צ´ייקובסקי

mamzer

New member
צ´ייקובסקי

אהלן אישונים... מספר שאלות לי אלייכם... א. איך כותבים צ´ייקובסקי באנגלית? ב. אשמח לקבל יצירות ממומלצות של האיש נשתמע בקרוב יניב

mamzer

New member
ועוד משהו

ממומלצים של שופן... (אם אפשר גם באנגלית)
יניב

Tchaikovsky

יצירות מומלצות - תלוי בטעם שלך. אז ככה: סימפוניות - השלישית עד הששית. באלטים - מפצח האגוזים, אגם הברבורים (קטעים), היפיפיה הנמה (קטעים highlights). אופרות - ייבגני אונייגין, פיק דאם (אפשר קטעים). הקונצרטים לפסנתר ולכינור. יש גם שירים ומוסיקה קאמרית יפה. ככה שיש לך הרבה מה לשמוע ותוך כדי לשתות בירה או מה שבא לך.

lvbbb

New member
כל הסימפוניות של צ´איקובסקי...

לא רק השלישית עד שישית, גם "חלומות חורף"-הסימפונייה ה-1 ,"הרוסית הקטנה"-הסימפונייה ה-2 שלו מצויינים.כמובן אסור לשכוח את "הפתיחה 1812", "מארש סלאבי" , "קאפריצ´יו האיטלקי" ואת הפנטסיה "רומאו ויוליה". בקשר לשופן,הקונצ´רטו מס´ 1 וגם מס´2 לפסנתר ותזמורת,המזרקות שלו ,הפולונזים וכמובן גם האטיודים.

הנושא נבדק.

אז צ´ייקובסקי כותבים Tschaikowsky וזה בדוק. אל תאמין לאף אחד אחר.לשאלתך השנייה, מעט יצירות של צ´ייקובסקי שוות תשומת לב. ליתר דיוק, ארבע יצירות. תרשום: Symphony No 4 in F minor, op.36 Symphony No 5 in E minor, op.64 Symphony No. 6 in B minor, op.74 הידועה יותר בשם "Pathetique" Serenade for string orchestra in C major, op.48 וזהו. תאמין לי. אין יותר. אולי ימליצו לך על הקונצ´רטו לפסנתר המפורסם שלו... יצירה קיצ´ית ומשעממת. חבל על הזמן. וגם הקונצ´רטו לכינור שלו לא משהו. אבל הארבע שציינתי... ממממממממממממ... וחוץ מזה,כדאי שתדע שצ´ייקובסקי היה גם גיי גאה, אבל זה כבר סיפור אחר. וגם את שופן נשאיר לפעם אחרת. סקסופון

Der-Albert

New member
לא כותבים את זה כמו שאתה כתבת

לא לפי allclassical.com ולא לפי הידע שלי באנגלית. אז אל תאמינו לבחור.

englishfan

New member
זה פשוט מאוד

בגרמנית הכתיב הוא Tschaikovski באנגלית Tchaikovski......

כמו שאמרתי - זה עניין של טעם

ולגבי V או W בשם - השם הוא רוסי ולכן התעתיק שלו לשפות אחרות תלוי בשפה. W בגרמנית הוא כמו V באנגלית. V בגרמנית הוא כמו F באנגלית. W באנגלית הוא בדרך כלל וו כמו ב- וואלה. אז אם אתה מחפש דיסקים גרמניים או אמריקאים/אנגלים תחפש לפי התעתיק המתאים. ואיך בצרפתית??? בספרדית???

הבלדות של שופן

ולגבי הקונצ´רטו לכינור, מאז שראיתי ביצוע טוב שלו בהופעה חיה אני מאוד מעריך את היצירה. הכרתי אותה כבר הרבה זמן לפני כן, אבל כשראיתי אותה לייף לראשונה היא עלתה דרגה בעיני

למעלה