פ.פ. מצטטים מתהילים

פ.פ. מצטטים מתהילים

אני זוכרת ששמעתי את זה כשראיתי הופעה חיה שלהם מוקרנת בבוסתן.... אבל לא זוכרת באיזה שיר זה היה, ומה נאמר בדיוק מישהו יודע על מה אני מדברת??

פינק פלויד ותהילים

אכן בשיר שלהם SHEEP מתוך ANIMALS שיש שם קטח מתוך ספר תהילים "אדוני רועי לא אחסר בנאות דשא ירביצני",אשצל היהודים זה קידוש בערב ששבת,ובנצרות זה תפילת אשכבה למת לפני קבורתו, דרך אגב,בהופעה שלהם ANIMALS בזמן קריאת קטע זה הם שרפו שם בובה בצורת כיבשה.

צטער

בקטע הקודם שכתבתי יש כמה אותיות שאינן במקום,יש לי כנראה בעיה במקלדת.

לא בדיוק

הקטע המדובר הוא פארודיה על תהילים פרק כ"ג. ווטרס שינה את המילים כך שהתוצאה היא ביקורת כלפי הדת והחברה בכלל. משהו כזה: The Lord is my shepherd, I shall not want He makes me down to lie Through pastures green He leadeth me the silent waters by. With bright knives He releaseth my soul. He maketh me to hang on hooks in high places. He converteth me to lamb cutlets, For lo, He hath great power, and great hunger. When cometh the day we lowly ones, Through quiet reflection, and great dedication Master the art of karate, Lo, we shall rise up, And then we'll make the bugger's eyes water. אישית, הציניות והפסימיות כאן לגבי המין האנושי לא מדברים אלי, והשימוש בתהילים כ"ג דווקא, נראה לי פוגע.

edlessme

New member
אחד מהקטעים

של פ"פ שתמיד ממש אהבתי... השגיאות ההולכות ומתרבות והטיפשיות ההולכת וגוברת מסמלת משהוא.. אנטי דתי מאוד חזק בשבילי...

בערך

ראשית אני לא רואה סתירה בין מה שאני כתבתי לבין מה שאת,מזמור זה אמנם שונה על ידי מיודענו,אבל זה נלקח מאדוני רועי והוא לא התכוון לקידוש של שבת אלה לטקס אשכבה. (לדעצתי). אני לא חושב שווטרס כתב פרודיה,אלה הבעת דיעה ועמדה מאוד ברורה כלפי בורא עולם,אמנם בציניות אבל מסתתר מאחורי זה הרבה מאוד זעם.

למעלה