תשמעו מה ספרה לי הרגע חברה

אסתרס

New member
|פ../images/Emo33.gifתשמעו מה ספרה לי הרגע חברה

עכשו קבלתי שיחה מלונדון מחברה שגרה שם וגם בעלה היה חולה כרוני. היא סיפרה שהעיריה מאפשרת לכל מי שמטפל בחולה כרוני בבית, לצאת לחופשה, על ידי כך שהעיריה מממנת אישפוז החולה ל ש ב ו ע יי ם בבית חולים סיעודי כדי שהמטפל ( בן המשפחה) יוכל לנוח . מה אתם אומרים על כך ? ? ? ! ! ! הם מתייחסים בהבנה למי שנושא בעול וגם חוסך למדינה את אישפוז החולה. איך שרה חוה אלברשטיין ? בלונדון גם הייאוש יותר נוח. ביי פריירים שכמונו.

קורנית

New member
גם אני שמעתי על זה

זו לא העיריה, אלא המדינה. זה חוק מדינה. חבר מגלזגו, שדודתו חולה באלצהיימר, סיפר לי שדודו נסע לשבועיים לנופש בצרפת, ואשתו המטופלת על ידו אושפזה בינתיים על חשבון המדינה. זה לא שהמדינה מאפשרת, זה שהמדינה מכריחה. כך לפחות הבנתי מאותו חבר. טוב, לא נתחיל פוליטיקה בפורום שלנו, נכון?

אסתרס

New member
למה לא לעסוק בפוליטיקה ! ?../images/Emo153.gif

למה? האם אנחנו לא בני אדם ? האם לא שילמנו מיסים ללא ציוץ ?! "הפןליטיקה" שאת מתכוונת זו המלוכלכת, שמידי פעם נתפסת בלי מכנסיים תרתי משמע,. הפוליטיקה שאני חושבת היא: קידום ויישום זחויותינו כאזרחים וכבני - אדם. קחי דוגמא מחיי היום יום של כל מי שמעסיק מטפלת זרה. אף אחד לא חשב מה לעשות ואיך לפתור את סופי השבוע, את 12 הימי החופשה השנתית שלה, או את נ תקופת נסיעתה לראות את משפחתה. אני חלילה לא אומרת שלא מגיעות לה זכויות אדם , אבל גם לי ! ! ! העתיקו חוק סיעוד מאנגליה, אני כאחות הייתי בצוות שעשה פיילוט במרפאה. תמכנו עם " שתי ידים" בחוק. זה לא מצא חן בעיני המחוקק, אז עשו ניסוי נוסף, והתוצאה היתה קיצוץ משמעותי באופן מעשי. אח"כ הסתבר שבמקום 20,000 חולים יש בבתים 50,000 ובטוח לאומי נכנס לפניקה שמא הררי הכסף המונחים במרתפיו יקטנו, (במשך 10 שנים גבו מיסי סיעוד לפני תחילת החוק) ואז החליטו מועצת הרשעים, לעשות בדיקות הכנסה, שלא עודכנו מזה 10 שנים, וכך הוציאו עשרות אלפי משפחות ששלמו ממיטב כספן , ממעגל הנהנים מחוק סיעוד, אולם לא הוציאו אותן ממעגל המשלמים לחוק סיעוד, בידיעה ברורה שבבוא יום הגזרה, נקבל אצבע משולשת.

ענתי44

New member
כמה שאת צודקת

אם כי אני בשלב זה הייתי שמחה שיפסיקו לטרטר אותי כל פעם שצריך משהו. למשל, לאור בעיות בתפקוד הכבד הורידו לאמא את התרופות הישנות של אפילפסיה והחליטו להעביר אותה לכדור מהדור החדש טופמקס. שאין לו תופעות לוואי, ונמצא בסל התרופות, אלא מאי? לא נותנים אותו אוטומטית, צריך לרוץ ולהגיש בקשה לרופאה המנהלת את הסניף, ולהיות תלוי בחסדיה, ובעובדה, שמצפים ממנה לחסוך כסף לקופה. אז כבר ביזבזתי על זה יומיים ומחר אני אמורה לקבל תשובה.אם לא, מצידם שהחולה ירכב. אם יש לי כסף פרטי ( אמא א' שלי היתה לבטח אומרת " הם חושבים שאצלי גדל כסף על העצים" ) אם לא, אז או שתמשיכי עם תרופות שיגרמו נזק בלתי הפיך לכבד, או שלא תתני רופה ואז אחרי התקף אפילפסיה קשה תשלם המדינה על אישפוז של אמא, הרבה יותר. בקיצור, אסתר יקירה , חופש זה דבר נפלא, ומה זה מתאים לי להיות קצת בעיר האורות או , יותר טוב, באנגליה בכדורגל, אבל, טירדות והביוקרטיה של היוםיום חשובה יותר

zs1957

New member
אולי תנסי להפעיל את התקשורת

בקשר לסחבת במתן התרופות לאמך. אני בטוחה שהקשורת תפעל היא תקבל מי א התרופה. ד"ש חם לאמא. אני מקווה שהיא מרגישה טוב. האם תגיעי למפגש הפרום ב- 18.12.06 אצל רוני? אני מקווה לראותך. זהבה שחם

