פ.י.ל

rakefet19

New member
פ.י.ל ראיתי בטלויזיה על עמותת פ.י.ל.(פחות ירושה לילדים).עבדנו קשה כל השנים ובהחלט מגיע לנו לצאת לבלות לטייל,להגשים חלומות ,יחד עם זאת לא מובן לי הקיצון כפי שהובאה בכתבה...מדוע לא לעזור לילדים? אם אפשר בכל דרך אפשרית,אם בכסף/עזרה עם הקטנטנים...
מדוע צריך לצאת בהצהרות? או זה או זה?
אפשר גם וגם במינון שמתאים לכולם,בהדברות והבנה.
ילדי יודעים שאם הם צריכים את עזרתי עם הילדים אני באה בשמחה אך בתיאום מראש.(גם לי יש חיים)ואם יהיה לי כסף ואדע שאחד מילדי במצוקה אתן בשמחה.
הדדיות אמרתי?
מה דעתכם?

yaely222

New member
פ.י.ל שמן ועם חדק גדול
שלום כולם שלום רקפת
במקרה מקרה גם אני צפיתי בתוכנית. התשובה שלי זהה לשלך רקפת. "לא בכול מחיר"
אמרת "אפשר במינון שמתאים לכולם" גם אני בעד ש"זה נהנה וזה לא חסר" עם כול הלב אבל לא על חשבון נוחות ההורה. ותודה רקפת שהעלית כזה נושא חשוב.

הניה 8

New member
מה יש יותר חשוב ויקר מילדים??יחס
גורר יחס,,כל אחד נותן במה שהוא יכול
יבוא יום והם יתנו לנו,,,נתינה זה לא רק בכסף
לתת גורם אושר ,מובן שלא נשאיר עצמינו עניים
גם ילדים הרבה פעמים עוזרים להורים בכסף כשההורה צריך
אז נגיד שלא יתן?? במשפחה לא לעשות חשבונות ,לעזור אחד לשני
בשביל זה יש משפחה,

tamarsharoni

New member
לתת כשהיד עוד חמה .
אני ראיתי רק חלק קטן מהכתבה ,באמצע קיבלתי שיחת טלפון מהבת בחו"ל , ויצאתי לדבר איתה . אבל אני בהחלט מסכימה עם רוח הדברים כאן בפורום , נכון גם לנו מגיע להנות משארית חיינו וכספנו , אבל אינני חושבת שהייתי מסוגלת להנות מארוחה טובה במסעדה ,סופ"ש באילת או טיול בארץ או בחו"ל ולדעת שהילדים מתלבטים אם לקחת הלואה מהבנק הכחול לבן , במקרה הטוב או מהאפור במקרה הפחות טוב , או שהנכדים לא יוצאים לחוגים ושעורים פרטיים לפני הבגרויות , שלא לדבר על עזרה בשמירה לפי הצורך .בגדול באמת צריך איזון , כל דבר במידה , לא להגזים לא לשמאל ולא לימין .
קוראים לזה "לתת כשהיד עוד חמה ".

טובי1952

New member
לתת
ערב טוב
לא תמיד יש להורים יותר מאשר לילדים. חברים שלי שהיו עצמאיים ושמרו כסף לעת זקנה נדרשו להלוות סכום כסף נכבד כי החתן והבת רצו לרכוש וילה. אתם הייתם נותנים?

הניה 8

New member
מדברים בכללי לא על מקרים יוצאי דופן וברור שלא על הורים שאין
להם

tamarsharoni

New member
טובי , מה פרוש נדרשו , מי דרש ?
רק בית משפט יכול לחייב אותם להעביר כסף . לדעתי , מי שיכול , חייב לשים כל חודש קצת כסף בצד לימי סגריר או לתקופת הפנסיה .

למעלה