צביעות

שמואליק

New member
צביעות

אני המום לקרוא את הבורות שלך על הפלג האנטי ציוני הנטורי קרתא . הלא האנשים אלו הם הכי עקביים בהקו האנטי ציוני והם לא לוקחים כסף מהמדינה, אני יודע אישית שאלפי בחורים ואברכים שלהם, הזכאים לשבע מאות שקל לחודש ממשרד הדתות, מוותרים על זה ולא לוקחים כסף בשום פנים מהמדינה. ומאותו סיבה לא רציתי בשום פנים לתרום להפלג הקיצוני הזה, בגלל העקשות שלהם לא לקחת כסף מתקציב משרד הדתות אני לא חייב לממן אותם!!! אבל אתם רק תמשיכי לצרוח ולהשמיץ בלי לדייק העיקר שזה יהיה נגד הדתיים, רק לשמוע וקרוא כל כך הרבה פעמים המשפט המצמרר הזה, אנחנו כל זמן ממנים את החרדים מכספי המסים שלנו, מעורר בי חלחלה,כל הזמן אתם עסוקים עם אחוז הקטן של המיסים שלכם שהולך לחרדים, כאילו שאין עוד הרבה יותר כספי מיסים שהולכים שלא בצדק למקורות חילוניים, בעיקר עמותות חילונים שאני אישית יודע שהם מושחתים פי מאה מהעמותות חרדים , בעיקר התרשמתי השנה בפורים מקופת העיר בני ברק שמכניס כמה מיליונים ואף פרוטה אחד לא הולך להעסקנים או פעילים או רבנים, כל פרוטה (בלי הגזמה) הולך למטרה, ויש שמה מאות מתנדבים שכולם עושים עבודת קודש בלי שום תמורה, דבר כזה אין באף אירגון חילוני, ואני אכן תרמתי סכום נכבד לקופת העיר בני ברק, אבל לעמותת למלחמה בסרטן, או למען החייל, או פרס לשלום, אני לא יודע כמה אחוזים מגיעים למטרה כשאני רואה את המשכורת הענק שלוקחים המנכלים והעובדים הבכירים לעצמם, זה לא תשמעו מפרצקי הוא רק יגיד לכם שהוא עורך דין והוא יודע יותר טוב ממנו, אבל אני לא מתרגש בכלל מדמגוגים כמותו בדקתי הכל בעצמי ואני יודע את כל האמת, הצביעות במדינה הזאת עולה על כל גדותיה, החילונים הם לא פחות סחטנים מהחרדים רק עליהם לא עושים רעש גדול מכיון שהם יושבים ליד הצלחת ולא צריכים לסחט, רק תראו את משכורות המרצים הבכירים באוניברסיטה לעומת משכורות של ראשי הישיה הגדולים בארץ תבדקו בעצמכם בכנות ותפתעו, אתם תמימים ונותנים להחברה משינוי לעבוד עליכם תפסיקו כל הזמן להתעסק בקטנות על המיסים הגדולים שאתם משלמים {ושגם אחוז גדול מהחרדים משלמים} שהולכים להחרדים כאחד מבחוץ אני אומר לכם שזה נראה כל כך טפשי ועלוב שגורם לכם רק רע ואי התייחסות, ואני כותב את זה כאחד שמשלם המון מיסים

ולדי

New member
אף אחד לא אמר שהם לוקחים...

הבעיה היא שהמדינה נותנת להם, כמו לכל החרדים, ואז הולך הרב לוי ומביא לערפאת שעונים במתנה ומתנשק איתו. הם לא רוצים מדינה ציונית - שיחזרו לליטא, או מאיפה שהם, או שילכו ליאסר לרמאללה! נראה אותו משלם להם ביטוח לאומי וקצבאות ילדים אחרי שישרפו לו את הדגל כמה פעמים!!!

