פ פצ פצצ פצצות לגבות

פ פצ פצצ פצצות לגבות

אז תהיתי.. שאלה אולי דבילית אבל טובה.. בשביל מה צריך את הגבות? מישהו כבר חשב על איזשהו הסבר אבולוציוני מניח את הדעת עבורן? לריסים עוד ניתן לייחס תפקיד בשמירת העיניים אבל גבות?

Caligola

New member
רסיסים לריסים, מרגמות לפטמות..

הסיבה שיש לנו גבות היא "בגלל שיש לנו בלוטות זעה בכל הגוף".. כידוע, אחת מהדרכים של הגוף לקרר את עצמו היא על ידי הפרשת זעה, ולזעה המתאדה מן הגוף יש אפקט מקרר. אילו לא היינו מצויידים בבלוטות זעה הגבות היו מיותרת, אך הגבות מונעות מזעה/מים/שאר_לכלוכים להכנס אל העין.. וניתן גם להרגיש בחרק הנמצא ליד העין באמצעות הגבות בקלות יותר..

netbird

New member
תקשורת זה

כמו תכונות אחרות, גם לתכונה מורפולוגית/פונקציונלית עד עצם היום הזה נוסף גם מרכיב תקשורת. בדרך כלל, תכונות שקיימות בזכרים אבל אינן קיימות בנקבות ובצעירים מסווגות כסימני מין משניים. אבל תפקיד הגבות אינו איכותי (האם הפרט זכר/נקבה/צעיר) אלא כמותי - כמה טסטוסטרון יש לאותו זכר.

העצם מאחורי הגבות שונה בין המינים

אחד המאפיינים גולגולת של גבר הוא הבליטה בעצם הגבה, הגדולה יותר מאשר זאת של האשה.

Caligola

New member
תשובה -

מאחורי ומעל כל עין נמצאות שני בלוטות הקרויות Lacrimal glands, וכל אחת משתי הבלוטות היא בגודל של כשתי סנטימטר, בכל פעם שאנחנו ממצמצים מעט מן הנוזל מופרש מהבלוטות, כאשר עצבות גורמת להפרשה מוגברת של הנוזל מבלוטות ה-Lacrimal glands, וע"י כך גורמת לדמעות. תפקידו של הנוזל המופרש מה-Lacrimal glands הוא לנקות ו-"לשמן" את העיניים. טוב, עכשיו לשאלה 'למה אנחנו בוכים'? ההשערה שלי היא כזאת: עבור תינוקות צעירים שרק הגיחו לאויר עולם הבכי הוא אחד מהאפשרויות היחידות ליצירת תקשורת עם ההורה המטפל, בגלל שהתינוק לא יכול לדבר וגם לא לנוע ממקום למקום, ולכן כאשר הוא רעב הוא מתחיל לבכות וכך הוא מודיע להורה שביטנו ריקה..

א ו ז פ ה

New member
אני יודעת למה אנחנו בוכים

ואני ידעתי בכללי למה משמשות הדמעות, השאלה שלי היא למה הם מופיעים ביחד?

Caligola

New member
הסימטריות התפתחה לפני יותר מ-500

מיליון שנה ומאז כל תכונות הגוף הם סימטריות.. כך שאם תחול מוטציה שתשנה עין אחת מן הסתם גם השניה תשתנה באותו האופן עקב הסימטריות.. כאן יש המשך הסבר על נושא הסימטריות: http://pharyngula.org/index/weblog/comments/pinkoski_again/

למעלה