"צ'ארלי בממלכת השוקולד" - הספר

maya metal

New member
"צ'ארלי בממלכת השוקולד" - הספר

עכשיו יצא לי לקרוא את "צ'ארלי בממלכת השוקולד" של רונאלד דאל. בעיקרון הוא ספר חמוד - לא פחות ולא יותר. הוא כתוב בצורה שנותנת לך להרגיש את האווירה ולרייר [איכס. זו מילה מגעילה] מול הספר. הוא חמוד והדמות של צ'ארלי ממש מסקרנת וכמובן שיש מוסר השכל האומר ש"צריך להתנהג יפה, ולא - נענש"" אבל יש משהו שנורא נורא הפריע לי בספר. הספר, בתרגומו המקורי שוכב על מדף החנות עם תמונה של ג'וני דפ עליו ועוד ילד בריטי עם סוודר. ובנוסף לכל מצוין על הכריכה ש"הסרט צ'ארלי בממלכת השוקולד בבתי הקולנוע בהפצת...". ובקישור ישיר לזה, אני רוצה לצטט משהו מהספר "הטלויזיה היא לכל ילד: היא מעוותת היגיון, מחסלת הדימיון, היא מעוורת, מבלבלת, ובלי בושה הנה גוזלת מן הילדים והילדות את קסם ארץ האגדות וכך כל הילד הבוהה מפסיק לחשוב הוא רק רואה......כיצד הם בידרו עצמם לפני שזה בא לעולם? למי ששכח נזכיר מיד: ספרי קריאה לקחו ליד!..." אני מסכימה עם כל מילה אבלזה מהספר שהכריחה שלו את עטיפת הסרט.. מקווה שלא שיעממתי אותכם למוות. שנה טובה.

וזה עוד בא מפה של מישהי

שבמגמת קולנוע!!! בושי לך!

maya metal

New member
היי היי היי את העצמך!

אני נורא אוהבת קולנוע אבל זה לא אומר שאני לא יכולה לאהוב ספרים! אחד הסרטים האהובים עליי הוא מועדון קרב אבל הספר הוא הרבה יותר טוב! ואני דיברתי על זה שיש בספר סטירה! ומה לעשות, טלויזיה כן הורסת את הדימיון! תדמייני עולם בלי טלויזיה.. נכון שזה מסובך?!?! כי היא הרסה לך את הדימיון!!! אבל אני גם אוהבת מאוד קולנוע וטלויזיה כי אני חלק מהתרבות הזו, וזו גם כן אמנות, אבל ויזואלית, כלומר, לא משאירה מקום לדימיון. למה קראת את נרניה לפני הסרט?! כדי לדמין! [אגב, הכותב של נרניה לא רצה שיעשו מזה סרט או סדרת טלויזיה כי הוא אמר שזה יגרום לחיות המדברות להיראות טיפשיות. אבל זה לא קשור לשום דבר שכתבתי עכשיו]. ו..הפינה שלך היא על סרטים - לא ספרים מטאל! וזהו.

InfeCtedShesek

New member
אל תצעקו, ישנים פה.../images/Emo1.gif

גם ככה זה לא מעניין אף אחד חוץ מכן, וגם זה בספק.

maya metal

New member
הסתירה בספר היא

שהחלק הזה של הספר דן באיך שהטלויזיה הורסת את הדימיון ושצריך לקרוא ויש שורה שאומרת שיש להרחיק את מקלט הטלויזיה והספר סותר את עצמו בזה שהוא לא נותן לנו לדמיין לדוגמא את ווילי וונקה כי התמונה של ג'וני דפ מופיעה על הכריכה! ואיך דמויןת ויזואליות ברורות כ"כ וצלולות פיתחו לך את הדימיון?

בספר המקורי לא הייתה תמונה של ג'וני

המפיצים של הספר שמו תמונה של הסרט. נראה לך שמעניין אותם מה כתוב בספר? אין סתירה כי הסופר לא ידע שהם ישימו את הכריכה הזאת והמפיצים לא יודעים על מה הספר מדובר. אין קשר..

maya metal

New member
אני יודעת שזו לא אשמתו של הסופר..

אני פשוט מתעצבנת מהמוסר הכפול. זה ספר ילדים אז כשילד מגיע לחלק הזה של הספר הוא קורא ש:"על כן זו העצה כעת, סלקו החוצה את המקלט, ובמקומו קבעו מדףובו ספרים לכל הטף!" הוא ואז הוא קורא שהסרט "צ'ארלי בממלכת השוקולד" בלה בלה בלהה אז אחרי הטפות שטוענות שטלויזיה הורסת את הדימיון הוא חושב שעליו לראות את הסרט בטלויזיה. זו לא אשמת הסופר אלא אשמת ההוצאה. ואני מקווה שהבנת אותי, כי אני כן הבנתי אותך.. ולכן אני לא חושבת שיש עוד איך לפתח את הדיון הזה. אבל אם את מוצאת דרך חדשה.. תודיעי לי. כי אין לי שום דבר יותר טוב לעשות..

maya metal

New member
כן כן.. גם אני כמעט בטוחה שזה מה

שאמרתי.. אבל אולי אנחנו טועות..

InfeCtedShesek

New member
לא, אמרת שבעיקרון סיימת את מה שיש

לך להגיד, אבל אולי יש לה עוד נקודה להעלות ועוד זווית ראיה להסתכל על הדברים כדי שתמשיכו לזיין את המוח, כי משעמם לך.

RainPainter

New member
../images/Emo24.gifהגעעער,

אני אוהבת אותך, שנת -שיואוסתכלי- פוגו -שיואווואו- נעימה :)

למעלה