צביעת בצק סוכר

Hun1

New member
צביעת בצק סוכר../images/Emo4.gif

אני לא כל כך מבינה את הכמויות של הצבע מאכל לעומת בצק הסוכר, אולי זה נשמע טפשי אבל אני חייבת לשאול אולי יש איזה הסבר הגיוני. אולי צריך לדלל כדי להכניס את הצבע? כי אני עקבתי אחרי מה שכתוב בספרים וזה לקחת קיסם ולהחדיר איתו את הצבע לבצק. יש ברשותי צבעי מאכל בג'ל של שוגרפלייר. תודה מראש
 

michahz

New member
מוציאים עם קיסם ומכניסים בהדרגה

לבצק. כל פעם עוד קצת עד לקבלת הצבע הרצוי. יש צבעים, כמו אדום ושחור שצריכים בערך כמות של חצי כפית כדי להגיע לצבע.
 

Hun1

New member
לאיזו כמות של בצק?

אני עובדת על כמות נמוכה מאוד של בצק סוכר ועדיין השתמשתי בהמון ג'ל. אולי זה בעצם המון במונחים שלי כי אין לי ידע מוקדם. להגיע לאדום יש לי את כריסטמס רד. השתמשתי בו לצבוע מרציפן והיה פשוט יותר.
 

michahz

New member
לבצק, בגלל שהוא לבן צריך הרבה. מה

זה כמות קטנה? גודל כדור טניס? כדור פינג פונג?
 

Hun1

New member
סליחה שלא עניתי קודם

משהו כמו 200 גרם...נראה לי שזה בערך כדור טניס. ומה עם חצי קילו? תודה על התגובה בכל אופן :)
 

brownie65

New member
הי Hun, יש צבעים כמו אדום, שחור

שקשה להגיע אליהם, והם מצריכים לישה של המון צבע לתוך הבצק. למטרה הזו ייצרו sugarflair שני צבעים מיוחדים red extra ו black extra את כנראה עובדת בסדר גמור, הצבע האדום הוא בעייתי מעט. (מכינה עוגה לכריסטמס?
)
 

Hun1

New member
כן. מקווה להכין עוגה לכריסטמס../images/Emo139.gif

וזו תהיה העוגה הראשונה שלי שאני אנסה לצפות בבצק סוכר אז בהצלחה לי :). יש לי שאלה רק כדי להיות בטוחה שזה בסדר, האם אפשר לשלב מרציפן ובצק סוכר בפיסול? במקרה יצא לי להכין משהו חצי חצי ולא נראה לי שצריכה להיות בעיה אבל אשמח לדעת. ודרך אגב העוגה לא תהיה אדומה זה רק בשביל לנסות לעשות עם בצק אדום כמה פרטים אבל חשבתי שעשיתי משהו לא בסדר. אם כך כשהעוגות מצופות בבצק צבוע זה לוקח זמן להגיע לתוצאה עם בצבע אחיד??? אם אני שואלת יותר מדי אז מצטערת...
 

net the jet

New member
אהלן ! אני חושבת שיש כאלו שמערבבות

( נטעים נדמה לי ) אבל, זה נראה לי שיהיה יותר קשה לפסל עם זה כי מרציפן הרבה יותר רך. לגבי הצביעה-את בהחלט עושה נכון, ואין מה לעשות, על מנת לקבל צבעים עזים, צריך להוסיף די הרבה צבע ( הרבה זה כמו שאמרתי לך- רבע\חצי כפית על 200-300 גר )האחידות זה ענין של לישה, ככל שלשים יותר-יותר אחיד. ( בקיץ זו עבודה שממש מזיעים ממנה !! )
 

Hun1

New member
נטע את לא מתייאשת ממני הא?../images/Emo8.gif

צודקת על כל מה שאמרת נראה לי שאני צריכה להתרגל ללישה ממושכת זה הכל. והגעתי למסקנה שלא יעזור אני חייבת כמה חותכנים. אני הולכת מחר לקניות ומקווה לקנות משהו. נכון אמרתי לך שFMM יחסית קרוב אליי? אז זה רק במכונית שאין לנו. כמה מתסכל... פיסלתי כבר איש שלג הכי פשוט שיש ואני די מרוצה, חסר לי עוד אחד. לגבי החום...החום היחידי שיש לי זה מהרדיאטורים אבל המטבח די קריר כי אתמול חתכתי כמה עלי HOLLY והם התייבשו מהר. יש פה אולי 3 מעלות בחוץ
 

brownie65

New member
גם אצלינו קר מאוד, יחסית לארץ

איפה באנגליה את נמצאת, אם לא אכפת לך לספר? (את מעלה לי זכרונות משנתיים וחצי נפלאות במנצ'סטר...) אפשר לערבב מרציפן ובצק סוכר. חלק מהפיסולים בתחרות במוזיאון המרציפן היו עשויים ממרציפן מעורבב עם בצק סוכר, אני מניחה שגם CMC. אם את קרובה ל FMM, אולי תבררי איתם אם הם מוכנים לעשות חותכנים בעברית? (ראית את השרשור על זה מלפני יומיים בפורום השכן?)
 

Hun1

New member
היי ../images/Emo13.gif

אני נמצאת באיזור הרטפורדשייר. האמת היא שחשבתי על זה לשאול אותם ולא יודעת למה לא הצעתי את זה. סליחה. אני אשמח להתקשר אליהם ביום שני ולשאול אותם, אז אני אשים לי פתק תזכורת ואודיע לכם מה יצא. רק תכתבי לי בבקשה את המידות הרצויות אם פה או במסר, מאיזה חומר, לא ממש קראתי את כל השירשור.
 

brownie65

New member
זה יהיה נהדר!

המידות הרצויות הן אינץ' אחד, 2.5 ס"מ. החומר לא כלכך חשוב, המחיר יותר חשוב
תודה, ואשמח לשמוע מה התשובה שתקבלי! סופ"ש נעים!
 

net the jet

New member
הדבר היחידי שאני מתיאשת ממנו זה

לנסות להפסיק לאכול שוקולד
כל יום אני מתחילה, ובסביבות 12 מתיאשת-ואוכלת!
לגבי החותכנים-לא יודעת אם שמת לב, אבל מדובר בעברית, ונדמה לי שסוכם שהגודל הרצוי הוא 4 ס"מ...אבל אני אבדוק בשירשור ההוא.
 
למעלה