צ´מעו חוצפה !

צ´מעו חוצפה !

הגבר מתקשר אלי עכשיו בפאניקה - התקשרה אליו קצינת הקישור שלו ושאלה אותו אם הוא זוכר שממחר יש לו חודש מילואים. אמה-מה ? לא קיבלנו שום צו ! הרי אם היינו מקבלים צו, הגבר היה שולח אישור (או אי-אישור), כמו בפעמים הקודמות... אז עכשיו אנחנו במירוץ היסטרי שכורך אותי (יום לפני מבחן), את הגבר (עם כ-70 יולדות שמחכות לו), את אמא של הגבר, את מנהל מחלקת יולדות ואת מנהל ביה"ח - הכל בשביל לבטל צו שהוא במילא לא חוקי... וברור שהוא יבוטל תוך כמה שעות (עכשיו הגבר אצל מנהל ביה"ח בנושא הזה... כאילו לשניהם אין משהו טוב יותר לעשות). וברור שהגבר לא יכול לצאת למילואים גם אם הוא היה מוכן לעשות את זה בהתראה של 24 שעות - יש לוח תורנויות לילה, לוח משמרות יום, הוא מלמד כיתת סיעוד (3 הרצאות), מעביר סמינריון מחלקתי, יש לו לימודי המשך ולימודי אולטרה-סאונד... אי אפשר לבטל את כל זה בהתראה של 24 שעות ! ותחשבו על זה - צו שאינו צו חרום צריך להישלח חודשיים מראש. היה להם מלא זמן לשלוח לו צו, לחכות לתשובה ולהתקשר לשאול למה התשובה לא מגיעה ואז לשלוח צו מחדש. מה זה פה, מהיום להיום ? אני מה-זה בעצבן עליהם ! [הילה, שפורקת מתחים היסטריים]

shelycat

New member
.........

אני מקווה שאמרתם לקצינת הקישור שהוא לא יגיע ושהיא/הם (הצבא) יכול ללכת לחפש....., השאלה היא האם הם שלחו לו צו והוא "נעלם" בדואר/בדרך או האם הם רק טוענים שכך? דרך אגב איפה/איזה יחידה הוא עושה מילואים? מקווה שלא תוציאו על זה יותר מידי זמן ועצבים-זה לא שווה את זה!

daldan

New member
ממש חוצפה

אני מקווה שיבטלו לו את הצו ומהר ככל האפשר ושזה לא ישפיע לך על הלימודים למבחן - את הרי צריכה להצליח מחר לא? מחזיקה לך אצבעות.

Hadar p

New member
בהחלט חוצפה ומעצבן! אם הם היו

שולחים לו צו...הם לא היו טורחים להתקשר ולברר אם מחר הוא זוכר..... ומחר....מחר יום שישי! מי יוצא למילואים ביום שישי????????????

גלי ב

New member
באמת סופר חוצפה ../images/Emo123.gif

מקווה שבסוף תצליחו לסדר את הדברים בדיוק כמו שאתם רוצים. מחזיקה אצבעות..

עדכון

מנהל ביה"ח אומר שהצו פשוט לא חוקי, ולכן אין טעם שהוא יתערב, והגבר צריך לסגור את זה בדחיפות מול קצינת הקישור... שלחנו לה פקס אבל הם לא עונים (צה"ל בהפסקת צהריים... איך זה שכשאני שירתתי בצבא תמיד היה מישהו במשרד ?), אז עכשיו הגבר (בהוראת מנהל המחלקה) נוטש את כל העבודה (= מפיל אותה על הרופאים ממחלקות אחרות או על התורנים) ורץ לתל השומר לסדר את העסק... לא יאמן !

זה נשמע לי פשוט מטורף

מה זה ההתנהגות הזו של הצבא????????? אין מצב כזה והוא ממש לא צריך לעשות את כל הבלגנים האלו!!!!! אם הקצינת קישור פישלה- ועושה רושם שהיא עשתה את זה בגדול, אז שהיא תישפט על זה. הגבר לך לא צריך להפוך את כל העולם בגללה. שיודיעה לה שיש נהלים לפעולה ושתלך לחפש את עצמה. זה נשמע לי מופרך לחלוטין. אולי אפשר לפנות לנציס קבילות לברר אם הצעד הזה בכלל חוקי?