ענתי44

New member
אני אחכה קודם למחר

לראות אם יש אישור. בקשר למפגש אני מחכה שאחותי תגיע ונבדוק אם היא יכולה לבוא כי חלק מהחג היא בנופש.

zs1957

New member
יש לנו מה ללמוד מהבריטים

היי אסתרס, הלוואי ואלינו היה דבר כזה והיו שולחים א המטפלים לחופשה ע"ח העיריה. זה באמת חוסך למדינה את אישפוז החולה במוסד ציבורי. זהבה שחם

../images/Emo140.gifאסתרס

צריך להציע את הרעיון לחבר כנסת אולי הרעיון הזה יתממש בזכותך

למה לא אצלנו????

ובהחלט, אם הזקנים הצליחו להכניס 6 חברי כנסת, זה הזמן לדחוף את זה, לא? אבל חזקה על חברי הכנסת שיסדרו לעמם עוד הטבה על חשבון הציבור...

נילי41

New member
חזון אחרית הימים...

חה חה חה, הצחקתם אותי... אם יעשו דבר כזה בארץ אז באמת זה יהיה חזון אחרית הימים. כל כך הרבה דברים טובים וחשובים לא חולמים אפילו להנהיג אצלנו, אז חופשה למטפלים של שבועיים??? ולאשפז את החולים??? בחיים זה לא יקרה כאן... בעצם, כשאני חושבת על זה, לדעתי שבועיים זה יהיה קצת יותר מדי בשבילי. אני אסתפק אפילו ביומיים רצופים, אחת לחודשיים. רק כדי להשלים קצת שעות שינה, קצת להתאוורר ובעיקר לנקות את הראש ולנוח. קצת לחשוב על עצמי, לנסות ליהנות... אבל לעולם זה לא יקרה אצלנו. אתמול שמעתי את השר רפי איתן מהגימלאים, שרואיין בערוץ 2. לא ממש הקשבתי לראיון שנסב על כל מיני נושאים והתמשך די הרבה זמן, אבל כן שמעתי את המראיין שואל אותו מה מפלגת הגימלאים הצליחה להשיג בממשלה למען הגימלאים, והוא ענה שהוא מקווה להחזיר לקצבאות הגמלאים את 4 האחוזים שגזלו מאיתנו בימי נתניהו ה"עליזים" וטרם הוחזרו. כמו כן הוא מקווה שעד סוף שנת 2007 הקצבאות יושוו לשכר הממוצע במשק... אני לא מאמינה שהם יצליחו לעשות משהו. כל כך הרבה תקוות היו לנו כשהם נבחרו והם התגלו כאומרי הן - "יסמנים", של אולמרט. אז בלי פוליטיקה אמנם אבל לא נראה לי שזה קורה בדורנו.

אסתרס

New member
הוי הוי הוי הצחקתם אותי קשות../images/Emo68.gif

בארצנו הקטנטונת עם השפם, לא רק שלא שמים על המטפלים בני המשפחה (חוץ מעמותת אלצהיימר) אלא גם דואגים לשגע אותנו עם כל מיני אישורים של פונקציונרים לתרופות. הרי קראתם מה שעוברת חברתנו ענת 44 עם תרופת הטופמקס, לאשר אותה היא מתרוצצת כבר 3 ימים ! ותחשבו שאם ידרדר מצבה של האמא והיא תאושפז שוב, זה יעלה למדינה קרוב ל-2000 שח ליום אישפוז !!! מה איכפת להם , העיקר שיש בידם הכוח לעשות צרות ולראות ולהנות מההתפתלויות של המשפחה, במקום לשאת אותנו על כפיים. (ולאפשר לנו לצאת לחופש פעם בשנה ). אני אעשה מה שאוכל כדי להגיע לפגישה, גם אני רוצה לחבר פנים לשמות. וכפי שאני רואה את ההתנהלות של שר הבריאות , לא ייצא לנו שום דבר מהמפלגה המגוחכת הזאת. הם מה זה מבסוטים, ייצאו עם פנסיה וטיפול רפואי לכל החיים שנותרו להם. אתם באמת חושבים שהם שמים עלינו ?

דלי24

New member
לעומת זה....

למיטב ידיעתי טיפולי הדיאליזה לחולי כליות שם מוגבלים בגיל. אז יש ויש...

ronnyw

New member
מערכת הבריאות באנגליה

נגועה בהמון חוליים ובעיות משלה. אולי הקטע של חולי אלצהיימר תקין - אבל אל תהיו שם חולי לב, וחולים בכלל. חברה רופאה ישראלית שעבדה שם שנה (בעיר גדולה), חזרה המומה מרמת הבריאות הנמוכה שם. זה מופיע גם בכתבות רבות ובתוכניות טלביזיה. הלואי שיכולנו לקחת מכל דבר את הטוב, ולהימנע מהרע...

למעלה