צבא ועבודה

• פותח הנושא malh
  • פורסם בתאריך

malh

New member
צבא ועבודה

היי לכולם! יש לי שאלה חשובה ואני ממש אודה אם תענו לי עליה... עד כמה שיחרור מהצבא על פרופיל 21 נפשי(בהנחה שאיש לא יכול לדעת שזה נפשי, ואפשר לשקר ולהגיד שזה רפואי רגיל, כמו:בעיות גב וכאלה) פוגע בסיכויים של מציאת עבודה? האם המיתוס של הפרופיל והשיחרור מהצבא לפני סוף הפז"ם הוא באמת עומד במבחן המציאות או שהכול שטויות? במיוחד בהייטק... והאם אי עשיית שירות מלא פוגע בסיכויי להתקבל לאונברסיטה לפקולטות הכי יוקרתיות? או שאת האונ' ממש אבל ממש לא מעניין זמן השירות שלי והפרופיל שלי? אודה לכל מי שיענה. זה מאוד חשוב..! תודה מראש ביי

משמים

New member
תשובה

פרופיל 21 נפשי פוגע קשה בסיכוי להתקבל לפקולטה לרפואה ולעשות תואר שני בפסיכולוגיה קלינית. מבחינת פקולטות אחרות, אין משמעות לשירות הצבאי (אולי רק מבחינת זכאות למילגות). לגבי היי טק או מקצוע אחר, יש להניח שהדבר תלוי בגחמותיו של המעביד. אבל יש סיבות אחרות למה לא להוציא פרופיל 21. לא ?

משה12356

New member
זה פוגע ומעסיקים מסתכלים על זה

שלא יבלבלו לך את השכל , זה עדיין אחד הפרמטרים לקבלה לעבודה במיוחד בעבודה שדורשת אחריות ומסגרת לחוצה כמו העבודה בהיטק . מה גם שרוב המעסיקים הם יוצאי יחידות מודעין ומיחשוב למינהם. אתה תצטער על זה כול החיים אם תוציא 21 .

ניר נגר

New member
זה פוגע! וטוב שכך...אולי זה יוריד

את המוטיבציה להשתמט ממילואים ולהשאיר את הנטל לאנשים אחרים, כמוני! אני בכלל הייתי מצפה שאם אדם השתחרר עם פרופיל 21 נפשי מהצבא שלא יוכל לנהוג...לא מבין למה לא לוקחים ממכם את הרישיון. לנהוג מותר לשרת לא? בכל מקרה, לא תוכל למצוא עבודה בחברות ממשלתיות. ולפי דעתי בכל מקום עבודה שמכבד את עצמו ואת ערכיו. תמיד אפשר לשקר...אך זכור שלשקר אין רגליים, הוא תמיד יצוץ ויעלה.

liat111

New member
זה לא יכול להיות מסיבות רפואיות

פטור מסיבות רפואיות זה פרופיל 24, ולא 21.

realmagic

New member
ממש לא נכון

פרופיל 21 זה פרופיל קבוע לפטורים משירות (בו אפשר להתנדב, כמוני לדוגמא). פרופיל 24 זה כמו פרופיל 21 רק שהוא זמני לתקופה שבין 3 חודשים ל6 חודשים (עם אופציה להארכה).

ronenaviv

New member
אתה יכול להרגע

מנהלים בכירים מסתכלים היום על התעודות שיש לך + ניסיון + יכולת מעשית. זה הכל. באופן אישי כבעל עסק, עם כל הכבוד, אני אעדיף מישהו עם תואר שני + ניסיון מוכח מאשר יוצא יחידה קרבית הכי סודית והכי חשובה שיש..:)

למעלה