פתרונות משפטיים במצבי משבר

shollem1

New member
חיוב בגישור

לצערנו, לא ניתן לחייב צדדים להליך גישור, שהינו הליך וולנטרי. ואולם, אחותך יכולה במסגרת הדיןו בביהמ"ש לציין כי היא מעוניינת לפנות לגישור. מגשר אינו יכול לשכנע את הבעל להסכים לתוצאה כלשהי, מאחר ותפקיד המגשר הוא לעזור לצדדים להגיע להסכמות יחדיו. המגשר, יכול להסב את תשומת לב הצדדים כי צד ג' (כגון ילדים) , יכול להפגע כתוצאה ממאבקי הכח של הצדדים. כאחיה, אתה יכול לפנות לבעלה, ולשכנע אותו כי ייפנה להליך של גישור אפילו לפגישה אחת כדי לנסות לפתור את המחלוקוךת ביניהם.
 

shollem1

New member
חיוב בגישור 2

ראי: תשובתנו לאביעד. אם תהיינה לך שאלות נוספות נשמח לענות
 

shollem1

New member
גישור במצב של שלום בית

זוגות במערכת יחסים תקינה אשר יש להם מחלוקות בענייני חינוך ילדים, נושאים כלכליים,רכושיים וכיוצ"ב, יכולים לפנות למגשר על מנת להגיע להסכם שלום בית או הסכם ממון. בנושאי גידול הילדים מומלץ לפנות למגשרים מהתחום הטיפולי כגון: עבודת סוציאלית , פסיכולגי/ת וכיוצ"ב..
 

shollem1

New member
חיוב בגישור 3

ראי תשובתנו לאביעד. אם יהיו שאלות נוספות נשמח לענות לך
 

shollem1

New member
ההבדלים בתוצאות לצורך בחירה בין גישור לטיפול

ראשית, הצלחת גישור משפחתי הינה פתרון הסכסוך ויצירת הסכם מחייב המקבל תוקף משפטי בפני ביהמ"ש. לעומת זאת, בטיפול זוגי, כאשר מתגבשות הסכמות לא תמיד ניתן לאוכפן. ראוי לציין כי בשלב ההתלבטות למגשר אין תפקיד ובמצב זה הליך טיפולי הוא הנכון. הבדלים נוספים בתוצאות גישור או טיפול קשורים למטרות הצדדים. להלן מספר דוגמאות הקשורות להתלבטויות בין בני זוג: 1. זוגות ששני הצדדים מעוניינים בגירושין - הרי שגישור, בד"כ, הינו הדרך הטובה ביותר להביא את ההורים לידי גירושין בהסכמה. 2. זוגות שאינם בטוחים כי פניהם לגירושין הרי שטיפול יעזור להם לגבש החלטתם אם ביחד או לחוד ובשלב שני יפנו לגישור כדי ליצור הסכם. 3. לעתים יש צורך בשילוב בין טיפול לבין גישור. בשלב ראשון, יתחילו בטיפול ע"מ לטפל בעניינים הרגשיים ולאחר מכן, יפנו לגישור שיעזור להם לגבש הסכם בעניין הגירושין או שלום הבית והמשך החיים המשותפים.
 

shollem1

New member
הסכם גישור כהסכם מחייב

הסכם אשר נחתם על ידי צדדים במסגרת גישור, הינו הסכם מחייב לכל דבר ועניין. קל וחומר, כאשר המדובר בהסכם משפחתי בהליך גישור אשר טעון אישור בית משפט ומקבל אף תוקף של פסק דין. ביטול ההסכם יכול להעשות בדרכים הקבועות בחוק כגון: חוק החוזים (פגמים בגמירת דעת וכיוצ"ב) וכאשר ההסכם מקבל תוקף של פסק דין בהתאם לדרכים הקבועות בחוק לביטול פסק דין. חשוב לציין, כי מאחר ומדובר בהסכם בתוך המשפחה הצופה פני עתיד, כאשר קיים שינוי נסיבות מהותי במשפחה בנושא משמורת ו/או מזונות, ניתן לפנות להליך גישור נוסף ובסיומו לפנות לביהמ"ש כדי שיאשר את התיקונים להסכם או כאשר אין הסכמות בתביעה לביהמ"ש.
 

shollem1

New member
התמודדות הילדים עם פרידת ההורים

משבר הגירושין הינו אחד המשברים הקשים שאדם עובר בחייו. ההשפעה על ההורים והילדים הינה משמעותית ונוצרות מערבולות רגשיות כגון כעס, אשמה, עלבון, אכזבה, שנאה, רצון לנקמה וכד'. גיל הילדים גם הוא פרמטר חשוב ומשפיע. במסגרת הליך גישור, בני הזוג מתייעצים כיצד לבשר לילדים ולעתים אף מערבים גורם טיפולי כגון פסיכולוגית ילדים - כאן האינטרס של ההורים הוא משותף ומוסכם - להמנע מפגיעה ונזק לילדים! קשה לנו להתייחס לשאלתך באופן ספציפי מכיוון שלא ידוע לנו באיזה שלב אתם נמצאים במשבר - דיונים משפטיים, גירושין, הסכם, האם הגעתם להסכמות משפטיות, הסכמות בנושא משמורת ? בהליך הגישור לא נוהגים להפגש עם הילדים אלא עם ההורים בין אם יחד ובין אם לחוד ואולם רצון הילדים בא לידי ביטוי בהליך הגישור.
 

shollem1

New member
ידועים בציבור

בהליך גישור ניתן ליצור הסכם המעגן את כל הזכויות והחובות שלכם כידועים בציבור. הסכם זה ניתן גם לאשר בבית משפט ולקבל תוקף של פס"ד. האם אתם מעוניינים להסדיר את הנושאים הרכושיים בהווה ובעתיד? האם יש לכם ילדים משותפים?
 
