צבא

דורמון

New member
צבא

מישהו פה יודע איך גורמים לצבא לשתף פעולה עם הצמחונות שלך? אני לפני הגיוס ואני באמת אשמח לדעת אם אני צריכה להודיע שאני צמחונית עכשיו, מה עושים עם האוכל והנעלים? חברה צמחונית שלי התגייסה, לא אמרה כלום ופשוט קנתה נעלים לא מעור בלי שהמפקד ידע מזה והיא אוכלת את מה שיש שהוא לא מבשר, אבל אני הרבה יותר "אדוקה" ממנה והתפריט שלי פחות מגוון. שמעתי שטבעונים מקבלים הקצבה לקנות לעצמם אוכל..זה נכון? מה עושים?

K A R I N

New member
כמה עצות../images/Emo39.gif

אני חיילת לפני שיחרור ואשמח לעזור במה שאוכל, אז ככה: קודם כל ביום הראשון שלך בפני המפקדים תצהירי שאת צמחונית, יש הרבה דברים בצבא שצמחונים יכולים לאכול- את גם יכולה לקנות נעליים דמוי עור כל עוד זה לא מבד אף אחד לא יבדוק ממה עשויות הנעליים שלך, את יכולה גם להגיד אם נותנים לך נעליים של בנים שאת לא נועלת נעלי עור, אל תתבישי- תעמדי על שלך, הם לא לא יעשו לך כלום. בקשר לאוכל יש שניצל סויה ביצים ירקות מוצרי חלב ו... שק"ם כמובן. אם את טבעונית את זכאית לתוספת במשכורת ואת זה עושים דרך משק"ית ת"ש. אבל אז האפשרויות שלך בחדר אוכל או בשק"ם מאוד מאוד מצומצמות. ב ה צ ל ח ה אם את רוצה לשאול עוד דברים את מוזמנת לשאול בכיף אני אענה על כל מה שאני יודעת. קארין

Neta558

New member
צבא, ומה שאני ניסיתי להבין ממנו

אפשר להצהיר בפני הצבא על צמחונות כבר עכשיו, ולפתור מראש בעיות כמו נעליים. הצבא מכיר בפטור מנעלי עור כבר זמן רב, ואם פונים מספיק זמן מראש ומתעקשים על הענין, אין סיבה שלא לקבל אישור לנעליים מבד. חיילים שמצהירים צמחונות מקבלים אישור לחדר האוכל למנה צמחונית במקום בשרית, וחיילים ותיקים טענו בפני שחל שיפור ענק בנושא האוכל הצמחוני בשנים האחרונות. (או במילים אחרות, עכשיו ממש יש כזה) טבעונות זה כבר סיפור קצת אחר. הצבא אמנם מכיר בטבעונות (שזה מפליא עד כדי נפילה מהרצפה) אבל לא מספק מנה טבעונית בחדר אוכל, אני מניחה שהביקוש הוא לא גדול מדי. חיילים טבעונים לא נכנסים לחדר האוכל ומקבלים תוספת כספית על מנת שיוכלו לרכוש לעצמם מזון. מאחר שהצבא מוציא כסף על חייל טבעוני, הוא דורש קצת ממנו יותר מאשר מחייל צמחוני שרק מצהיר על צמחונות. לקבלת אישור טבעונות יש להוציא אישור מרופא שהוא מכיר בך כטבעוני ולא נותן לך תרופות המכילות רכיבים מהחי. בנוסף יש להציג תצהיר משפטי בנושא. טוענים כי הצבא עורך גם ביקור בית לבדיקה, אני לא יודעת בוודאות האם זה נכון, עדיין לא ביקשו ממני ביקור שכזה. בכל מקרה, אחרי שהוצאתי את כל האישורים, שלחו אותי חזרה לעמדת המתנה, הם לא מתעסקים עם זה יותר מ4 חודשים לפני הגיוס... בנוסף, הם מכירים בטבעונות לצרכי מזון, ולא מבחינה אידיאולוגית, מה שלא עוזר בפתירת בעיות של ציוד שמכיל רכיבים מהחי, באם יש כזה. יש להגיש פניה נוספת על ציוד. ואם אנחנו כבר בנושא, אם מישהו יודע על ציוד בצבא שמכיל רכיבים מהחי, מלבד נעליים, אני אשמח לשמוע...

