צביעותו של פרס

צביעותו של פרס

שמעון פרס איש קדימה. אמר שהוא לא מוכן להיות בממשלה יחד עם ישראל ביתנו. עד כאן הכל בסדר. ואנחנו גם יודעים מה המניעים שלו שהוא לא רוצה וזה בגלל ההבדלים העקרוניים ביינו לישראל בייתנו בנושאים של ביטחון ומדיניות. אז יש לי שאלה למר שמעון פרס הנכבד (איש קדימה)... אם זאת הביעה, אז למה אתה מסכים כעת והסכמתה במשך שנים רבות לשבת עם ש"ס ויהדות התורה בממשלה?! הרי ש"ס ויהודות התורה גם רחוקות ממך מפחינה אידיאולוגית מאוד מאוד והן גם מפלגות קיצוניות בתחום הביטחוני מדיני... ואפילו עוד קיצוניות מישראל בייתנו?! אז למה איתן אתה מסכים ועם ישראל ביתנו לא?! זאת צביעות!

Venomous snake

New member
אתה מדבר שטויות

איך אתה משווה בין מפלגות שורשיות ולגיטימיות למפלגה ניאו-פשיסטית? ישראל ביתנו אולי אינה מפלגה ימנית מבחינת ארץ ישראל השלמה, אבל היא מפלגה כוחנית שמקדמת רעיונות מסוכנים. לגבי העמדות המדיניות אתה טוען שיהדות התורה יותר קיצונית מליברמן. זה שטויות כנראה אתה לא זוכר שבהצבעה על חוק פינוי-פיצוי יהדות התורה נמנעה. ש"ס אמנם התנגדה לחוק אבל התנגדה גם למשאל עם. כך שלהציג את המפלגות החרדיות כקיצוניות זה להתעלם מהמציאות הפוליטית בישראל. החרדים דואגים לאינטרסים של המגזר שלהם, וכל עוד הם מקבלים את מה שהם מבקשים, תמיכתם בממשלה מובטחת, מה שהופך אותם לשותפים יעילים בקואליציה.

Fasz

New member
רעיונות מסוכנים?

האם רעיון "החלפת השטחים", נחשב לדידך כ"מסוכן"? בכל אופן, ישראל ביתינו אינה אלא מפלגה ימנית ומתונה. הבעיה היא, הרושם שמשרה מר ליברמן, העלול להתפרש לא פעם כאופי כוחני וכיו"ב. המפלגות החרדיות הן קיצוניות לא פחות, אך הבעיה היא שהן משרתות (בקיצוניות)את האינטרסים של פלח האוכלוסייה המצומצם אשר שם קולו בקלפי בעבורן, ונמנעות מלעסוק באופן תדיר מדי בנושאי ביטחון ומדיניות חוץ. ההתנגדות להצטרפותה של מפלגת ישראל ביתינו לממשלה, אינה אלא מעשה טיפשי, המתאים יותר לאיזו קומונה טיפשית מימי העלייה השנייה, שם נהגו להחרים חברים בשל החזקת קפיטל, או חוסר אידיאולוגיה סוציאליסטית מספקת, לזמן מסוים. הכל נובע ממניעים פוליטיים, פנים מפלגתיים - וליברמן וישראל ביתינו, אינם אלא הטריבונה עליה מבצעים אנשי מפלגת העבודה (ופרס) את ריקוד השוטים שלהם, לפני שאולמרט ידפוק על השולחן ויכריח אותם לבלוע את עצם הצטרפותו.

Venomous snake

New member
פשיזם

פשיזם זה קודם כל תמיכה בשימוש בכוח בדרך לפתרון סכסוכים. ליברמן כבר הודיע בעבר שיש להפציץ את סכר אסואן. כמו כן הוא אמר ש"יש לעשות קווץ' לאסד". ליברמן מאמין בפתרון סכסוכים בדרכי מלחמה מה שהופך אותו לפשיסט, ואין שום קשר לזה שעמדותיו המדיניות בנושא השטחים מתונות ומתנגדות לארץ ישראל השלמה. גם האג'נדה הפוליטית שלו מסוכנת, בכך שהוא תומך במשטר נשיאותי. במדינה שאין בה חלוקת ריבונות פדרלית כמו בארה"ב משטר נשיאותי הוא חצי דיקטטורה, וכמו בדוגמאות מכל העולם, עתיד לקרוס במוקדם או במאוחר. ליברמן שואף לפתור סכסוכים בדרך כוחנית לא רק כלפי מדינות אחרות, אלא גם בתוך המדינה בין הקבוצות השונות. הנושא היחיד בו אני מסכים עם ליברמן זה המלחמה בפשע. רשויות החוק לא רק שלא מונעות את הפשע, אלא אף מעודדות אותו, ובנושא הזה דווקא הייתי רוצה לראות "מנהיג חזק" שיעשה קצת סדר בבלגן.

טוב אבל ליברמן חזר בעצמו..

וזכותו לחשוב שיש צורך בלפוץ את גשר אסואן! זו סתם אמירה פסיכית. וגם טומי לפיד אמר שצריך לפוצץ את השוק בשכם.. אז מה הוא פשיסט?! אתה יכול להגיד שליברמן הוא אדם לא הומני... זה לא אומר שהוא פשסיט! מזה קווץ לאסד?! לא נכון! אם הוא חושב שצריך מלחמה אז ככה הוא חושב! לא מסוכן! גם באמריקה יש משטר נשיאותי וגם בצרפת. ויש כל מיני סוגים של משטר נישואותי... יש דמוקרטיה פרלמנטרית ויש דמוקרטיה נשיאותית. הוא מעידף את הדמוקרטיה הנשיאותית. ואני מעדיף את הדמוקרטיה הפרלמנטרית.

מה כל כך שורשי וליגטימי

בש"ס ויהדות התורה? מזה הניסוחים האלו?! מי אתה שתחליט?! אני לא יודע עד כמה שורשי אבל מפלגות לא דמוקרטיות ואנטידמוקרטית אם בעליל או לא בעליל לא לגיטימיות בכלל בעיני! ותקום כשאתה מדבר על ליברמן!!! תוכיח שמפלגת ישראל ביתנו היא ניאו פשיסטית?!! אתה לא מתבייש?!! מה הקשר?! גם ש"ס היא מפלגה כוחנית.. מה הקשר כוחניות?! מה אתה בסדר?!

לא נראה לי שהיא נמנעה

וגם אם כן היא נמנעה רק לאחר חופן של רוגלכים וקופטאות תקציביות. (ואנחנו מדברים רק על המצע המדיני ביטחוני שלא נדבר על המצע הכלכלי והחברתי שהן פי מיליון קיצנויות מליברמן!!! והן פי מיאיירד רחוקות משמעון פרס!!)

אתה כנראה לא מכיר טוב

את המפלגות החרדיות! הן לא רוצות בכלל דמוקרטיה פה! הן רוצות מדינת הלכה! שזה הכי קיצני שאפשר! הן רוצות להקים כאן מין מלאכות מטורפות שבא כולנו ניהיה כלואים לרצונו של הרב עובדיה. בפועל!! אין הבדל מהותי בין מפלגות כמו ש"ס החאמס או החיזבאללה! אין הבדל!! ולכן אתה זה שמתעלם מהמציאות הפוליטית!

Fasz

New member
יש הבדל מהותי,

לרב עובדיה אין אלפי אברכים חמושים בקלאצ'ים הסרים למרותו, ואתה לא רואה את הרב עובדיה, שולח את הפלאנגות החמושות שלו לחטוף חיילים ירדנים, נכון?

למעלה