צבא מקצועי - התוכנית שלי

צבא מקצועי - התוכנית שלי

קודם כל, מבטלים את חוק טל... כל האזרחים שווים. עכשיו, מבטלים חוק שירות חובה. האלטרנטיבה: מי שהולך לצה"ל, מקבל תשלום הולם (אך לא גדול מדי, כך שאנשים לא יוותרו על לקבל השכלה וללמוד למען צה"ל. כך שאפשר יהיה לחיות, אך האלטרנטיבה של ללמוד ולקבל השכלה תישאר חזקה יותר)... מי שעושה "שירות רחב" בצה"ל (25 שנה, ואם יחליט יותר) יוצא לפנסיה מיד עם סיום "שירות רחב", אך הפנסיה תהיה קטנה יותר מאשר מקבלים בגיל שבו מקבלים בד"כ... אך כשהוא יגיע לגיל הזה הוא ייקבל כמו כולם. מדען שעובד בשביל צה"ל, ייקבל יותר מאשר מדען בן תחומו שלא עובד בשביל צה"ל. לקבוע מאסרים גדולים למפקדים שמתעללים בחיילים ונותנים פקודות לא חוקיות (כמו להתעלל בערביים במחומים וכו...)... חייל שמסרב לבצע פקודה לא חוקית ייקבל אות כבוד. אני אישית עוד לא יודע ללכת לצבא או לא... תלוי מה יהיה נוח לי יותר. אני לא חושב שלהכניס חיילים למסגרת הזאת בכוח היא משהו שמהודד אותם לאהוב את המדינה.

ועוד...

אני חושב שאם אני במקום לבזבז 3 שנים ישר הלך לאוניברסיטה ואדקב השכלה ולא יהיה בלחץ, ואוכל להתגייס לצה"ל רק כשאני מוכן (ואני רוצה קודם לקבל השכלה, להקיים משפחה...) אז אני יוכל לתרום הרבה יותר מ 3 שנים, ולא עם רובה אלה עם שכל. וגם, היום הטכנולוגיה ולא כמות האנשים קובעת.

EverMan

New member
יש מסלולי "שכל" בצבא מקס.

עתודה , עתידים , שחקים , וכו'...

Leiden

New member
הצבא לא יסכים לזה

כי הוא יודע שרבים לא יתגייסו בגיל זה (נחש למה).

Leiden

New member
קל וחומר עם משפחה

אבל, לדעתי, מרבית הרווקים והרווקות בני 20 בעיצומם של התווית מסלול לימודים ועבודה בחיים יבינו מה הדברים החשובים באמת בחיים ולא ישושו להתגייס...

idoz

New member
בבקשה תקרא עיתונים

הגיל שבו אנשים במדינות העולם המערבי מתחתנים לא יורד, וכרגע הממוצא עומד על לא פחות משלושים שנים. וזה בלי שהם שירתו בצבא. בארץ הממוצע הוא בערך 27. ואיך אומר ז'וז'ו, ותחשוב על זה איייי

עוד הוספות לתוכנית...

אדם ששירת בצבא לפחות 2 שניים ייקבל מלגה לאוניברסיטה במידה שייתקבל...

למעלה