פתרון פשרה בסוגיית השירות הלאומי?

העובדה שמדובר בשירות לאומי ולא צבאי

היא כבר פשרה מרחיקת לכת (בהנחה כמובן ששירות כזה במגזר הערבי יבטל את כל סממני האפליה הממוסדת למיניהם). ואני לא חושב שלמועצות המקומיות הערביות יהיו שיניים לגייס צעירים לשירות. השחיתות והחמולתיות פושה במוסדות האלה. רק גוף מייצג מטעם המדינה יכול לעשות זאת.

זו לא היוזמה שלו

זו היוזמה של מחמד זחאלקה ושלי ושל עוד כמה ח'ברה , יהודים ונצרים. לעזאזל, מה מחמד נתן לו את הזכות להעלותה ?! למרות שאני בעודי שייכת, הסתייגתי , למרות שזה נותן לצעירים הערבים קול וזכות.. יש בזה מידה עצומה של רשעות.

לא יכולה להסביר כרגע

כי אני חייבת לסיים את קריאת המאמר המעצבן הזה אעעעע אבל הרשעות היא האנוכיות והגזענות החברתית הארץ - ישראלית כלפיי הצעירים הערבים [דוגמת דחיית כל צעיר / צעירה ערביים מהאוניברסיטה , טרם הגיעם לגיל 20]. ויש עוד ועוד.. אז לבוא ולומר ששירות לאומי יפתור את המצב ............................... לא. וכן זו רשעות. לצפות מ X ולא לתת שום Y ...

ממש גזענות

קודם כל אני לא בטוח אם מי שאת אומרת על אי קבלה עד גיל 20 נכון.. בכל מקרה מה טוב אם זה ככה ואם לא זה צריך להיות ככה, למה בזמן שיהודים צריכים ל"בזבז" שלוש שנים מחייהם בצבא - ערבים ילכו ללמוד ולהתקדם?? צודקת יש פה הרבה גזענות ואפליה, נגד יהודים. " לצפות מ X ולא לתת שום Y ..." מה הX ומה הY?

כל דבר זה "גזענות" אצלם, זה מושג שכבר מזמן

ירד לזנות, לא מוצא חן משהו ישר "גזענות", פעם עוד למושג הזה היה ערך, השתמשו בו רק כאשר באמת היה צריך, היום זה הכל זה "גזענות"...כבר אין יותר משמעות למילה גזענות. אין כאן מקום ל"פשרה" ולא שום דבר אחר. אזרחים במדינה ישראל יעשו שירות מטעם מדינת ישראל ואם המושג "מדינת ישראל" מפריע להם או מעורר אצלם אנטגטניזם הם מוזמנים לוותר על כל הזכויות וכל מה שהם מקבלים והמדינה וזה הרבה מאד או לחילופין לעוף מפה, לפלשתין. כל אזרח צריך לעשות כאן או שירות צבאי או שירות לאומי, שניהם מטעם המדינה, כן, המדינה היהודית הציונית. באפליה בתחומים האזרחיים ניתן להלחם, ולפי דעתי גם צריך, מצד שני אין לצפות לשיויוון מוחלט בכל הקשור לתיגמולים, חיילים, בייחוד קרביים חייבים להיות הציבור הכי מתוגמל במדינה כי פשוט הם נותנים מעצמם הכי הרבה, זה הכל, מי שמקריב יותר צריך לקבל יותר. נכון להיום ההנהגה הערבית מתעסקת יותרק בנושאים לאומיים ולא אזרחיים והנה התוצאה, ככל שיתעסקו בנושאים הלאומיים כן יורע המצב בתחום האזרחי וזה לא בהכרח יביא לתוצאות בתחום הלאומי, מבחינה חוקתית ישראל לא מכירה בזכויות לאומיות של אזרחי ישראל הערבים, כלומר בפלשתינאיות שלהם, היא יודעת שהם פלשתינים, בזה זה מתחיל ונגמר ואין לזה שום קשר לזכויות אזרחיות, בזה ניתן להלחם, בזה ניתן להשיג תוצאות אם ההנהגה הערבית תתעסק רק בזה ותניח לשאיפות הלאומיות שלה כאן, כאן זו מדינה יהודית, אני מסופק אם אי פעם זה יקרה.

מוחמד5

New member
צחקתי

אחרי שקראתי את התגובה של נביל עודה. כבר דנו בסוגיה הזאת. דבר ראשון תשתיות ואחר כך כל השאר.

אם היהודים היו באים לכאן עם גישה כזאת...

עד היום לא היתה כאן מדינה, וספק אם היו מצליחים בכלל להגיע. קודם הגיעו, עשו - אח"כ נהנו מהפירות. להיפך זה פשוט לא יכול לעבוד....

מוחמד5

New member
60 שנה אנחנו כאן ביחד

60 שנה אנחנו קורעים את התחת, לא הגענו אתמול לכאן.

הקומוניסטים תמכו בשרות צבאי לערבים בישראל

מה זה תמכו - דרשו בתוקף, והכל במלאות שנה אחת ל'נכבה': "בישיבת הכנסת מיום 1 בספטמבר 1949, בדיון על חוק הביטחון הציע ח"כ מיקוניס לא רק לגייס גברים ערבים לצה"ל אלא גם נשים ערביות, וכך אמר: "אני תקווה שגיוס נשים יהודיות וערביות לצבא ההגנה יהווה אחד הגורמים להצעדת האשה הערבייה לקראת שחרורה מכבלי עבדותה במשפחה ובעם, ולהעלות רמתה החברתית והתרבותית". בישיבת הכנסת מיום 16 בינואר 1950, בדיון על חוק שירות הביטחון (תיקון) אמר ח"כ וילנר: "אני רוצה לשאול את שר הביטחון, מה הסיבה לכך שעד עכשיו לא גויסו בהתאם לחוק הראשון של שירות הביטחון הגילים (כך במקור) המתאימים בקרב האוכלוסייה הערבית". מי שחושב שרק נציגי המפלגה היהודים דרשו גיוס אזרחים ערבים טועה. גם הנציג הערבי של המפלגה הקומוניסטית, ח"כ תופיק טובי היה שותף לתביעה, וכך אמר באותה ישיבה לעיל: "מדוע מוציאה הממשלה מכלל השירות הצבאי את האזרחים הערבים בגיל הגיוס, אף כי רבים מהם גילו נכונות למלא את חובותיהם כאזרחים התובעים ליהנות מכל הזכויות? אין ספק שזוהי אחת התופעות הבולטות של האפליה הגזעית במדיניותה של הממשלה, העומדת בניגוד לכל מאמץ לרכוש את ידידותם של ההמונים הערביים". " 'נכבה'? הצחקת את הקומוניסטים. http://www.hagada.org.il/hagada/html/modules.php?file=article&name=News&sid=5562

THE WIZARD 55

New member
קודם כל יוזמה להתנדבות זה מבורך

בכל מקרה, יש הרבה חילוקי דיעות לגבי השירות האזרחי, דעתי כבר ידועה לכם.

למעלה