זייליג

New member
ולדי (מרי ../images/Emo48.gif) אומר:

ולדי (מרי
) אומר: הם לא רוצים מדינה ציונית - שיחזרו לליטא, נניח שנאמר לערבים: . הם לא רוצים מדינה ציונית - שיחזרו לסעודיה, תאמין לי, החברה של נטורי קרתא נמצאים כאן לפניך ולפני האם אמא שלך ועוד לפני שהתנועה הציונית קמה נדמה לי שדמוקרטיה סלקטיבית מדברת מתוך גרונך

ולדי

New member
זה שהם נמצאים פה לא אומר...

זה שהם נמצאים פה לא אומר כלום, משום שבעשר השנים שאני נמצא בארץ המחורבנת הזו תרמתי לה הרבה יותר מאשר כל חברי הקהילה הזו ביחד!!! ומתכוון אגב לתרום, כל חיי, אם בקבע שאני עומד לשרת בצבא, ואם במיסים ובמילואים אחרי הקבע, ובזה שאני אחיה פה. לא מתכוון לזוז מפתח-תקווה!!! ונטורי קרטא - הם לא רוצים מדינה ציונית - שילכו מצידי למיקרונזיה. מי שלא מוכן לקבל את עובדת קיומה של מדינה עברית ושמה ישראל, שילך קיבינימט מפה - בין אם הוא ערבי, יהודי, דוס, חילוני, גבר, אשה או אנדרוגינוס!!!

ולדי

New member
ואגב...

הבדיחה עם הבלאדי מרי די מיצתה את עצמה לפני הרבה מאוד זמן. אני אישית מעדיף וודקה נקייה, או משהו עוד יותר חזק (אבסינת´...). לחיים!

זייליג

New member
זקוק להמלצה

אני באמת רוצה המלצה שלך על משקה להגשה לבני משפחה שלי שחלקם עלה לא מזמן מחבר העמים כמו כן לבן משפחה ממוצא גרוזיני שהצטרף אלינו דרך נישואים

ולדי

New member
המלצה על משקה../images/Emo48.gif

טוב, אז לרוסים שבמשפחתך תגיש בוודאי וודקה, ורצוי מהסוגים היותר יקרים ("אבסולוט", "פינלנדיה", "סמירנוף"), וויסקי ("שיבס", "בלנטיין", "ג´וני ווקר") או קוניאק כלשהו. לגרוזיני - תשמע, היין הגרוזיני ידוע כמשובח מאוד. אם תצליח להשיג בארץ יין גרוזיני, הוא יאהב את המחווה. אם לא - כל יין טוב יהיה טוב.

ינקל

New member
מה המיוחד ביין גרוזיני?

המליצו לי על יין גרוזיני ואכן קניתי ונהניתי. ניתן למצוא "בחנויות של הרוסים". גם יחסית לא יקר. ובכל זאת, איך הוא יוצא טוב דווקא בגרוזיה? מה המיוחד בו?

ולדי

New member
שום דבר מיוחד

פשוט הענבים טובים, וחוץ מזה הגרוזינים עושים יין הרבה מאות שנים ברציפות. וכמו שאומרים: Practice makes Perfect.

זייליג

New member
ולדי../images/Emo39.gifמיר

אחרי שקראתי את דבריך האחרונים אני מרגיש מבוכה ומבקש את סליחתך על התבטאויות כלפיך במסגרת הפורום
ולדימיר היקר, דע לך שאני מלא הערצה לעולים שהגיעו מברית המועצות אני לא מתרגש מסיפורים על התחלת ירידה שלהם בכל העליות שהיו בעבר היו גם גלי ירידה. מבין העולים שעלו לארץ בעליה השניה (שנת 1905) יחד עם בן גוריון, הרוב עזב את הארץ יש לי ידידים רבים יוצאי ברית המועצות לשעבר ואני מעריצם להודעתך האחרונה: למה ארץ מחורבנת? ועוד, אתה חייב להבין - המדינה והעם הזה לא צמחו לפני 10 שנים באמת, נטורי קרתא אינם חשובים. הם מהווים אחוז קטן מאוד בקהילה החרדית. ובתוכה הסטמרים מהווים מיעוט, ובתוך הסטמרים רק קבוצה קטנה מאוד מקיימת פעילות אנטי ציונית מיליטנטית. אתה יכול לדבר עליהם כרצונך, אך יותר נבון - להתעלם מהם הלוואי שהייתי מוצא את הדרך להסיר מליבך את האבן הכבדה שכתוב עליה - "כל הצרות בגלל הדתיים" אתה משרת בצה"ל ואתה רואה מסביבך יהודים דתיים. האם הם נראים לך סחטנים, בטלנים וחיים על חשבון הציבור? לרבים מהם בני משפחה חרדים ועל כן אתה צריך להיות אופטימי. בהדרגה, הדברים יסתדרו עם וויתורים הדדיים

