צביעת ייעודים....

rtal91

New member
צביעת ייעודים....

משום מה לא ראיתי שיש אבחנה מבחינת הצבע לגבי תעשייה ותעשייה קלה שניהם 213 אני צודקת? למה אין שינוי? דבר נוסף: יש לי צורך באזור מסויים לצבוע לשימושים נילווים למלונאות (כגון מחתם בילוי, מסעדות וכו) לא מצאתי כיצד להציג זאת. תודה מראש...כמו תמיד
רחלי
 
צביעת יעודים

רחלי שלום. אנחנו משתדלים לקבוע צבעים אחידים לכל משפחה כדי להקל על הזיהוי של היעודים. השוני מוצג על ידי "קישוטים", ובמקרה הזה ע"י המסגרת. שימי לב ש"תעשייה" נצבע בגוון 213 ללא מסגרת ו"תע' קלה ומלאכה" באותו גוון, אך עם מסגרת בגוון 251. אם יעוד הקרקע הוא מלונאות, הרי ששימושים כגון מתחם בילוי ומסעדות המשמשים את אורחי המלון צריכים להיכלל בשימושים המפורטים בהוראות ולכן אין צורך בקביעת יעודים אחרים עבורם. אם את מתבקשת להציג את מיקומם, נראה לי ראוי יותר לצרף לצורך העניין נספח. אם בכל זאת תמצאי הצדקה לסמן את השימושים על התשריט המוצע, אוכל להציע לך להשתמש בראסטר "הנחיות מיוחדות" ולרשום בהוראות התכנית כי האזור המסומן בהנחיות מיוחדות ישמש כמתחם בילוי, מסעדות וכו'. כמו כן, תמיד עומדים לרשותך קווי העזר ובלוק הכיתוב. אגב, אם מתחם הבילוי והמסעדות אינו קשור למלונאות, תוכלי ליעד אותו ל"מסחר".
 

rtal91

New member
הבנתי אבל אם יש לי תעשיה רגילה ומלאכה זה נראה

הבנתי אבל אם יש לי תעשיה רגילה ומלאכה זה נראה כמו תעשיה קלה ומלאכה- איפה האבחנה כאן? זה בעייתי. מה לגבי אם יש לי : תעשיה קלה+מלאכה+אחסנה באותו תא.....מילאתי בתעשיה קלה +מסגרת אפורה למלאכה והוספתי מסגרת פנימית לאיחסון. זה נכון ? או שמא צריך לצבוע בזברה כלשהי?
 
לא ממציאים יעודים!!!

רחלי החסרתי פעימה בגללך... את באמת התכוונת להמציא בעצמך יעוד חדש?!!!
אין לך תעשייה רגילה ומלאכה! פשוט אין יעוד כזה! לא נכון מה שעשית, ובשום פנים ואופן אסור לייצר זברות. ועכשיו אקח נשימה עמוקה ואסביר, לא רק לך, אלא לכוווולם: אחת המטרות העיקריות של המבא"ת הינה להפסיק את גשם היעודים שנחת על מוסדות התכנון ע"י יצירתיותם של עורכי התכניות. כל כך הרבה יעודים ויעודים מעורבים נוצרו עד שלא ניתן היה עוד להבין במה עוסקת התכנית לפני לימוד מעמיק שלה. המבא"ת קבע רשימת יעודים סופית וסגורה. רשימה זו מופיעה באוגדן הנוהל ובקובץ DWG אותו ניתן להוריד מאתר המבא"ת באינטרנט. רשימת היעודים כוללת יעודים ראשיים המאוגדים יחד על פי משפחות, כאשר ראש המשפחה - היעוד הכללי ביותר - מוצג בראש כל טבלה. לדוגמה:היעוד "מגורים" עומד בראש משפחת המגורים. (ראי טבלה 6.1.1) כמו כן יצר הבא"ת תמהילים של יעודים- יעודים מעורבים, אשר בד"כ משתמשים בראש המשפחה. לדוגמה: אם תרצי תמהיל של מגורים ב' עם מסחר תשתמשי ביעוד "מגורים ומסחר" שקוד היעוד שלו הוא 1000. לצורך ערוב היעודים, אנחנו מעדיפים את ההכללה, ולו רק בכדי להימנע מאלפי היעודים שייווצרו אם יתאפשרו כל התמהילים. דבר נוסף חשוב הינו קוד היעוד. בכל תא שטח יוכנס בלוק תא שטח ובו יש להכניס את קוד היעוד. קוד זה חשוב מאוד והוא מוזן לבסיס הנתונים של מחשבי משרד הפנים. רק כך ידע המחשב לאיזה יעוד התכוונת. לכן, חייבים להשתמש אך ורק בקודי היעודים המתואמים עם המחשב, אלה קודי יעודי המבא"ת. ומה קורה כשבכל זאת נראה כי צוות המבא"ת "שכח" לקבוע יעוד חשוב? במקרה כזה פונים לפורום או למרכז התמיכה של המבא"ת במייל ומבקשים פתרון. בד"כ ימצא לך צוות התמיכה פתרון הולם מתוך מכלול יעודי המבא"ת. במקרים נדירים, כאשר באמת מתגלה צורך ביעוד חדש, עולה הנושא בדיונים בצוותי העבודה השונים של המבא"ת, ובמידה ויוחלט ויוסכם להוסיפו, יוסף היעוד החדש אל הנוהל בעדכון הבא. תהליך שלוקח כמה חודשים במקרה הטוב. בד"כ, מנסיוני, אין הסכמה, והצעת היעוד החדש נדחית. ובעניינך- בבחירת יעוד הקרקע יש צורך להתאים את השימושים ליעוד, אך אין שום צורך להיכנס אל דקויות השימושים. לשם כך נועד פירוט השימושים המותרים בהוראות התכנית. נסי לבחור ביעוד הכוללני ביותר המאפשר את כל השימושים הדרושים לך. אפילו תוכלי לבחור ביעוד הכולל "תעסוקה". לרשותך עומדים גם היעודים המעורבים של המבא"ת (טבלה 6.2.5) משם תוכלי לבחור לדוגמה את "תעשיה, תעשיה קלה ומלאכה", או "תעשיה ואחסנה". בכל מקרה, זכרי להשתמש אך ורק ביעודים המותרים!
 
המרת יעודים

אגב, אם היעוד הדרוש לך, מקורו בתכנית מאושרת אחרת שאת יעודיה את רוצה לשמר, הרי שכל זמן שאופי היעודים לא שונה- המרתם ליעודי מבא"ת אינה נחשבת כשינוי יעוד.
 

rtal91

New member
תודה רבה!!

עכשיו הכל ברור יותר וגם התשובה לגבי "המרת ייעוד" עזרה מאד. סליחה על ההתרגשות שיצרתי..... (-: יום טוב
 
למעלה