הצו לא חוקי, אבל

הגבר (לפי הנחיות מלמעלה) לא רוצה להסתבך, כי הם יכולים לעשות לו את המוות אם הוא לא יתייצב ביום ראשון, ואז זה יהיה בלגן עוד יותר גדול. לכן עדיף לסגור את זה היום. אבל אל תדאגי - אם הם לא ירצו לבטל את הצו, לי אין בעיה להתקשר לנקח"ל (נציב קבילות), קפ"צ (קצין פניות הציבור) או קרפ"ר (קצין רפואה ראשי) ואפילו לא ליחידתי אני דו"צ (דובר צה"ל). ראשי תיבות ופקודות לא מפחידים אותי.

סוף דבר - קפקא היה אוהב את זה

לא זוכרת איפה עצרתי בסיפור... הגבר הלך למנהל ביה"ח, שאמר לו שהצו פשוט לא חוקי, ולכן הוא צריך לטפל בזה ישירות מול קצינת הקישור. אז הלכתי ושלחתי פקס לקצינת הקישור שמבקש ביטול, אבל במשך יותר מחצי שעה לא הייתה תשובה. אחרי ארבעים דקות סוף-סוף תפסתי אותם, וביקשתי לדבר עם קצינת הקישור. המש"קית בודקת. הקצינה "עסוקה". טוב, מעבירים אותי לקצינה אחרת, שיחת חרשים - לטענתה הצו נשלח בזמן, והם בודקים מה קרה רק אם הצו חוזר בדואר, אחרת הם מניחים שהכל בסדר (אז למה הקצינה ה"עסוקה" טורחת לבדוק טלפונית עם הגבר היום ? לא ברור...), בקיצור- אין עם מי לדבר, הם לא מוכנים לבטל את הצו, והגבר ואני על סף קריסה, הוא עושה טעויות בנהיגה (ימינה במקום שמאלה וכו´), אני מחוממת... אז הפעלנו נשק לא קונבנציונלי - את אמא של הגבר. היא גם התקשרה לשם, וגם אז קצינת הקישור הייתה "עסוקה", אבל את אמא של הגבר לא עשו אתמול. היא אמרה שאין בעיה, היא פשוט תשים את השיחה על רמקול ותחכה שהקצינה תתפנה. כמובן שאחרי דקה הקצינה הייתה על הקו. שורה תחתונה של השיחה: 1:0 לאמא של הגבר, אבל עוד אין ביטול צו. אז אמא של הגבר מתקשרת אלי, אני משיגה לה את הטלפון של קצין רפואה ראשי. בערך אז הגבר מגיע לתל-השומר, ומתחיל לחפש את קצינת הקישור. עד שהוא מגיע למשרד שלה, נוחת פקס ממקרפ"ר, הדורש ביטול המילואים. מה מסתבר ? אמא של הגבר התקשרה למקרפ"ר, דיברה עם המזכירה או העוזרת או הרלש"ית שלו (לא ברור), וזו תוך שתי דקות הסכימה שהצו לא חוקי, שזו לא פעם ראשונה שקורית טעות כזו, ושעוד שעה יהיה הביטול. לקח לה עשר דקות. אבל אמא של הגבר לא הסתפקה בזה - היא דורשת מכתב התנצלות לה ולגבר, על הטרטור, ועל התייחסו אלינו כמו אל שקרנים, ועל זה שהגבר נטש מחלקה עם 70 נשים באמצע היום בלי רופא בשביל לטפל בטעות של הקצינה ! בקיצור, עם צה"ל - רק בכוח !

fila

New member
כל הכבוד../images/Emo45.gif

חבל שצריך לטרטר כ"כ הרבה בן אדם כשאפשר לפתור דברים כאלו בטלפון!!!

