צבא הגנה לישראל...

KaZaA

New member
צבא הגנה לישראל...

מסתמן שינוי בהכרת הצבא באנשים שחלו תוך כדי שירותם הצבאי כבנכי צה"ל. כיום נדרשים האנשים להוכיח שהתפרצות המחלה ארעה עקב שירותם הצבאי. כיצד ניתן להוכיח זאת במקרה של פסוריאזיס? הרי תמיד הצבא יכול לטעון שהמחלה היא בעלת רקע גנטי - והיות והמחלה מתפרצת לא ברגע מסויים אלה אפילו בתוך זמן מסויים לאחר אירוע טראומטי - יקשה להוכיח את הקשר בין אירוע טראומטי באם אירע להתפרצות המחלה. במשחק הזה - אנחנו תמיד נצא הצד המפסיד. בכך שהצבא קובע קריטריונים כאלה ברור שלא נוכל להוכיח קשר נסיבתי ואפילו אם ההתפרצות תתרחש בסמוך לאירוע זה או אחר נתקשה להוכיח את הקשר בין שני המקרים ואת העובדה שאילולי היה אותו אירוע מתרחש - לא היינו חולים במחלה בשלב זה או אחר של חיינו. כנגד תופעה כזו צריכה לצאת קול צעקה מצד ציבור החולים שכן אם הדבר אינו נוגע להם - סביר להניח שהדבר יפגע בצאצאיהם ובקרובי משפחתם. חומר למחשבה....
 
שלום רב../images/Emo24.gif

אירגון נכי צה"ל שהרבה יותר חזק מאירגוננו הצנוע מטפל בנושא, הארגון פנה לעזרתנו ואנו העברנו לועדה את חוות דעתנו בצרוף המלצות של רופאים מומחים. רופא עור לא ליווה את הועדה. מסקנות הועדה לא יכולו על נכים שכבר נמצאים במערכת אלה לגבי העתיד. כמו כל דבר אחר במדינה האדישות הורגת המלחמה מחשלת. אם לאנשים באמת איכפת שיקומו.
 

זהב 21

New member
שאלה ליונה טאוב

שלום, האם אתה יכול לפרסם מה היתה חוות דעתה של האגודה ושל הרופאים המומחים שהועברה לוועדת גורן ? לקאזה - יש פסק דין של בית המשפט העליון שקבע, שעצם העובדה שמחלה התפרצה במהלך השירות הצבאי - זה מעיד על קשר סיבתי לתנאי השירות הצבאי שהם אלו שגרמו להתפרצותה, גם אם זו מחלה שקיימת "באזרחות". כי לחיילים בחובה לפחות...יש תנאי שירות צבאי שלא קיימים בשום עבודה ב"אזרחות". בשום עבודה באזרחות אתה לא עובד 24 שעות 7 ימים בשבוע, יוצא פעם בשבועיים - שלוש הביתה, וזכאי לראות רופא רק באישור המפקד. בית המשפט העליון קבע שיש טריגר שגורם להתפרצות ולגרימת מחלות. והטריגר הזה יכול להיות מופעל - או לא מופעל. ואם חייל לא היה משרת בתנאי שירות צבאי - יכול היה שלא תיגרם לו שום מחלה עד 120 שנה.
 
שלום רב../images/Emo24.gif

את מכתב האגודה אני יכול לפרסם, מכתבי הרופאים אינם ברשותי ונשלחו ישירות לאגודה, יתכן והם נמצאים באירגון נכי צה"ל.
 
למעלה