פתרונות משפטיים במצבי משבר

ביום שלישי ה-11/11 בין השעות 15:00 ל- 17:00 יענו המגשרים: עוה"ד עינת קליין ועוה"ד ניר בן-נון ממכון הגישור "שולם", על שאלות הקשורות לסוגי הסכמים ואלטרנטיבות משפטיות הקיימות לזוגות הנמצאים במשבר בזוגיות או בטיפול זוגי כגון: 1. גישור בשניים (עורך דין ועורכת דין, עו"ד ומטפל/ת) 2. נטרול תלות כלכלית מול שליטה 3. שילוב בין מטפל ועו"ד בהליך גישור 4. פתרונות למצבי ביניים (כנגד מרוץ הסמכויות, סוגי הסכמים) 5. זכויות וחובות מבחינה משפטית ושילובם בהסכמים 6. יצירת הסכמים לידועים בציבור 7. הסכם שלום בית כפתרון במצב משבר 8. הליך הגישור כאלטרנטיבה לבית המשפט (חיזוק האמון בין הצדדים, קיום של צרכי הילדים וההורים) 9. שמירה על סודיות בהליך הגישור הנכם מוזמנים לצרף שאלות לשרשור. * כל האמור בפורום אינו בגדר ייעוץ משפטי ואינו תחליף לייעוץ משפטי אישי וממצה ע"י עו"ד. ** כל העושה שימוש בנכתב בפורום זה עושה זאת על אחריותו בלבד.
 
מוזמנים לשרשר שאלות לעוה"ד ניר בן-נון מגשר

ממכון גישור "שולם" ועוה"ד עינת קליין על שאלות הקשורות לסוגי הסכמים ואלטרנטיבות משפטיות הקיימים לזוגות במצבי משבר או טיפול זוגי כגון: 1.גישור בשניים 2.נטרול תלות כלכלית מול שליטה 3.שילוב בין מטפל וע"ד בהליך גשור 4.פתרונות למצבי ביניים 5. זכויות וחובות מבחינה משפטית ושילובם בהסכמים. 6. יצירת הסכמים לידיעת הציבור. 7. הסכם שלום בית כפתרון במצב משבר. 8. הליך הגישור כאלטרנטיבה לבית משפט. 9. שמירה על סודיות בהליך הגישור. מוזמנים להשתתף ולשאול זוגות במשבר,זוגות טרם גרושין,גרושים וגרושות,מטפלים ומטפלות זוגיים עורכי דין ומגשרים.
 
שאלה לניר ועינת:

כאשר זוג נמצא במשבר וזקוק לעזרה אז מדובר לרוב בעזרה רגשית טיפולית שיכולה לתת מטפלת זוגית. באילו מקרים אתם ממליצים ללכת לגישור (או גם לגישור) ואיך זה משתלב עם הטיפול.
 

shollem1

New member
יחסי הגומלין בין מגשרים ומטפלים

במסגרת עבודתנו כמגשרים אנו משתפים פעולה עם מס' מטפלים בנוגע לסוגיות הקשורות למשפחה כגון: משמרות והסדרי הראייה של הילדים, הסכמי שלום בית וכיוצ"ב. זוגות הנמצאים במשבר, ופונים טיפול לצורך שיקום הזוגיות, אינם מודעים שבאמצעים משפטיים פשוטים, ניתן להביא ליצרת מיקוד בתהליך הרגשי (עליו אחראי המטפל), באמצעות פתרונות משפטיים - גישוריים. לדוגמא, פעולות חד צדדיות שנעשו במשפחה, ירושה שנתנה רק לאחד מן האחים, חילוקי דעות לגבי החינוך של הילדים וכיוצ"ב. כאשר המטפל מרגיש כי באמצעות חשיפה של חילוקי דעות אלו, ניתן יהיה ליישב את המחלוקות בין בני הזוג, אך חסרים לו הכלים המשפטיים כי אז ניתן לשלב ולהפגש במשותף יחד עם עוה"ד - מגשר. כפועל יוצא מכך, ייוצר הבסיס לעבודה רגשית. גם כאשר הצדדים מעוניינים להגיע להסדר כולל אז יש צורך לפנות למגשרים על מנת להגיע להסכמות בכל הנושאים ה קשורים לגירושין ו/או לשלום הבית אשר יועלו על מסמך משפטי הנקרא הסכם.
 
למעלה