צבא שנה אחרי לימפומה

ornusha

New member
לך תבין אותו...

גם לי אמרו בדיוק אותו דבר, והחלטתי שאני לא הולכת לבזבז אנרגיה להבין את ההיגיון המעוות של הצבא. כשזה קרה פשוט התיישבתי מול המחשב והצאתי עצבים במכתב שלא שלחתי אותו. אבל לפני כמה זמן (אחרי שכבר התקבלתי ללימודים), נתקלתי במכתב ושלחתי אותו למשרד מבקר המדינה. תוך חודש מרגע שליחת המכתב אישרו לי להתנדב. למה לא לנסות אם זה כל כך חשוב לך?

ניסיתי...

אמרו לי שאי אפשר. מילא לא שירות קרבי (למרות שאני בכושר טוב) אבל גם שירות לא-קרבי (אני לא זוכר מילה אחת יפה לג'ובניק אז תסתפקו בזה) גם אי אפשר? מה הרעיון? אני הבנתי לא מאשרים אלא אם עברו 5 שנים... אני באמת רוצה לשרת ואני לא מבין את הצבא שכאשר כל כך הרבה אנשים רוצים להשתמט הם לא לוקחים את אלה שבאמת רוצים לשרת.

מיליתו

New member
תסתכל כמה דפים אחורה

ותראה את הסיפור שלי עם צה"ל. אני התנדבתי 4 שנים אחרי השתלת מח עצם. גם לי אמרו בהתחלה שאי אפשר, אז מה? הפקידים בלשכת גיוס בד"כ לא ממש מבינים מהחיים שלהם. צריך לכתוב לדרגים גבוהים יותר. אני גם עשיתי קורס קצינות ובסוף עוד חתמתי קצת קבע.

תגובה

דיברתי עם הרופא הכי בכיר שם והוא גרם לי להבין שזה בלתי אפשרי. אולי צריך איזה מרווח מסויים? זה נראה לי מצחיק שלוקחים מתנדבת אחרי BMT ולא לוקחים מישהו אחרי לימפומה דרגה 1 שתוך חודשיים כבר סיים את הכל. האם באמת כדאי לוותר ולהמשיך הלאה? נראה לי חבל...

מיליתו

New member
אל תדבר עם הרופא...

תגיד שאתה מוכן לחכות שנה (זה מימלא הזמן שלוקח להם לארגן את כל הועדות וטפסים שלהם), ואז כבר תהיה שנתיים אחרי. בינתיים אני מציעה לך לשלוח מכתבים לגורמים בכירים כמו ראש תא מתנדבים בבקו"ם, מפקד חיל שהיית רוצה לשרת בו (אני כתבתי אז לקצינת ח"ן ראשית, אבל אצלך זה לא רלוונטי), ואפילו ללשכת הרמטכ"ל. לא פשוט לעבור את מסכת האדמיניסטרציה של צה"ל, אבל אם "מדלגים" על הדרגים הזוטרים ופונים מייד גבוה, כל היתר מסתדר. אני מציעה לך גם לצרף חוות דעת של אונקולוג / המטולוג שמטפל בך, ששם יהיה כתוב שאין לך מגבלות או סיכונים כלשהם. בנוסף, תכתוב שאתה מקבל על עצמך אחריות למצבך כי צה"ל לא רוצה להסכן בתביעות (למשל, אם הסרטן יחזור, הם לא רוצים שתאשים אותם). כבר נתקלתי במתנדבים עם מגבלויות הרבה יותר חמורות משלך (כזכור, הייתי קצינת כח אדם) - הכל עניין של למי אתה פונה ומי מזיז את הגלגלים בשבילך.

אוקיי אני אעשה את זה

תודה

למעלה