוצה (אני מדבר על סמסונג, אינטל, טושיבה, מיקרון ואחרים).

למעלה