"צביטה"

yonikoren1

New member
"צביטה"

שלום רב, מה פירוש המונח "צביטה"? אני יודעת שזה קשור איכשהו לסופרהספינטוס. ממה זה נובע, ומה אסור לעשות על מנת שלא נגיע למצב זה? תודה, יוני קורן.

צביטה

אתאר מאד בקצרה. מצב שבו גיד הסופרה ספינטוס "נצבט" בזמן תנועת הכתף בין עצם הזרוע לעאיזור בעצם השכם שנקרא acromion. יש המון הסברים מה בדיוק קורה. אחד מהם עוסק במבנה של ה-acromion. עד היום מתבצעים ניתוחים לצורך שיוף העצם על מנת למנוע את מצבי הצביטה (IMPINGMENT SYNDROME-תחפש בגוגל יש המון הסברים יפים וציוריים) אבל..אבל.. אבל...בשנים האחרונות יש מחקרים שמראים שכל תאורית הצביטה היא לא נכונה והסיבה העיקרית לחבלה בגיד הינה שינויים ניווניים ולא בגלל צביטה. לשאלתך...אין לי הסבר איך למנוע כי אולי בכלל אין דבר כזה.

yonikoren1

New member
בהמשך להמשך

היי יעל. חן חן על תשובתך. לא סתם שאלתי את השאלה, כי אני לומדת השנה את הנושא של התעמלות בונה עצם, ובאחד מהשיעורים הוזמנה פיסיוטרפיסטית למספר הרצאות בנושא מה מותר ומה אסור. בין היתר דובר על נושא הצביטה, ועל פי דבריה, אסור בתכלית האיסור לעשות את כל התנועות של לדוגמא: הרמת הידיים לצדדים ומשם למעלה, כלומר מעל הראש, כי תנועות מהסוג הזה מאיצות במצב ה"צביטה", ולמין אותו יום ואילך, המרצה שלנו, שעוסקת כמובן בהתעמלות בונה עצם, אסרה עלינו לעשות תנועות אלו, אלא אם כן אנחנו זורמים עם תנועות המפרק. לי זה נראה קצת תמוה, והשאלה היא האם אכן כן, כפי שטוענת הפיסיוטרפיסטית, שהיא אגב מעולה, והיא הפיסיוטרפיסטית הראשית של בי"ח "השרון". נורא תודה, ואגב, אני בחורה ולא גבר.....

yonikoren1

New member
בהמשך

היי יעל. חן חן על תשובתך. לא סתם שאלתי את השאלה, כי אני לומדת השנה את הנושא של התעמלות בונה עצם, ובאחד מהשיעורים הוזמנה פיסיוטרפיסטית למספר הרצאות בנושא מה מותר ומה אסור. בין היתר דובר על נושא הצביטה, ועל פי דבריה, אסור בתכלית האיסור לעשות את כל התנועות של לדוגמא: הרמת הידיים לצדדים ומשם למעלה, כלומר מעל הראש, כי תנועות מהסוג הזה מאיצות במצב ה"צביטה", ולמין אותו יום ואילך, המרצה שלנו, שעוסקת כמובן בהתעמלות בונה עצם, אסרה עלינו לעשות תנועות אלו, אלא אם כן אנחנו זורמים עם תנועות המפרק. לי זה נראה קצת תמוה, והשאלה היא האם אכן כן, כפי שטוענת הפיסיוטרפיסטית, שהיא אגב מעולה, והיא הפיסיוטרפיסטית הראשית של בי"ח "השרון". נורא תודה, ואגב, אני בחורה ולא גבר.....

ושוב בהמשך..

יוני שלום. לא הבנתי כמה דברים.. האם היא אמרה "שאסור בתכלית האיסור" על נשים עם אוסטיאופורוזיס להרים ידיים למעלה. אז מה קורה שהן צריכות לנגב אבק מעל המקרר??
. אני מניחה שהיא התכוונה שלא רצוי לבצע פעולות שהן מעל 90 מעלות בכתף לאורך זמן ולא רצוי לבצע תרגילים כאלו עם משקלים ועם הרבה חזרות. ההנחיה הזו נכונה לבעיות כתף בכלל בלי קשר ל"צביטה". זה לא אומר שמהיום והלאה לא מרימים יותר ידיים...צריך לשמור על גמישות. יציבות המיפרק ועל טווחי תנועה מלאים. הכל תלוי איך מבצעים את התרגילים ובאיזה מינון ותדירות ובעיקר והכי חשוב מהי מטרת התרגיל והאם התרגיל עונה על המטרה.

למעלה