מאי26

New member
בתור מי שלצערי יוצא לה לא פעם

לטפל בדברים האלה אחרי שהם מסתבכים... (נמצאת בסניגוריה הצבאית) - צר לי לומר שאכן יש טעויות כאלה של קצינות קישור ומפקדים, ולפעמים אני מרגישה שהצבא ממש בועט גול עצמי ו"דופק" דווקא את אלה שבסדר וכן רוצים לעשות מילואים. אבל - טוב שפתרתם את זה מראש. לידיעתכם, אם אכן הקצינה שלחה את הצו בדואר רשום (ומשום מה לא קיבלתם אותו) החוק מניח שהצו הזה כן הובא לידיעתכם, ומפה זה יכול רק להסתבך. כמובן שלקרוא למילואים יום לפני זה לא חוקי בנסיבות שהן לא מקרי חירום, אבל הבעיה היא מה היה קורה אם היה מתברר שהצו אכן נשלח ופשוט לא הגיע אליכם בטעות.

לא שאני מנסה להתווכח...

אבל אם הצו נשלח בדואר רשום - צריכה להיות חתימה שלנו המאשרת את קבלת דבר הדואר, נכון - הרי זו המשמעות של דואר רשום, בניגוד לדואר רגיל. איפה החתימה הזו ? ולידיעתך, הצו הקודם שהגבר קיבל (לפני כחצי שנה), הגיע בדואר רגיל לחלוטין, והושאר בתיבה. חוצמזה, אם הם לא בונים על תלוש האישור של המילואים (הספח שאומר "אגיע והודעתי לבוס" או "לא אגיע והגשתי ולת"ם") - בשביל מה הוא קיים ?

מאי26

New member
אוקיי, להילה, ונראה לי שזה יהיה

שימושי גם לשאר בנות הפורום, אז ככה: הסבר קצר בנוגע לנושא הקריאה למילואים, לא מאוד ממצה (אני לא קצינת שלישות, אלא כאמור נתקלת במקרים האלה אחרי שהם מסתבכים, אבל זה פחות או יותר ממה שאני יודעת): הקריאה למילואים נעשית, במקרים הרגילים, באמצעות צו רגיל ולא רשום, שאכן צריך לאשר אותו. עם זאת, החוק מניח שמה שנשלח לפי כל הכללים - אכן הגיע לתעודתו, ואז מי שטוען שדבר הדואר לא הגיע אליו - צריך להוכיח זאת. עם זאת, כאשר מישהו לא אישר את הצו הרגיל שנשלח אליו בדואר, הצבא לא מניח שהוא קיבל אותו, אלא שולח לו שוב צו תזכורת בדואר רשום. לגבי הצו הרשום יש הנחה בחוק שאומרת שאם הוא נשלח לכתובת הנכונה מניחים שהוא הגיע לתעודתו תוך 72 שעות מיום המשלוח, ו - שימו לב לזה - ההנחה הזאת היא מוחלטת, וברגע שנשלח כזה צו, לא יקבלו את דבריו של מי שאומר שהוא לא קיבל אותו! אנחנו נתקלים כל הזמן בבעיות בעניין הזה, שכן אנשים אומרים שהם לא קיבלו צוים שנשלחו אליהם בדואר רשום, והחוק אפילו לא מאפשר להם להוכיח את זה! ברגע שנשלח למישהו דואר רשום לכתובתו הנכונה והוא לא מתייצב, הוא נחשב לעריק, ואז זה באמת מתחיל להיות לא נעים. וכמובן שקריאה למילואים ביום שלפני (אם לא נשלחו צוים קודם לכן) היא לא חוקית, אלא אם יש חריג שמאפשר זאת כגון צו 8 וכו´.

ופואנטה קלילה לסיום...

