צביעת חדר

ameriliyus

New member
צביעת חדר

אני עומד לעבור לדירה עם חדר יחסית קטן על גג מרוצף, פעם קראתי כתבה המציינת כי צביעת אחד הקירות בצבע מסויים יכולה לתת לו תחושת עומק, גודל, מרחב. מעוניין לדעת איזה צבעים נותנים אשליה זו, ובאיזה צבע כדאי לצבוע את 3 הקירות האחרים. תודה מראש

uvls

New member
חלל קטן

חלל קטן מוטב לצבוע בצבעים בהירים. צביעה של אחד הקירות בגוון אחר, כהה יותר, יכולה להעשיר את החלל ובהתאם ליצור תחושה של גיוון ועומק. להערכתי אין מדובר בגוון ספציפי (לפחות לא אחד שאני שמעתי עליו), אלא יותר בעצם הגיוון עצמו. אשליה אופטית של ממש ניתן ליצור בעזרת צביעת פרספקטיבה מזוייפת או דגרדה, אבל לא נראה לי שלזה התכוונת. אפשרות נוספת ויעילה ליצור אשליית מרחב היא בעזרת תאורה. תוכל לקרוא כמה עצות במאמר של melodynoa כמה הודעות למטה. בחלל שהוא באמת קטן לא הייתי יוצר אפקט דרמתי מידי של קיר בורדו או משהו בסגנון, אלא משחק עם טונים של לבן ולבן מלוכלך. כמו כן ניתן לייצר עניין בצביעה של חלק מהקיר ולא דווקא כולו. למשל, חלוקה אנכית של הקיר בעזרת צבע, בגובה העיניים או מעט יותר, תיצור קו שיקח את המבט לטיול בחדר. יום טוב

ameriliyus

New member
תודה!

חשבתי על שילוב בין ירוק פיסטוק בהיר מאד, פסטלי, עם צהוב בהיר מאד (מה שנקרא שמפניה), בטוח שאת הקיר הרביעי צריך לצבוע בכהה יותר ולא בבהיר יותר? לא התאפקתי והלכתי לאייס לשאול גם שם, והוא דיבר על העמקת החדר עם קיר אחד שיותר בהיר מהאחרים.

uvls

New member
בוקר טוב

כן ולא. אם תצבע את אחד הקירות בגוון בהיר יותר תיווצר איזושהי אשלייה שהוא "פתוח" יותר משאר הקירות (הכהים יותר), אבל המחיר יהיה "סגירה" של שאר הקירות, דבר שלא נראה לי שאתה יכול להרשות לעצמך. שימוש ביותר מצבע אחד בחדר יכול ליצור עניין ובמקרים רבים גם אפקט דרמטי. באשר הוא יוצר עניין הוא מעשיר את החלל ולכן "מרחיב" אותו, ובמקביל, באשר הוא יוצר אפקט דרמטי, הוא מחלק וחותך את החלל ולכן יכול גם "להקטין" אותו. הסוד הוא במינון ובשילובי הצבעים. הצבעים שציינת נשמעים לי טוב, אבל שימוש בשלושה צבעים שונים לא יתרום לתחושת מרחב בדירת חדר קטנה. אבל הכל מותר. וצבע קל לשנות. צביעה נעימה

למעלה