צ'ארלי מאנגר: אי תלות אנרגטית = רעיון אדיוטי

קרלטון

New member
צ'ארלי מאנגר: אי תלות אנרגטית = רעיון אדיוטי

שותפו של באפט טוען שכיוון שמחירי האנרגיה יעלו משמעותית בעתיד, ארה"ב לא צריכה להימנע מייבוא נפט או לשאוף לספק את כל צרכיה בעצמה כיום, אלא ההפך - לייבא עכשיו כמה שיותר נפט ולממן זאת בהנפקת חוב. אם ארה"ב היתה קונה הרבה נפט בשנות ה-30, כאשר מחירו היה חצי דולר לחבית, ואוגרת אותו, כנראה שהיתה עושה עסק טוב.

המאמר הבא לא מסכים עם המלצתו של מאנגר, משיקולים של החלשות נוספת של הדולר אם הצעתו תיושם, ואז עלייה באינפלציה, כולל במחירי הנפט. אך יותר מזה, הכותב טוען שכבר היום ארה"ב מדפיסה כסף כדי לקנות נפט - דרך ההרחבה הכמותית.

הוא כן מסכים עם מאנגר לגבי הצפי לעלייה במחירי הנפט (כל עוד אין מעבר אפקטיבי ומספק לשימוש בגז כתחליף), וממליץ למשקיעים לקנות זהב כדי לגדר עצמם מהיחלשות נוספת של הדולר. היחלשות כזאת תגיע, לשיטתו, עם התרחבות הגירעון המסחרי של ארה"ב (עלייה בייבוא לעומת הייצוא) וכתוצאה ממעבר בינלאומי להסתמכות על מטבעות אחרים.

בנוסף, הוא נותן המלצה ישירה יותר למשקיע המעוניין להתמודד עם מחירי נפט עולים - מניות של חברות נפט. CVX, XOM, COP הן שלוש דוגמאות המוזכרות בכתבה לחברות שנסחרות עם מכפיל רווח נמוך (9.6-10.6) ותשואת דיבידנד סבירה (2.7-4.2 אחוז).

מה דעתכם?


"Whether or not you agree or disagree with Charlie Munger's view on energy independence, gold and large-cap energy stocks will protect you from higher oil and gasoline prices, higher inflation, and a potential weak U.S. currency. All of which, in my opinion, are highly likely scenarios".

http://seekingalpha.com/article/1574232-charlie-munger-energy-independence-is-dumb
 
כל כך הרבה הנחות לגבי העתיד

אצל שני הצדדים. האם מחיר הנפט יעלה עוד הרבה? ואם כן, מתי ועד לאיזו נקודה? מה יקרה אם יהיה מעבר מוצלח למקור אנרגיה חלופי? האם הקורלציה בין מחירן של מניות חברות נפט ובין מחיר הנפט עצמו תהיה גבוהה גם בעתיד?
האם בהכרח יתרחש מהלך של מעבר לסחר במטבעות אחרים והדולר יחלש ויאבד ממעמדו? ואם כן, האם הזהב יהיה הגידור הטוב ביותר?

גם אם נניח שאחד הצדדים קולע לתרחיש הנכון, הכל עדיין תלוי בתזמון טוב.
מה שכן, אהבתי את הטענה של מנגר. זו בדיוק הנקודה שהרבה מאוד אנשים בארץ שבטוחים שהצדק איתם לא רוצים לקלוט.
 

קרלטון

New member
הנחרצות של מאנגר לגבי מחיר הנפט העתידי מוזרה

איך זה מסתדר יחד עם ההצהרות של באפט על כך שבעתיד אי אפשר יהיה לצפות מברקשייר לתשואות דומות לאלה שהשיגה בעבר...?
אם יש איזשהו אופק זמן ברור לתחזית הזאת, אז בכיף, שימכרו רבע, חצי, או לא יודע כמה מהפורטפוליו שלהם ויקנו חוזי נפט או משהו בסגנון.
אם אין אופק זמן מוגדר, אז כל המשמעות של התחזית היא מאוד רופפת.
 
לא קראתי את דברי מנגר

אבל אני מניח (ואולי בטעות) שהוא ניסה בעיקר לבטא צורת מחשבה קונטררית. יתכן גם שהוא עושה הפרדה בין ההשקעות של ברקשייר ובין ההשקעות של ממשלת ארה״ב, מפני שהוא חושב שאופק ההשקעה של ארה״ב הוא הרבה יותר גמיש מזה של ברקשייר (למרות שלברקשייר אופק מכובד בהחלט).
 

mnakash

New member
הרכבים הופכים להיות חסכוניים יותר ויותר

וזו מגמה שתופסת תאוצה. בחלק מהמקומות עוברים לשימוש בגז ברכבים.
יש תאוצה לפחות בארץ ברכישת רכבים היברדים ומכוניות קטנות שחוסכות 30-50% מתצרוכת הדלק של מכוניות משפחתיות רגילות והרבה חברות מוציאות רכבים בגודל מלא עם צריכה שכזו כמו מאזדה 6ו3 החדשות ומיצובישי הקטנה שעושה צריכה של 1 ל23.
אם הצריכה של הדלק תמשיך לרדת אני מקווה שהביקוש המצומצם יפעפע גם למחיר הנפט. אני מצפה שלטווח הארוך הוא יהיה ריאלית נמוך מ120$ לחבית (או במדד ארוחות מקדונלד 22 ארוחות). יותר לכיוון חצי מזה ב60$ אם רק הביקוש יהווה פקטור מכריע.

מהצד השני יכול להיות שמיליארדי אנשים שעוברים מאופניים והליכה ברגל לרכב יכולים להשפיע על הביקוש. אם הכלכלה תמשיך להשתפר וזה יגיע לארצות המתפתחות כל הביקוש יכול להשתנות מהותית והמחירים יכולים להשתנות מעלה למספרים שאי אפשר לאמוד.

טוב אז בעצם אני לא יודע לאן זה הולך.
מה שכן אני מחזיק את שלושת המניות xom cop ו cvx כבר המון זמן. כרגע התימחור שלהם כמן כל הבורסה לא זול כשהיה לפני מספר שנים. אני גם לא חושב שסביר להקצות להן בתיק מפוזר יותר מכה אחוזים בודדים כל אחת ואם כן קשה לי לראות את זה מגן ממש מפני עליות במחיר הנפט. אולי קצת ממתן את הנזק.
 
למעלה