צאלח א דין

מה זאת אומרת מה זה קשור?

הדיון עוסק בצלאח א-דין אז הוספתי פרט לגביו... לדעתי זה פרט מעניין כי הוא מלמד הרבה על אופיה של הסולטנות הממלוכית.

למי שמתעניין בתקופה הזאת..

ובמיוחד בצאלח אלדין וכל הסיפור של כיבוש ירושלים ע"י המוסלמים מהצלבנים. אני ממליץ בחום לצפות בסרט ממלכת גן עדן. נראה לי שאתם תהנוץ שלכם מבקר הסרטים "חפי הדייג".

2l khansa2

New member
צאלח א דין

איך אתם רואים את האישיות שלו? מלבד היותו אחת הדמוות המורכבות בעולם המוסלמי, גיבור מחד ולוחם חסר רחמים מנגד, האם אתם חושבים שהאומה האסלאמית היתה מה שהיא היום בלעדיו?

EastGirl83

New member
אם כבר מבקר... אז תבקר ../images/Emo98.gif

אני, אישית, חושבת שהסרט לא ממש מתאים בשביל להגדיר את דמותו של צאלח א-דין. למרות שהסרט מדהים ומעביר סוג של מסע לצופים מאירופה לירושלים וכמובן הסצנות של הכיבוש ירושלים ממש יפה... הדמות של צאלח א-דין משתקפת יותר כדמות פוליטית מאשר דמות דתית. צריך לציין, שסרט זה סוג של פרשנות אחת והכל תלוי בדרך של הבמאי וכיצד הוא רוצה להעביר את המסר לצופים. זה רק מחזק את הדעה שלי שהכל משחקי פוליטיקה וכוח בשלטון כאשר הדת הוא רק אמצעי לחיזוק האהדה מהעם ומהצבא.

את שבויה בקונספציות של שנה ב'

בחוג ללימודי מזה"ת ,תציא מהסרט שהכל פוליטיקה וכוח בשלטון כי זה ממש לא ! מדובר במאבקים על אמונה ומאבקים על כסף ועל תרבות והכי חשוב אמונה בצדקת הדרך על פי דרכו של הנביא שמגשר בעצם בן האדם הפשוט לרוח הקודש. נראה שממש לא לומדים כלום באונ' חיפה..... אני מציע לך להתעניין אצל ד"ר ויסמן אולי הוא יוכל להסביר !

../images/Emo191.gifאת באמת חושבת שאני אכנס...

רק אם את מחלקת ריאל סעודי או לפחות דינר ירדני.... אבל נראה לי שגם את זה אין לך אבל את מעדיפה להתעסק בשקלים.. זאת הרמה שעליה את שואפת !!

אני חושבת שהוא אחד האנשים

שיותר השפיעו על המוסלמים - בכך שהוא החזיר את ירושלים למוסלמים וגרם להם להאמין שאלוהים לצדם! אחרי הנצחון של צאלח אל דין, המוסלמים חשבו שאלוהים נמצא איתם והשתמשו בנצחון בכדיי לשכנע את עצמם בזה! הוא היה ללא ספק גיבור גדול למוסלמיפ והוא עד היום כזה!! אני רואה את האישיות שלו בתור חסר רחמים ואיש צבא מבריק, לא מעבר לכך!

EastGirl83

New member
ואני מוסיפה לכך...

שהכל פוליטיקה ומשחקי כוח. אני רואה את דמותו שהשתמש באמצעי דומיננטי - הדת, על מנת לקדם את מעמדו ולקבל תמיכה מרובה ומימוש יעדים שהציב.

totismoti

New member
אני חושבת שהאישיות שלו היתה

חייבת להיות מאוד חזקה כי הוא גיבש צבא חזק ועצום, צבא של מוסלמים נחושים בדעתם שלא ויתרו עד שהשיגו את המטרה שלהם- ירושלים! אבל הוא היה אדם מאוד אכזר וחסר רחמנות!

2l khansa2

New member
קצת על דמותו

קודם כל יש לנתח את שמו של צלאח א דין,הפירוש של המילה היא צדקת הדין-או צדקת האמונה, צלאח א דין נודע וידוע בעיקר כמי שהשיב את ירושלים לידיהם של המוסלמים לאחר שהצלבנים כבשו אותה מידיהם! א דין היה בעל אישיות מורכבת מאוד,כפי שאמרו חברי הפורום. הוא היה מחד לוחם ללא חת וללא רחמים,ומצד שני היה יכול להפתיע את יריביו בכך שכשנתקל בלוחם ראוי לכבוד, כיבד אותו בצורה מלאה. כך למשל היו יחסיו עם ר'צראד השלישי, מסופר שבאחד מהקרבות שלהם, נפגע סוסו של ר'צארד וצלאח א דין ביקש לשלוח לו סוס חדש, כדיי שיוכל להמשיך להלחם בכבוד. חייו של א דין לוו לא פעם בניסיונות התנקשות. צלאח א דין נחשב כאחד הגיבורים היותר חשובים לאסלאם שכן הצליח לאחד את הערבים בקרב על ירושלים

את בטוחה לגבי עניין איחוד הערבים?

אני לא בטוחה שזה מדויק, למיטב ידיעתי צלאח-א-דין היה מצביא ממוצא כורדי שהשתייך לצבא של הממלוכים והוא ניצח ניצח בקרב על ירושלים עבורם, אני לא בטוחה שהיו לו יומרות כאלה של איחוד הערבים.

2l khansa2

New member
ין כאן שאלה של יומרה

אלא מה בסוף הוא השיג הוא הצליח להביא יחד את הצבאות של מצרים סוריה וצבאות נוספים כדיי להצרף למאבקו, הוא לא נלחם בעזרת הלוחמים שלו,אלא גייס לשורתו צבאות נוספים,מה שהיה לא צפוי בכלל, בסופו של דבר זה אכן מה שקרה,אכן המותצא שלו היה כורדי אך הוא השלים את חינוכו בדמשק, כנראה ששם למד הרבה על התנהגותם של העמים בערבים שהיו מעט שנים מאשר של הכורדים , בשלב כלשהוא הוא גם הפך לשליטה של מצרים וכונה "סולטן מצרים ,הוא היה כנראה אדם שבאמת לא היו לו יומרות בפועל כי וא תואר כלוחם אצילי, אך בשורה התחתונה למרות חוסר היומרות שלו הוא אכן הביא לאיחוד של הערבים,והמוסלמים, למרות ש"לקח" את ירושלים מהנוצרים הוא תואר אפילו על ידי דנטה כנשמה טהורה( דנטה התייחס לאסלאם בצורה מאוד ביקורתית ומזלזלת בסיפורו התופת למשל אבל לא דין התייחס בכבוד). ואגב האמב"ם היה רופא בחצרו.

למעלה