צאוור טלה

Sarika

New member
צאוור טלה

שלום לכולם, קניתי בשר צוואר טלה, מה הן אפשרויות ההכנה (פרט לממולא)? האם אני יכולה לצלות אותו בתנור כנתח שלם? ובזמן ההגשה לפרוס? כל רעיון יתקבל בברכה. תודה ושנה טובה.
 

צלשף

New member
יש אפשרות לצלות כנתח שלם ויש

אפשרות לפרוס ולהכין תבשיל עם תפו״א . לתנור כנתח שלם אתה יכול למשוח את הבשר בסויה שום דבש ועלי רוזמרין מיובש ולהוסיף תפו״א קטנים סביב ולאפות בתנור בחום של-180 מעלות שעה וחצי על נתח של שני קילו. לתבשיל: לטגן 2 בצלים קצוצים, להוסיף לטיגון את נתחי הטלה ולהשחים, להוסיף 2 כפות פפריקה מתוקה, 1 כפית פלפל שחור, 1 כף מלח, 1 כפית צ׳ילי גרוס לאוהבי חריף, לערבב ולהוסיף 2 ליטר מים ואת תפו״א הקטנים בשלמותם. לבשל כשעה וחצי, להכין 1/2 כוס מים פושרים 2 כפות קורנפלור לערבב ולצקת על התבשיל, לבשל עו כחמש דקות, לקצוץ חצי זר שמיר לפזר מעל לכבות את האש ולהגיש.
 
הצעתי..... בתנור

לתבל היטב פלפל ומלח מעט רוזמרין לעטוף בנייר כסף..עכשיו הבעיה טלה או כבשה בכל מקרה שעה וחצי יספיקו לרכך את הבשר תבדקי ..הבשר אמור להתקלף מהעצם. ואז הוא מוכן. באם אוהבים פריך==לגלות מניר הכסף לגריל לעשר דקות. השומן המתובל בתחתית התבנית . טוב לתפוחי אדמה או לפסטה או אורז בתאבון צ'י
 

prizman

New member
יש כמה זני טלה בישראל

וכבש זה ממש לא טלה. צוואר טלה אני מציע לצלות במשך 3-5 שעות בטמפ' של 150-60 מעלות, זמן צליה קצר יותר יניב בשר נוקשה למדי.
 

Sarika

New member
תוצאות....

מרחתי את הנתחים בשמן זית,מלח וטימין,חרצתי חריצים והכנסתי שיני שום חצויות, הכנסתי לשקית אפיה (קוקי) ואפיתי בחום בינוני שעתיים. יצא רך ונימוח, טעים טעים !!!
 

Sarika

New member
כי זה מה שהיה לי בבית

וכמו שכתב צלשף - טימין גם מצליח. תודה לכל המגיבים ושנה טובה וטעימה !
 
למעלה