vegan

New member
ציוד צבאי שמכיל רכיבים מהחי

נעלי צבא שמיכות צמר יש קסדות עם רצועה לסנטר מעור ומכיוון שבצבא את נחשבת בעצמך ציוד, אפשר גם להוסיף....חיילים לא צמחונים

Neta558

New member
תגובה

השמיכות, עד כמה שידוע לי, הן לא מצמר אמיתי. בקשר לקסדות, לא ידעתי, אבל זה משהו שאני מניחה שאפשר להמנע ממנו במילא. נעליים-פתיר. חיילים לא צמחונים-אני לא חייבת להשתמש בהם, נכון? :) מישהו יודע על עוד דברים שעשויים להיות בעיתיים?

זוהר רושם.....

(הניק של אלון אבל התוכן של זוהר) בקליפס של כל הקסדות יש עור, לפחות ברוב המכריע. השמיכות אינן מצמר אמיתי. ובאשר לאגדה לגבי העור בכומתה, נודע לי ממקור אמין, כי זה אינו עור, אלא סקאי.

Talia E

New member
למקרה שלא ידעת...../images/Emo13.gif

אפשר להחליף ניק, לא משנה מאיזה מחשב אתה כותב: כאשר אתה כותב הודעה יש אפשרות ללחוץ על כפתור "החלפת שם משתמש" (מהצד השמאלי ביותר של כפתור "שלח"), ואז אתה מזין את שם המשתמש שלך + סיסמה.

zooti

New member
חבל שלא ידעתי אז

בשירותי הצבאי, קיבלתי כמה וכמה תלונות על נעלים שלא מעור. בסוף מצאתי נעליים מדמוי-עור, והמשכתי עד סוף השירות עם כאבים נוראיים ברגליים. אבל הסיוט הכי גדול היה התורנויות מטבח. ללכת לנקות את כל הגוויות בפקודה.

K A R I N

New member
אתה לא חייב להסכים

הם לא יכולים להכריח אותך, אם היית נלחם היית מנצח...

zooti

New member
הם לא יכולים להכריח אותי

כי כבר סימתי את השירות ואני לא חוזרת לשם לעולם. כן. אם הייתי נלחמת, אולי היתה לי תקוה, אבל זה כבר long gone. אני מקווה שאנשים אחרים כבר יהיו יותר חכמים.

hospital_food

New member
למה להתגייס בכלל?

למה לי לשרת 3 שנים גוף שתומך בנעלי עור ועוד דברים שבאים מכאבהם של החיות. כמו שאני לא קונה שניצל טופו של זובלובק כמו שאני לא קונה תגילדה בשקל 90 במדקונלד כך אני לא מתכוון להתגייס לצבא שמנצל בעלי חיים תמימים.

lifegirl

New member
למה להתגייס בכלל? 2

וכמובן, אני יוצאת מהנחה שאנשים שאכפת להם מבע"ח, אכפת להם גם מבני אדם.. (למרות שכבר נתקלתי בכאלה שלא... אבל זה לא הנושא להיום). ובכן, למה לי לשרת 2 (או 3, במקרה של בנים) גוף שמבצע פשעי מלחמה כגון הריסת בתים, הוצאות להרג ללא משפט, סגרים למיניהם (ובשמותיהם השונים והמגוונים), הפקעת אדמות, ושלל ירקות. (ועוד לא הזכרתי אפליית נשים, מיעוטים ונכים, מיליטריזציה, ועוד מליון סעיפים וחצי... וכן- גם בעלי החיים).

באפט

New member
דווקא משום כך

עליכם להתגייס. הרי אף אחד לא מטיל ספק בחשיבות של צה"ל בתקופות האלו. בלעדיו, ישראל לא תוכל להתקיים כמדינה דמוקרטית-יהודית. כמו שאמרתם, יש מקום רב לשיפור בצה"ל, ולכן כדאי להגדיל את כמות החיילים\מפקדים בעלי אינטרסים דומים לשלכם.

למעלה