צביעה על נייר ציפוי דמוי עץ

• פותח הנושא dili
  • פורסם בתאריך

dili

New member
צביעה על נייר ציפוי דמוי עץ

בדירה שקנינו נשאר ארון בחדר הילדים, במצב טוב מאוד, רק החוץ שלו לא משהו. במקור הארון היה מצופה בנייר דמוי עץ (כמו ארונות רבים), אחרי שכנראה נמאס להם, הם הדביקו עליו נייר טפט לבן בצורה די חובבנית. מאחר ואני רוצה להשתמש בארון, אבל לשנות את החוץ שלו, מה עליי לעשות כדי לצבוע על נייר העץ המקורי? את הנייר הלבן אני מתכוונת לקלף, אבל אז הנייר המקורי נשאר דביק (ניסינו לקלף חלק) וברור לי שככה אי אפשר לצבוע עליו. אז מה צריך לעשות כדי לצבוע והאם יש צבע מיוחד שרצוי להשתמש בו?

lili5

New member
לקלף את כל "הניירת" ../images/Emo4.gif

לפי דעתי לא כדאי להשאיר את השכבה הדביקה, עדיף לקלף גם אותה עד לעץ המקורי או הפורמייקה בעזרת טינר. לאחר מכן תוכלי לצבוע או להדביק טפט חדש ורענן.

BOLDER

New member
קילוף ניר ציפוי

אין להישתמש בטינר אם הפלטות של הארון הינן מסיבית או MDF . זה מסוכן לדבק של הארון. יש לנקות את הדבק בבנזין רפואי אותו ניתן לקנות בכל בית מרקחת. בעיקרון אם מדובר על סיבית או בעיברית לוח שבבית הרי שסיכוי סביר שהציפוי הינו מלאמין בהינו גם סוג של ניר הדבקה. יש לבדוק אם מדובר בניר דמוי עץ או בחומר אחר. אם מדובר בניר אזי ניתן לצבוע עליו לאחר צביעה עם יסוד לעץ , ליטוש וצביעה של שכבה עליונה. בהצלחה קובי

dili

New member
קובי תודה, ראה תשובתי לסיגל

האם שיוף הניר וצביעת חומר מקשר יספיק?

dili

New member
זה נייר דמוי עץ

חמי הוא נגר בפנסיה ועוזר לנו קצת עם עבודות הבית, הוא אמר שמדובר בנייר שהודבק בחום (אני מדברת על הנייר התחתון שיהיה דביק כתוצאה מהנייר הלבן שהודבק עליו) ולכן כנראה לא נוכל להוריד אותו מהארון. אז מה צריך לעשות כדי לצבוע על הנייר הזה? האם שיוף השכבה הדביקה תספיק? האם צריך לצבוע קודם עם איזה שהוא מקשר? תודה

אם הודבק בחום - ירד בחום!!!!

אם חמך צודק, והציפוי "גוהץ" אל הדלת, אז תגהצי אותו בחזרה!!!! ממיסים עם מגהץ את הדבק ושולפים. מתחילם מלמעלה ומגהצים את כל הרוחב ומקלפים קצת. ממשיכים כל פעם עוד פס ושולפים. להתחיל בחום נמוך ולראות באיזה חום מתחיל להשתחרר. לצערי אינני מבינה מהו נייר הנדבק בחום. מלמין, אני מבינה. חומר פלסטי, אני מבינה. נייר וחום - לא מבינה. אם היה נייר (תוצר עץ) אז אין בעיה לצבוע. אם היה פורניר דקיק (מודבק לפעמים בחום) אז אין בעיה לצבוע עליו. אם חומר פלסטי תתכן בעיה , אם כי יש פריימרים שונים לחומרים שונים כדי לקשר צבע חדש. את יכולה לנסות לצלם שאבין מהו החומר? או שתבקשי מחמך שיסביר בדיוק מה זה?

dili

New member
טוב, יש שינויים

לאחר בדיקה נוספת גילינו שחלק מהארון מצופה במלמין וחלקו עשוי פורמייקה... עכשיו מה עושים???

או, התקדמנו!!!

בדרך כלל מלמין בפנים ופורמיקה בחוץ! יש חומר בשוק, אך מעולם לא ניסיתי אותו, המשמש כפריימר מקשר בין הפורמייקה לצבע. כדאי לשאול ברשתות העשה זאת בעצמך. אפשרות חביבה אחרת היא לקנות "גליונות" של שעם ולהדביק עם דבק מגע לדלתות . התוצאה הסופית חמימה בתחושה ומאוד שימושית לתלית פתקים , ציורים וכ"ד. באותו אופן אפשר לשדרג את הארון בהדבקת פורניר דקיק. את יכולה לבחור דלת אחת או יותר ולהתקין עליה מראה ( נא לעשות לאחר התייעצות עם זגג מראות...) בהצלחה!

BOLDER

New member
הסרת פורמייקה

כפי שסיגל היציעה עם מגהץ החום הוא כ150 מעלות כלומר כמו שמגהצים כותנה מימי סבתא. לאחר מכן צריך להוריד את שאריות הדבק מגע בעזרת מדדל לדבק מגע. בהצלחה קובי

למעלה