פתרון תקשורת בין מדינות באירופה

anigodin

New member
פתרון תקשורת בין מדינות באירופה

בשבוע הבא אנחנו נוסעים בהרכב משפחתי (הורים, שני ילדים, סבא, סבתא ואני) לשוויץ (יומיים) ואוסטריה (כשבוע).
אנחנו נוחתי וממריאים מציריך ושקלנו לקנות כרטיסי סים בשוויץ אחרי הנחיתה כדי שישמשו אותנו בעיקר לניווט. אלא שאז מישהו אמר לאחותי שסים שוויצרי לא יעבוד במדינות האיחוד (כמו אוסטריה) ולהיפך.
האם יש סים כלשהו שאפשר לרכוש שם שיעשה את העבודה בשתי המדינות או שהפתרון זה לקנות סים אחד ליומיים בשוויץ ואז אחרי המעבר לאוסטריה לקנות אחד (או יותר) עבור הניווט שם?

שקלנו לקחת שוב פוקט וייפיי של ובינג כמו שלקחנו לפני שנתיים בביקור קודם באוסטריה, אבל אחרי חווית שימוש נוספת מעט בעייתית* באוקטובר האחרון ביפן, קוריאה וטאיוואן + סיבוך בהחזרה של המכשיר בנתב"ג (החזרתי את המכשיר במקום הלא נכון ורק במזל הוא הגיע חזרה לובינג), אנחנו מתלבטים אם זה כדאי.
יש לי גם הרגשה שאולי יהיה זול יותר לקנות סים מקומי, גם אם נקנה יותר מאחד.
הבעיה העיקרית שיש בינינו כמה מכורי גלישה שלא מסוגלים להתאפק...

*חווית שימוש בעייתית - חבילה של 2 גיגה בשימוש של שני צרכנים קלים מאוד שהשתמשו בה רק לניווט עירוני רגלי וקצת חיפוש מידע ווואטסאפ (בלי משלוח מדיה כבדה), 'נאכלה' מהר מדי ואילצה אותנו לרכוש חבילה נוספת במהלך הטיול. באוסטריה שנה קודם, 3-4 מכשירים מחוברים כל הזמן לא הצליחו לסיים חבילה בגודל זהה. עד היום לא הצלחתי להבין מה הסיבה.

אשמח לכל תובנה.

לאונידס

Active member
לפני יומיים "מריאן של הפיות" שאלה שאלה דומה

השרשור עדיין בדף הראשון של הפורום, לשם נוחות אני בכל זאת מצרף קישור
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/229/183556538/טיולים_ופנאי/טיולים_וחופשות_בחול
ממליץ להביט בתשובות שם.
ובנוסף כמובן ממליץ לעשות חיפוש בפורום, הנושא הזה די נטחן.

anigodin

New member
תודה. אתה צודק כמובן.

השאלה הייתה יותר בנוגע למעבר בין מדינות.

michal@gal

Active member
מנהל
לגבי קצב ההיעלמות של החבילה

תבדוק בהגדרות של המכשיר.
בדרך כלל מוגדר שהגיבוי של התמונות והורדת עדכוני אפליקציות יכולים להעשות גם על החבילה הניידת. כשמצלמים בטלפון בחו"ל, החבילה נעלמת על גיבוי התמונות לענן.
מומלץ לשנות ההגדרה כך שגיבוי התמונות יעשה רק כשמחוברים ל wi-fi.

anigodin

New member
אני חושד במכשיר חדש שאבא שלי קנה ממש לפני ההמראה

הוא פגש אותי בסיאול ואני הפעלתי עבורו את המכשיר החדש וכנראה שמשהו פעל שם ברקע ו'שתה' את החבילה. כמה שניסיתי, לא הצלחתי למצוא מה גרם לזה.
אבל אבדוק כפי שהצעת, לפעם הבאה.
הקטע שבארץ לא נראה שקורה אצלו או אצלי דבר דומה..

למעלה