צ´ הוא לא הכוכב

morning star

New member
צ´ הוא לא הכוכב

לא מזמן רכשתי את "תרולוגיה" של אריאל עדן. מאחר ואריאל הוא חב"דניק נאמן, ניתן לראות את השפעתה של אמונתו על חלק מהדברים. ממה שנראה לי בינתיים, אריאל עשה מחקר מקיף בנושא הקלפים וכתב התייחסויות אשר אינן מופיעות בספרים אחרים בעברית - התייחסויות בהן השתמשו חברי מסדר שחר הזהב ואחרים (ביניהם יוצר קלפי הריידר, מר וייט). הספר מעניין מאוד ואני ממליץ עליו... מה שאיני יכול להגיד על ספרים אחרים (בין אם באנגלית ובין אם בעברית). אך אני רוצה להתייחס לנקודה אחרת : בספר "ספר החוק" של קראולי (אותו הוא קיבל בתקשור לטענתו), בחלק הראשון, כותב קראולי כי "צ היא לא הכוכב"... ברוב ספרי הטארוט מיוחס קלף הכוכב לאות צ´. במקום אחר נתקלתי בכך שהשוטה הוא בעצם "ש"... הדבר נותן משמעות כזו: א´ יהיה הקוסם. א´ הינו אלוף... והקוסם הוא אלוף בתחומו. גם עמידתו של הקוסם - אם יד אחת מונפת מעלה ויד אחת כלפי מטה מזכירה את האות א´. עוד לפי סידור חדש זה - הוא ו´ תהיה לאוהבים (יום ו´ מקודש לונוס אלת האהבה, האות ו נקראת על שם הוו עליו תולים דברים וכן היא ו´ החיבור) - כך שדבר זה מתאים יותר מהאות המקובלת "ז" (עזבו אסוציאציות מיניות) - אשר עוברת לקלף המרכבה, והרי המרכבה המופיעה בקלפים היא מרכבת מלחמה וכן מדובר בקלף מלחמה (ונצחון) - ז´ הינה כלי זין, דהיינו, כלי נשק. שלכם הנווד

uri_raz

New member
מה שעובד בשבילך טוב ...

אין מספיק חומר על טארוט לפי מסדר שחר הזהב בעברית, למרבית הצער, אם כי קל מאוד למצוא חומר באנגלית (כולל את הספרים של ווייט וקראולי על החבילות שלהם, את הספר של המסדר על החבילה הסודית שלהם, ועוד). בנוסף למיקום השוטה (שין או שלף) וההחלפה של קראולי (הקיסר = צדי והכוכב = דלת) יש גם וואריאציה על צדק וכוח (צדק = 8 וכוח = 11 ולהיפך) את הוואריאציה של יוליוס לחנר (שהתאים את האותיות לקלפים על סמך התאמת התוכן ולא על-פי "הסדר הטבעי" של אלף לקלף הראשון, בית לקלף השני, גימל לקלף השלישי, ...), ועוד. ההתאמות בין קלפי הארקנה הגדולה לאותיות האלף-בית העברי מזכירות לי את האימרה מעולם המחשבים שאומרת שאם אף סטנדרט לא מתאים לך אז תמציא אחד חדש. יש הרבה התאמות שונות, אף אחת לא ירדה משמיים, ווכל אחד יכול להשתמש בזו שנראית לו ההגיונית ביותר או להמציא אחת חדשה שתעבוד טוב יותר בשבילו.

morning star

New member
אני מסכים עם הקביעה

מה גם שההתאמה לאותיות העבריות היא "צעירה" - מהמאה ה-19 בלבד, ע"י אליפז לוי. מה שמות הספרים של וייט בנושא טארוט? האם אתה מתייחס לספר תות´ כספרו של קראולי על טארוט? מה שם הספר של המסדר על החבילה הסודית (האם הכוונה להרמטיק טארוט או לחפיסה הצבעונית)? האם אתה מכיר את ספריו של אליפז לוי על הטארוט? מצטער על פרץ השאלות, אך בי התעוררו הרבה כאלה בזמן האחרון (קראתי את "ספר החוק" במילואים האחרונים...). עוד לא היה לי העונג לקרוא לעומק את אתרך, אך התרשמתי לטובה. אני מכיר עוד בחורה אשר להוטה בחקר הטארוט... היא כותבת לפעמים בפורום מאגיה לבנה (והיא בחורה מאוד רצינית, לא מזמן היא רכשה את הטארוט של מנגנטה לשם מחקר) תחת השם כרמית (וכל ואריציה של השם הזה. חפש למטה בדף ותמצא את כתובת האי-מייל שלה, אני בטוח שתוכלו להעשיר האחד השניה). שלך קורא על מע´ העיכול של כרישים וחושב על טארוט הנווד

uri_raz

New member
מספר תשובות קצרות ../images/Emo22.gif

הספר של ווייט נקרא The Pictorial Key to the Tarot. מעולם לא ראיתי אותו על מדפי חנויות הספרים בארץ, אבל ניתן לקרוא אותו באינטרנט או לקנות בזול מאמזון או B&N. באשר לקראולי, אני מתייחס ל Book of Thoth. קראתי את הספר בחלקו, ומעבר לזה קראתי מעט מאוד מכתביו, בעיקר בהקשר של המשך הפיסקה. אין לי ספק שיש לי הרבה מה ללמוד מכתביו, אבל אני עסוק כרגע בכתיבת ספר על החבילה של ווייט (במובן הרחב של כרגע – התחלתי לפני שנה וחצי ואני לא אסיים אותו בשנה וחצי הקרובות. יש לי שריטה כזו שאני צריך למצוא את הדרך שלי ולחקור אותה לאט וביסודיות). החבילה הסודית של המסדר לא פורסמה מעולם, פרט לקלפי החצר. קלפי ההרמטיק אינם מנסים להיות נאמנים לחבילה של המסדר – הם דומים וקרובים, אבל נושאים הרבה פרטים עליהם בניגוד לחבילת המסדר הפשוטה. החבילות של וואנג ושל בני הזוג סיסרו נאמנות יותר למקור, ובמקרה זה יש אחת יפה יותר ואחת נאמנה יותר ... אני מתייחס ל Book T, שגם אותו מעולם לא ראיתי על מדפי חנויות הספרים בארץ, אבל גם אותו ניתן לקרוא באינטרנט או לקנות בזול. לספר לפחות שתי וואריאציות – זו שקראולי פרסם וזו שישראל רגרדי פרסם, וכרגע אני עוסק בהשוואת שתי הגרסאות (לא עבודה מרתקת במיוחד ובלי תוצאות מרעישות בשלב זה). רכשתי שניים שלושה מספריו של אליפז לוי, ובינתיים קראתי רק חלקים מפה ומשם בשל מגבלות זמן וסדרי עדיפויות. בתקווה שתמצא הנאה רבה בלימוד מערכת העיכול של הכריש, אורי רז.

morning star

New member
ספרים וטארוט

שוב שלום... בהזדמנות הראשונה אוריד מהנט את הספרים, אך סביר להניח כי אזמין אותם (מאחר ואיני חובב קריאה על פני צג יותר מדי). שנית, אני תושב חיפה. בהודעה אחרת ציינת כי בידיך ספרים מסויימים ואשמח לראותם באם יתאפשר. שלך הנווד

למעלה