צבים בסוף דצמבר?!

shanicy

New member
צבים בסוף דצמבר?!

הלכנו לקטוף פטריות באיזור ירושלים, ומצאנו 2 צבים במקרה, במרחק של 2 מטר אחד מהשני. שניהם זכרים, אחד עם שריון קצת פצוע שעבר עליו כנראה הרבה בחיים :] זו פעם ראשונה שאני מוצא צב באמצע החורף, והפעם זה אפילו 2.. יש אולי סיבה כלשהי שהם היו כלכך קרובים?
 

shanicy

New member
ועוד תמונה מקרוב

הצב הזה מבוגר יותר מהצב הקודם, ורואים שהוא עבר הרבה חח
 
נראה כאילו הצב הזה חטף אבן או משהו דומה

כנראה שהצבים האלו לא נכנסו עמוק במיוחד למסתור והיומיים האחרונים גרמו להם לצאת ולחפש קצת שמש.
 

shanicy

New member
שכחתי לציין שהם לא היו פעילים וכנראה ישנו.

אבל המסתור שלהם לא היה עמוק בכלל, הצב השני היה כמעט כולו מחוץ לאדמה וחוץ מהמכה הזו שרואים היו לצב הזה עוד כמה מכות על השריון.. יש תתי מין בצבי יבשה? כי תמיד סקרן אותי ההבדל בצבע והסגנון של השריון של הצבים האלה. יש כאלה כמו הצב הראשון בעלי שריון צהבהב מאוד וכמעט ללא פסים שחורים, יש כאלה ירוקים יותר עם קווים שחורים מודגשים מאוד כמו הצב השני למרות שיש קיצוניים הרבה יותר.
 
בצב יבשה המצוי בארץ לא ידועים תתי מינים

יש כמה אוכלוסיות ששונות אחת מהשניה בגודל ובצבע של הפרטים אבל לא זכור לי שהם הופרדו לתתי מינים שונים. פעם הדגרתי שלוש ביצים שמישהו מצא אצלו בגינה כשהוא חפר בור לשתול עץ. כל אחד מהצבים שבקעו היה שונה מהשני בצבע וגם בצורה של הלוחיות. גם באותו האזור יצא לי להתקל בצבים כהים יחסית וצבים צהובים עם גבולות שחורים בין הלוחיות. אני לא יודע למה זה קשור בדיוק אבל גם בזוחלים אחרים זה קיים (עין חתול חברבר, צפעים ארצישראלים ואני מניח שבעוד).
 

shanicy

New member
תודה על התשובה!

ראיתי כלכך הרבה דוגמאות שונות של צבים שזה מטורף. יש לי מלא צילומים של הרבה מהצבים שראיתי. לדעתך זה סתם צירוף מקרים שהם היו במרחק שני מטר אחד מהשני?
 

galvin

New member
לפי המדריך של בוסקילה ואמיתי

ישנם ככל הנראה 3 תתי מינים - floweri, terrestris & ibera - ומצוין כי השיוכים הנ"ל נמצאים בבדיקה. לא יודע מה הסטטוס של הענין הזה, אבל אפשר לברר.
 

Bageera

New member
הרמת צבים

יש לציין שכאשר מרימים צבים הם באופן אינסטינקטיבי משתינים/מחרבנים. דבר זה פוגע במאזן הנוזלים שלהם בגוף ובין אם הם בתרדמת או באזור מדברי זה עלול לגרום להתיבשות ולמוות באמצע תרדמת החורף. לפיכך, מאוד לא מומלץ להרים צבים בכלל ובזמן התרדמה בפרט.
 

רן333

New member
מעניין, מה שאתה אומר.

האם הטענה שלך היא שהנוזלים שנפלטים מהגוף במצב המתואר יכולים היו לשמש את הצב אילו הם לא היו נפלטים החוצה? האם לא מדובר בנוזלים שסיימו כבר את המסע שלהם בגוף, ומיועדים להפרשה החוצה בלבד? האם תוכל להפנות למקור מידע כלשהו שמכיל חומר בנושא ותומך בטענה הנ"ל? (אני לא טוען שאתה טועה, או משהו כזה; פשוט אין לי מושג בעניינים האלה, וזה נשמע לי מעניין.)
 

galvin

New member
בקרפדה ירוקה למשל,

בקרפדה הירוקה נמצא כי היא אוגרת מים בשלפוחית השתן בעת האסטיבציה. אוגרת - כלומר בהפרש גבוה מספיק בלחצים האוסמוטיים "חוזרים" המים לנוזל הדם. לא חיפשתי תיאור פיסיולוגי של התהליך. (מקרה קיצון, מן הסתם). (אין בזה כדי לתמוך במה שנכתב בנוגע להרמת צבים - אם כי אני חייב להגיד שאני בהחלט מסכים שהם נוטים להפריש כשמרימים אותם - לפחות אלו שאני נתקל בהם - כמו בעלי חיים רבים אחרים הנוטים להפריש בעת מצוקה).
 

shanicy

New member
באמת מעניין, מתוך לפחות מאה צבים שהרמתי

רק אחד או שניים הוציאו עליי את הצרכים שלהם.
 

naja

New member
מזג האויר מאפשר להם להיות פעילים.

ראיתי היום בצהריים צב חוצה כביש בין שני שדות בהוד השרון. כל עוד הטמפרטורה מאפשרת את זה, אני מעריך שחלקם עדיין מסתובבים. תצפית נוספת מהימים האחרונים-זיקית שנראית ממש לאחר בקיעה. בנוסף, ישנה פעילות נחשים חריגה לחודש הזה, בהשוואה לשנים קודמות(ע"פ כמות הטלפונים שאני מקבל. לא בדקתי את הנושא בשטח).
 

shanicy

New member
הצבים יותר חמודים מהזיקית P:

לא ראיתי זיקית כבר המון זמן =/
 
למעלה