צביטה בכתף ימין וגמישות יתר קלה.

Znavo

New member

שלום רב לכולם.
לאחר שעברתי כל סוג של בדיקה אפשרית (mri, ct, us, ורנטגן) אובחנה לי בעיה של צביטה בכתף ימין שכנראה נוסעת מפעילות יתר בצבא וגמישות יתר קלה בשתי הכתפיים.
הייתי אצל לפחות 6 אוטופדים ועוד 3 שמוגדרים כמומחים ואף אחד מהם לא פתר לי את הבעיה.
ניסיתי מעל שבע סטים (8 מפגשים כל סט) של פיזוטרפיה במספר מכונים שונים בארץ אך לצערי הרב זה לא פתר לי את הבעיה.
חשוב לציין שאני לא מוותר ואני כבר מעל 3 שנים מנסה למצוא פתרון לבעיה.
אני מאוד אוהב פעילות גופנית (גלישה, אופניים אך לא משקלים כבדים וכיו"ב) אך כשניסיתי לחזור בהדרגה וכפוף שמדריך כושר (ע"פ המלצת הרופא כמובן) חזרו לי הכאבים פעם אחר פעם ובנוסף נוצרת לי דלקת בכתף ימין (שהיא הבעייתי יותר בשל הצביטה) כל פעם מחדש.
חשוב לי ציין שאני מבצע כל מה שהרופאים המליצו וממליצים אך עד היום לא זכיתי לשום הטבה בכאבים ואני מרגיש ממש חסר אונים מפני שאני רק בן 24 ואני מוגבל בכל כך הרבה פעולות שזה פשוט מתסכל אותי!
אשמח לשמוע מנסיונכם על טיפולים אפשריים.
האם מומלץ שחייה מומלצת? היא יכולה אולי להוות תחליף לתרגילים אשר מוצעים בפיזוטרפיה?
האם ישנו איזה מוצר מסויים כגון תומך כתף או משהו דומה שיכול להטיב בכאבים או במוגבלות התנועה?
אני נורא אשמח לקבל את עזרתכם בעניין.
תודה מראש.

שלום ובוקר טוב,

אתה מתאר מצב של כאבים כרוניים בכתף ימין (מעל 3 שנים), שהביאו אותך לתחושה של חוסר אונים ומוגבלות. אתה גם מתאר ביצוע בדיקות מרובות, פנייה לרופאים ולמטפלים רבים.
כל הדברים האלו גורמים לי לחשוב שהפציעה הראשונית (שהתרחשה לפני כ-3 שנים) איננה הסיבה לכאבים, אלא שמערכת הכאב שלך הפכה לרגישה יותר במהלך התקופה הזו והיא הסיבה לכאב ולמוגבלות. אני חושבת שאתה צריך לפנות לפיזיותרפיסט אשר יסביר לך לעומק את המקור לכאב, ויכוון אותך בתהליך של חזרה לתפקוד מלא.
כדי לקבל מושג קצת יותר טוב לגבי הדברים שאני מתכוונת אליהם, תסתכל על הוידאו הקצר הזה: http://www.youtube.com/watch?v=4b8oB757DKc
אם יש לך יותר זמן, והאנגלית שלך טובה, נסה לצפות בהרצאה הזו: http://www.youtube.com/watch?v=-3NmTE-fJSo&feature=share
ובכל מקרה, בחר מטפל אחד, שייקח אחריות על הטיפול בך.

בהצלחה,
עדי

למעלה