צבים לא מתרבים

shanicy

New member
צבים לא מתרבים

יש אצלי בגינה 8 צבים. קודם כל הגינה שלי גדולה והם מסתובבים בה בחופשיות ולא כלואים. אני יודע בוודאות שיש 3 נקבות בוגרות ו2 זכרים בוגרים, ועוד 3 צבים שקצת קשה לזהות. בעונות הרבייה הם מזדווגים כל היום.. כשיוצאים לגינה שומעים את הקולות של הנגיחות ואפילו אפשר לראות הזדווגות מלאה. אבל אין ביצים =/ לעומת זאת אצל חבר שלי שמגדל צבים כבר כמה שנים יש ביצים כל שנה. מישהו יודע למה?

naja

New member
קרוב לודאי תזונה לקויה.

הגינה שלך, כמה שלא תהיה גדולה, לא מכילה את אותו מגוון של מזון שהצבים האלה צורכים בטבע. יכול להיות שזה משפיע על הפוריות שלהם. בנוסף, יכול להיות שאין לנקבות מקומות מתאימים להטיל, וכל הביצים שהן מטילות נהרסות.

shanicy

New member
אני מביא להם חסה כמעט כל יום

חוץ מזה שהם אוכלים פרחים ועלי תות שנושרים מהעץ ולפעמים גם דשא. איך אמור להיות להראות מקום מתאים להטלה? הגינה שלי היא בעיקרה דשא ומסביבה יש אדמה עם מגוון עצים שאותה מקיפים שיחים של גדר חיה. יש גם פינה של חצץ שהם אוהבים להיות שם בעיקר.

naja

New member
חסה זה לא מזון לצבים.

גם דשא לא. גם עלי תות לא. פרחים יכולים להוות אחוז קטן מהתפריט. רוב המזון של הצבים צריך להיות עלים ירוקים ויבשים של צמחים עשבוניים. אין ספק שהצבים לא זוכים אצלך לטיפול ראוי, למרות שמבחינתך הם "חופשיים" בחצר. מאחר והצבים הם חיות מוגנות שנמצאות בסכנת הכחדה חמורה, הדבר הנכון יהיה לקחת ולשחרר אותם לטבע.

למעלה