צביעה בלכה

• פותח הנושא hyie
  • פורסם בתאריך

hyie

New member
צביעה בלכה

שאלה: איך צובעים חרוז עגול בלכה בלי להשאיר טביעות אצבע? יש איזה פטנט?

כבשה200

New member
האמת, גם אני תהיתי בשאלה הזו.

אני פשוט צובעת כל פעם חצי חרוז

צביעה בלכה

תנעצי קיסם שיניים בתוך החרוז (לאחר האפיה) תחזיקי בקיסם ותצפי בלכה.תנעצי בקלקר לייבוש.

ayeletba

New member
אני נועצת קיסמים במשטח קלקר

על כל קיסם שמה חרוז ומסובבת עם הקיסם והמכחול תוך כדי משיחה בלכה.

גם אני מצפה ככה

מלחיץ אותי לטבול בלכה את החרוז, אני תמיד מפחדת ששכבת הלכה תהיה עבה מידי או לא אחידה. יש כאן מישהי שכן טובלת את החרוז עם הקיסם בלכה? ואם כן- איך זה יוצא?

אני לפעמים ככה ולפעמים ככה

אני טובלת היישר בלכה כשלא בא לי ללכלך מכחול ולשטוף אותו (לא תרוץ מקצועי אבל אמיתי) ומורחת עם מכחול כשיש לי הרבה חרוזים למרוח

יקנעמית

New member
לא לטבול !!!!!!!!החורים ניסתמים.

כמו שנאמר לפני....לנעוץ קיסם בחרוז, למרוח טיפת לכה במכחול שטוח תוך כדי סיבוב החרוז. לנעוץ בקלקר ולחכות לייבוש.

פ ר ו מ ה

New member
לי יש מתקן שהכנתי

הוא בנוי ממכסה של קופסת נעליים. בדופן אחת של המכסה עשיתי חור עם מחט וקשרתי חוט דייגים ככה שהקשר הוא חיצוני למכסה. בדופן המקבילה עשיתי חור נוסף והשחלתי גם חוט דייגים אבל לא את אותו החוט הקודם שמושחל בדופן הראשונה. השחלתי משקולת (אצלי היא בנויה מכל החרוזים שיצאו קצת גדולים מידי) וקשרתי בקצה. החרוזים אמורים להיות מחוץ מכסה ככה שיש שני חוטים פתוחים שפונים למרכז המכסה. בכל פעם שאני רוצה לצבוא בלכה חרוזים אני משחילה על שני החוטים חרוזים וקושרת בין שני החוטים (אפשר לשחלל ולשים סוגר של שרשרת). אחר כך שמים את המכסה בקצה של שולחן ומשחררים את המשקולת לאויר ככה שהחוט נמתח. היתרון הגדול פה שזה פותר את הבעיה למרוח לכה לחרוזים עם חור קצת םחות גדול משל קיסם שיניים... אם לא מובן אני ישמח לצלם ולהראות

פ ר ו מ ה

New member
תמונה ראשונה

ככה זה נראה אחרי שחוררתי והשחלתי חוט מצד אחד, ומצד שני הכנתי משקולת...

פ ר ו מ ה

New member
ובהמשך...

השחלתי חרוזים על שני החוטים. זה הקושר לדופן א' וגם לזה עם המשקולת (שלא חייב להיות קשור לדופן אלא גם ישירות מעל (כמו אצלי)

Liat R

New member
שאלת אותי לגבי השעם?

כן - אני מכניסה אותו לתנור - בחום נמוך לא קורה לו כלום - מקסימום מתייבש. אחד התפורר לי קצת אחרי שימוש ממושך. אני גם משתמשת בפקקים של בקבוקי יין שאני חוצה לשניים.

למעלה