צביעת בית - חוות דעת על צבע

מארשמלו

New member
צביעת בית - חוות דעת על צבע

שלום, ראיתי דיונים קודמים בפורום, אבל אשמח לקבל התייחסות לצבע ספיציפי שמתיימר להיות טבעי: http://www.nirlat.com/product.asp?num=265&cat_id=93 מישהו ניסה? האם בטוח להשתמש בצבע הזה? הבית כבר לא נצבע המון שנים, והוא מלא בסימני ידיים, עקבות צמיגי אופניים וציורי פעוטות עקשניים, שלא יורדים בקלות (ואנחנו לא משתמשים בחמרי ניקוי אגרסיביים). הכוונה היא לצבוע בזמן שאנחנו בחופש מחוץ לבית (כל הבית חוץ מחדרי הילדים), להשאיר אותו פתוח ומאוורר, ולשוב בתקווה שמרבית הרעלים התנדפו להם. אשמח להמלצות

מעניין - נחוצים עוד פרטים

בדקתי את המיפרט הטכני, אבל אין שם פירוט של הרכיבים. אני נוטה לחשוב שיש לטענות במיפרט על מה להתבסס, אבל בכל זאת האוכלוסייה שלנו רגישה במיוחד ועדיף לוודא בדיוק מה יש שם. אנא בקשו מהחברה פירוט של הרכיבים + גיבוי לטענות שאין VOCS (למשל, התעודה מהמעבדה). עשיתי חיפוש על המעבדה, ועל פניו היא נראית אמינה ורצינית. בכל מקרה, אם יש חומרים רעילים, הם ממשיכים להתנדף הרבה זמן - גם אחרי שהצבע מתייבש וגם אחרי שכבר לא מריחים. מדובר בטווח של חצי שנה שנה, לא בחופש קצר של כמה ימים. האם בטוח? זה תלוי לא רק בצבע אלא גם ברגישויות ספציפיות של שוכני הבית.

maanina

New member
עד כמה שאני זוכרת

מברור שערכתי לא מזמן.יש VOC בצבע שנחשב הכי ידידותי ולא רעיל של נירלט בערכים שקטנים מ-0,3 ,זהו תקן מקובל בארץ. בחלק ממדינות אירופה זה נחשב רעיל.כמו כן הצבע רייחיני. בשרשורים קודמים יש טלפון של אמנון שמייצר צבעים ידידותים, לא בדקתי את ההרכב.

khisha

New member
צבענו

במעבר בהול לסביבה נקיה החדר של בתנו נצבע בצבע הזה. בהתחלה היה זה צבעי שקילל כי לא הסתדר לשים אותו בצורה אחידה. לאחר מכן היה ריח חריףעד כאב ראש של פישטן במשך 3 שבועות!!! של איוורור אינטנסיבי על ידי מאווררים. גימור אחיד וריח נעים. עלאק. צבעים חדשים אינם מכילים עופרת כבר 7 שנים. והריח שלהם נעלם אחרי יומיים.נראה לי יותר שפוי.

עופרת היא לא הרעל היחיד בצבע

יש גם חומרי הדברה (כן!) ושימור (פורמלין) ועוד איכסים שהם נוירוטוקסינים וחומרים קרצינוגניים ידועים, שכאמור - מתנדפים לאוויר הרבה זמן אחרי שכבר לא מריחים. כתבתי על זה בעבר, אבל מספיק ללכת לאתר של ה-EPA ולראות שם רשימה לא קצרה של החומרים האלה. אז זו לא שאלה של שפוי, אלא של רגישויות. על כף המאזניים עומדים נוחות וכסף מצד אחד (ואני לא מזלזלת באף אחד מהם, אלה משאבים חשובים והכרחיים), וחשש (לא תמיד וודאות!) של נזק לבריאות ולתיפקוד של הילד מצד שני. כל אחד עושה את החשבון הפרטי שלו בהתאם למצבו. אני למשל חיפשתי עכשיו דירה במשך חודשיים וחצי כי כאן צובעים אוטומטית כל בית שמשכירים ולקח כל הזמן הזה למצוא מקום שלא נצבע בצבע טרי. לי זה היה חשוב עד כדי כך. (ואז התברר שהשטיח במרתף מדיף ריח חזק של דבק, ועכשיו אנחנו מצפים אותו בחומר שאמור לאטום את ה-VOCS... אבל זה עדיין פחות בלגן וכסף מאשר לצבוע מחדש את כל הבית). אמנם הילד שלי רגיש פחות ממה שהיה בעבר, אבל אני עדיין מעדיפה לא לקחת צ'אנסים במקום שגרים וישנים בו, שאמור בעיניי להיות מקלט ומקום להחלמה.

khisha

New member
זה בדיוק העניין

ניתן לישון בחדר בלי כאבי ראש רק אחרי חודש אם משתמשים בצבע הזה.

למעלה