בסופו של ערב, מתקשרת קצינת הקישור לאמא של הגבר כדי להתנצל על כל המהומה... (כזכור, האמא דרשה, ועוד תקבל, התנצלות בכתב, אבל הטלפון היה התחלה). תוך כדי שיחה, אמא של הגבר אומרת לקצינה (כחלק מזריית המלח על הפצעים) שהיא תיפנה לרשות הדואר, כדי לבדוק איך קרה שצו גיוס למילואים לא הגיע. מה אומרת לה קצינת הקישור, ששעתיים קודם לכן עוד היינו צריכים להישבע לה בחיינו שלא קיבלנו צו ? "זה בסדר, הצו לא נשלח". אתן קולטות ? כל הסיפור הזה, וכל הזמן היא יודעת שהצו לא נשלח ! ועוד מעיזה לשקר בנושא ! לגרום לנו להרגיש לא בסדר ! כו-לה סג"מ, וכבר משקרת במצח נחושה, סטייל "אם הוא יהיה מוכן לקנות את השקר ולהיות פראייר, מה טוב, ואם לא, העיקר שניסיתי"... דעתי בנושא ? הגבר לא עשה מילואים השנה, מה שאומר שנשארו לה חודשיים שהוא יכול לעשות בהם... מישהו יצא לחופש / קיבל שחרור בהפתעה / קרה משהו והיא נתקעה עם תקן רופא ריק - אמרה יאללה, שיהיה... עכשיו היא נדפקה, כי גם היא יצאה עלובה מול לשכת קרפ"ר, גם תידרש לכתוב התנצלות וכו´, גם לא תוכל לגייס את הגבר השנה (כי כזכור צריך חודשיים התראה מראש, ועכשיו נובמבר), וגם, אם היא תרצה לעשות דווקא ולגייס אותו בינואר- היא לא תוכל לקחת אותו לקורס קצינים במרץ, וזה אומר עוד שנה בלי רופא שיכול לעשות תעסוקה מבצעית... הקיצר, כל הכבוד לצה"ל, באמת.

gmgy

New member
......

בדיוק מקרים כאלו גורמים לי לחשוב איך יכול להיות שכשהיינו כל כך צעירים, שנייה אחרי התיכון, נתנו לנו כאלו רמות של אחריות. היום אני חושבת שזה ממש חוסר אחריות! לתת לילדה בת 19 לחרבש לכם את החיים (אפילו אם בסופו של דבר זה היה רק יום אחד) זה פשוט שערוריה. תארו לכם שזה היה קורה במקום עבודה?! היו מפטרים אותה על המקום. דוגמא אחרת היא כל מערך הבריאות בצבא -- לפעמים חובש/ת הוא הסמכות הגבוהה ביותר באיזור לענייני בריאות והוא/היא יכולים לעשות לך את המוות לפני שיסכימו לשלוח אותך לראות רופא.

פוקית

New member
בתור קצינת קישור בעבר.....

צו לתעסוקה מעל ל-3 ימים יש לשלוח כ-60 יום לפני. אם החייל לא אישר (והכוונה היא גם אם ביקש שחרור או כל פנייה שנעשתה על ידי החייל בעניין המילואים נחשבת לכך שהחייל יודע על המילואים) כ- 37 - 30 יום לפני מועד המילואים ישלח צו רשום. והיה והצו לא חזר ליחידת קישור ככתובת לא נכונה (יש מקרים שזה חוזר כ"לא נדרש" - כלומר חייל המילואים לא בא לקחתו מהדואר) ההנחה שהחייל קיבל את הצו או לא לקח את הדואר הרשום מהדואר וזו בעייתו!!!!!!! מכאן והלאה הצבא עשה את חובתו, ואגב אישור הדואר הרשום שנשלח והכתובת אליו נשלח הצו נמצא ביחידת הקישור וללא אישור זה לא ניתן להכריז על חייל נפקדות ועריקות. לכן שימו לב, תמיד מה התאריך החתום ע"ג הצו בצידו החיצוני - חותמת דואר צבאי עם תאריך שבו נשלח הצו, אם התאריך הוא פחות מ-60 או פחות מ- 30 יום במקרה של דואר רשום הצו אינו חוקי!!!!!!!!! אי שליחת אישור התייצבות לא פוטר את חייל המילואים מהגעה. החוקים בצה"ל נוקשים ואינם נעימים וכל ההתנהלות היא קשה לכן תמיד כדאי לעדכן את הכתובת עם משרד הקישור ותמיד לתת גם את כתובת ההורים ככתובת משנית. בהצלחה לכולם, ואגב הילה_והגבר עם רופאים יש כזה בלאגן בצבא חבל על הזמן דעי לך קרפ"ר יוצרים את הבלאגן ברוב המקרים (היו לי גם 2 פלוגות רפואה...) בהצלחה לכל המילואימניקים שביננו

למעלה