אין כמו ולדי וקשה למצוא...../images/Emo150.gif

אין כמו ולדי , במקרה אני קצת מכיר אותו ושתדעו שולדי הוא "טורנדו" בפעילויות תמיד נמצא בסביבה ובשטח . בקיצור אין כמוך ולדי ומי שיתעסק איתך צריך לעבור גם דרכי...

אנדרי ז

New member
איפה אתה רואה ויתורים הדדיים?

אולי לא שמת לב, אבל תמיד אנחנו הפראיירים שמוותרים לסחטנים האלה.

ולדי

New member
ההתנצלות מתקבלת../images/Emo24.gif

טוב, קודם כל אני מקבל את התנצלותך. דבר שני, השם המלא שלי הוא ולדיסלב, ואני קיצרתי אותו די מזמן לולדי. עכשיו בנוגע לעולים, חרדים, ומה שביניהם. משפחתי הגיעה לארץ מתוך ציונות, ועם זאת נתקלה כאן באכזבות די רבות. דמותה של הציונות החילונית כפי שאנחנו הבנו אותה די נמחקה כאן, הן בעזרת המערך והליכוד שדאגו להנמיך את קרנה עד כמה שניתן, והן בעזרת החרדים שלא ממש מכבדים את תרומתה של הציונות החילונית לקיום המדינה. לכן, הארץ לדעתי היא די מחורבנת, ועם זאת אני מחבב אותה מאוד ומתכוון להמשיך לחיות פה. כך שההסתכלות הביקורתית שלי על ישראל נובעת מפטריוטיות נטו, ואני ממש לא מחבב את הפלגים המסוימים בעדה החרדית שלא מקבלים את הציונות. אני לא משרת בצבא, נכון לעכשיו - אני עתודאי, וחתמתי קבע מראש מתוך כוונה לשרת בצה"ל כרופא. יותר מחצי מהסטודנטים שלומדים איתי הם דתיים או מסורתיים בצורה זו או אחרת ("כיפות סרוגות") והם אנשים נהדרים, משכמם ומעלה, שנתנו ונותנים למדינה ולקהילה המון. גם הם, אגב, מתרעמים על הפטורים לבני הישיבות ועל הקצבאות המנופחות שמקבלים תלמידי הכוללים. אז לא, הצרות הן לא בגלל החרדים, ובטח שלא בגלל הדתיים. הצרות הן בגלל הממשלה שמוכנה לספק להם את כל רצונותיהם, למרות שלכאורה היא לא צריכה את תמיכתם (לפחות לא כרגע). ועוד שאלה - מה זה בדיוק ויתורים הדדיים. עד כמה שידוע לי, נכון לעכשיו נציגי הקהילה החרדית שחותמים על כל מיני "אמנות" ו"חוקי שבת", מוכנים שאני אוגבל ולא אוכל לקנות את החזיר שלי
או לעשות קניות בשבת, אך בתמורה אני לא בטוח שהם יאפשרו להוציא בני ישיבות לצבא (גם לא את ה"שבאבניקים" שיושבים על הברזלים ונוסעים לתל-אביב לזונות) ולהפחית את התשלומים של הביטוח הלאומי. ככה שהויתור הוא כרגע שלי, ולא שלהם, וברגע שזה יוכל להתאזן בצורה כלשהי - אני הראשון שיחתום על האמנה הזו.

אנדרי ז

New member
מצידי תחתום

אני את הסטייק שלי ואת החופש שלי בשבת לא מוכן שייקחו לי בשביל חיילים חרדים. האם הגענו למצב שמשחדים אנשים לשרת בצבא? יש פה חוק וזהו.

למעלה