באגט
באגט
2-3 באגטים או 4 חצאים, להכפיל כמויות לפי הצורך
פוליש:
200 גר' קמח מנופה
200 גר' מים
1 גר' שמרים יבשים
לבצק:
200 גר' מים
3 גר' שמרים יבשים
400 גר' קמח מנופה
10 גר' גלוטן
12 גר' מלח
כל כמות הפוליש
לערבב את כל מרכיבי הפוליש בקערה, להניח לתפיחה ל-16 שעות.
לערבב את השמרים והמים ולהניח ל-5 דקות. לנפות ולהוסיף את הקמח והגלוטן, להוסיף את הפוליש להתחיל ללוש 2 דקות במהירות נמוכה בעזרת וו הגיטרה, להוסיף את המלח וללוש עוד 6 דקות במהירות גבוהה עד שהבצק יפרד מדפנות הקערה בסוף הלישה ויהיה עדיין דביק.
לכסות את הקערה ולהניח לתפיחה עד להכפלת הנפח.
לבצע סדרת (4)
מתיחות וקיפול בהפסקות של 15 דקות.
להוציא את הבצק למשטח מקומח, לחלק למנות (2 או 3),
לקפל לעצב כל יחידה לבאגט, לפזר מעל מעט קמח ולהניח על בד תפיחה מקומח עם הפרדות לתפיחה של 80% בלבד.
להרים בעדינות את הבאגטים ולהניח על תבנית שקעים ייעודית או רגילה, לחרוץ את הבאגטים.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות עם אדים ב-10 דקות ראשונות, לפתוח את דלת התנור במהירות ולשחרר את האדים, להמשיך לאפות עד השחמה.
הערה:
- סדרת המתיחות והקיפולים חשובים לטיפול בבצק מסוג זה.
- יש צורך בידע בעיצוב הבאגטים ולחמים בכלל.